ایران در تولید فولاد خودکفاست
به گزارش ایسنا، بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی دو ماه نخست سال جاری میزان واردات مجموع مقاطع طویل ۳.۳ درصد بیشتر شده و از ۱۲ هزار تن به ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن رسیده است اما واردات شمش آهن اسفنجی که سالهاست صفر بوده و شمش فولاد که سال گذشته تقریبا صفر بوده، در اردیبهشتماه امسال به ۲۰۰ تن رسیده است.
بیشترین میزان واردات فولادی در مدت مذکور سال جاری مختص محصولات فولادی معادل ۱۶۵ هزار تن (۱۰۷ هزار تن واردات در اردیبهشت ماه) است که نسبت به میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته معادل ۱۳۸ هزار تن، 19 و 9 دهم درصد افزایش یافته است.
میزان واردات مقاطع تخت فولادی نیز در مجموع فروردین و اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ و چهار دهم درصد بیشتر شده و از ۱۲۶ هزار تن در مجموع واردات طی دو ماهه سال گذشته به ۱۵۳ هزار تن در مدت مشابه امسال رسیده است. ۹۹ هزار تن از مقاطع تخت وارداتی در مجموع دو ماهه امسال متعلق به اردیبهشت ماه است.
رتبه هفتم ایران
در تولید فولاد جهان
گفتنی است، ایران در ماه می2023 جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان را از آن خود کرد و این دومین ماه متوالی است که جایگاه ایران در میان فولادسازان دنیا بالاتر میرود. به گزارش خبرگزاری فارس، انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: تولید فولاد ایران در ماه می۲۰۲۳ برابر با اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۸.۸ درصدی به ۳.۳ میلیون تن رسیده است.
در حالی که شش کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماه می با کاهش تولید مواجه شدهاند؛ ایران، هند، روسیه و آلمان افزایش تولید داشتند. همچنین ایران و روسیه بیشترین افزایش تولید و ترکیه بیشترین کاهش تولید را در ماه می۲۰۲۳ به خود اختصاص دادهاند. ترکیه که قبلا جایگاه هفتم را داشت در ماهآوریل جایگاه دهم و در ماه می جایگاه هشتم را به خود اختصاص
داد.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان درجایگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر ۲۰۲۲ این جایگاه را حفظ کرده بود اما در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ یک پله صعود کرد و به جایگاه نهم رسید.
درگزارش ماه مارس، سومین ماه میلادی، ایران در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد نبود و ترکیه در جایگاه نهم و ایتالیا در جایگاه دهم قرار گرفته بودند اما در ماهآوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) جایگاه هشتم و در ماه می(اردیبهشتماه ۱۴۰۲) جایگاه هفتم در جهان را از آن خود کرد. به این ترتیب، جایگاه ایران در پنجمین ماه سال جاری میلادی برای دومین ماه متوالی بهبود یافته و به جایگاه هفتم رسیده است.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته هشت درصد بیشتر شده است. تولید فولاد ایران طی سال ۲۰۲۱ به ۲۸ میلیون و 300 هزار تن رسیده بود.
با توجه به تولید ۳.۳ میلیون تنی ایران در ماه می، ۷۵ درصد تولید فولاد غرب آسیا در اختیار ایران است. تولید فولاد در غرب آسیا در ماه می چهار و سهدهم درصد افزایش یافت و به ۴.۴ میلیون تن رسید. در این گزارش کشورهای ایران، قطر، عربستان و امارات از غرب آسیا مورد ارزیابی قرار
گرفتهاند.