kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۴۷۲
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
در حاشیه جلسه هیئت دولت مطرح شد

اسلامی: روابط ما با آژانس بر مبنای پادمان و NPT است

رئیس‌سازمان انرژی اتمی با رد شایعاتی درباره افزایش نظارت‌ها و ایجاد نظارت‌های فرا پادمانی گفت: روابط ما با آژانس بر مبنای پادمان و NPT است نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر است.
 
 
 
 
اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دیروز چهارشنبه هیئت وزیران با حضور در در حیاط دولت به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفتند.
محمد اسلامی رئیس ‌سازمان انرژی در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که اخبار اخیر مبنی بر اینکه ۱۰ دوربین در نیروگاه‌های اصفهان بیش از حد قانونی نصب شده است، گفت: خیر؛ این خبر صحت ندارد. روابط ما با آژانس بر مبنای پادمان و ان‌پی‌تی است؛ نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر.
امیر آشتیانی: تسلیحات پدافندی
 به سامانه‌های جدید تجهیز می‌شوند
امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در حاشیه برگزاری هیئت دولت گفت: ما از حیث فناوری ساخت هواپیما در جایگاه بسیار خوبی
هستیم.
وزیر دفاع افزود: اگر به هواپیمای شکاری یا تجاری احساس نیاز شود حتما تا آنجایی که خودمان بتوانیم تولید کنیم کار را دنبال می‌کنیم. البته اگر لازم باشد خریدی صورت بگیرد آن هم ضوابط و شرایطی دارد که پیگیری می‌شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا قراردادهای تسلیحاتی در سفر رئیس‌جمهور به ونزوئلا منعقد شده یا خیر، بیان کرد: ما با همه کشورهایی که در مسیر مقاومت قرار داشته و به دنبال ثبات و صلح جهانی هستند در همه زمینه‌ها چه اقتصادی، چه سیاسی و چه نظامی همکاری داریم.
امیر آشتیانی ادامه داد: به هر حال قراردادهای نظامی حتماً باید در یک چارچوب خاص منعقد شود. ما با همه کشورها نه یک کشور خاص که در مسیر صلح و ثبات جهانی قدم برمی‌دارند، همکاری داریم.
وزیر دفاع در پاسخ به این سؤال که آیا ناوشکن دنا ۲ به موشک‌های ‌هایپرسونیک مجهز شده است، بیان کرد: سعی می‌کنیم همه تسلیحات در حوزه‌های پدافندی و پدافند هوایی به سامانه‌های جدید و به روز تجهیز شود. 
وی در رابطه با تاریخ رونمایی دنا هم اعلام کرد که در آینده در این خصوص اطلاع‌رسانی خواهد شد.
امیر آشتیانی در پایان درباره تغییر قانون خدمت سربازی بیان کرد: قوانین جدید در دولت و کمیسیون سیاسی و دفاعی بررسی می‌شود. کل مسایل سربازی با قاعده جدید دنبال می‌شود. به دنبال آن هستیم که فرآیند سربازی در بحث مهارت آموزی‌، فراهم کردن فضای مناسب‌تر،
علاقه‌مندی جوانان به سربازی و استفاده از ظرفیت جوانان در بخش‌های مختلف را شامل شود.
ضرغامی: از ابتدای دولت تاکنون
۳۰ اثر تاریخی به کشور برگشته است
عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، نیز پس از جلسه هیئت دولت از بازگشت 30 اثر تاریخی به کشور از ابتدای دولت فعلی خبر داد و گفت: در همین راستا مجسمه سرباز هخامنشی به کشور برگشت.
وی در ادامه تاکید کرد: علی‌رغم اغتشاشات سال گذشته که تاثیر بر روی گردشگری دارد مقایسه آماری دو ماه ابتدای سال با دو ماهه ابتدای سال گذشته افزایش 55 درصدی را نشان می‌دهد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری افزود: برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه اعلام کردند که گردشگر به ایران نیاید، اما فرانسوی‌ها گرفتار این مسئله شدند و مصداق «مکرو مکرالله» خود مکرون است و کشورشان در آشوب مطلق و آتش‌سوزی و غارت است. من فکر می‌کنم با درک صحیحی که مسئولان و همه مردم نسبت به اهمیت گردشگر دارند و درک درست از وظایف می‌توانیم با این روند شاهد افزایش گردشگر باشیم.
ضرغامی ادامه داد: به ‌دنبال دستور رئیس‌جمهور برای آزاد‌سازی سواحل، از جمله وظایف ما ارائه طرح‌های مناسب گردشگری در سواحل بود و طرح‌های مختلفی ارائه و نهایی شده اما به دلایل مختلف در دستگاه‌ها برای اجرا دچار اختلاف می‌شود، تاکید کردیم در این حوزه فرماندهی واحد وجود داشته باشد. 
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: در لایحه برنامه هفتم با پیشنهاد ما این مسئله حل شد و مسئولیت این فرماندهی به عهده استانداران گذاشته و شورایی با ریاست استانداران طراحی شده و این شورا انسجام بین دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و می‌تواند حرف نهایی را در این زمینه بزند و طرح‌های خوب گردشگری به‌خوبی اجرا شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: پاشنه آشیل توسعه و رونق کشور، عدم فرماندهی واحد در بسیاری از ماموریت‌های مهم ملی به ویژه گردشگری است. اداره ناکارآمدی این بخش که از گذشته بوده است، اجازه تحقق برنامه‌ها را نمی‌دهد. وظیفه مدیر صرفا توصیف نیست بلکه باید پیشنهاد هم بدهد و خوشبختانه ما برای حل این مسایل پیشنهاد دادیم و دولت هم از آن استقبال کرد.
وی ادامه داد: این شورا یک فرماندهی و انسجام واحد بین همه دستگاه‌ها ایجاد خواهد کرد. استاندار و این شورا می‌توانند حرف نهایی را بزنند و بسیاری از طرح‌های خوب با وجود این شورا ان‌شاءالله انجام خواهد شد.
ضرغامی گفت: از جمله کارهای جدید ما درباره بناهای تاریخی این است که تلاش کنیم آن بخشی از ابنیه که در اختیار دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی است با اعتبار خود آنها اقدام به مرمت این ابنیه کنیم.
وی ادامه داد: گزارش‌های ما وضع خوبی به لحاظ مرمت و نگهداری این ابنیه را نمی‌گوید. یک دفتری را ویژه این کار در معاونت میراث ایجاد کردیم تا نظارت بر ابنیه‌ را به عهده بگیرد و هشدارهای لازم را به دستگاه‌ها بدهد. بر اساس قوانینی که در کشور داریم این دستگاه‌ها موظف هستند از ابنیه تاریخی با بودجه و اعتبارات خودشان نگهداری کنند.
ضرغامی تصریح کرد: من در این مسئله جدی هستیم و پیگیرم تا آنچه قانون تعیین کرده با استفاد از اعتبارات دستگاه‌ها انجام شود.
مرتضوی: مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی
استقبال چندانی نکرده‌اند
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در جمع خبرنگاران درباره آخرین جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، گفت: فرآیند اجرای این طرح روند طبیعی خود را طی کرده و به دستور معاون اول رئیس‌جمهور مقرر شد کار کارشناسی انجام شود و بعد از تأیید مراجع مربوطه ابلاغ آن صورت گیرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره استقبال مردم از کالابرگ الکترونیک، گفت: استقبالی که ما انتظار داشتیم از این طرح صورت گیرد، اتفاق نیفتاده است.
وزیر کار درباره رد برخی از مواد لایحه برنامه هفتم توسعه در بخش صندوق‌های بازنشستگی توسط کمیسیون‌های مجلس، یادآور شد: دولت لایحه می‌دهد و مجلس آن را بررسی می‌کند؛ باید ببینیم در کمیسیون تلفیق چه تصمیمی گرفته می‌شود. البته هر آنچه مجلس تصویب کند و به قانون تبدیل شود، مورد تأیید همه خواهد بود.
صحرایی: رتبه‌بندی معلمان
 در مرحله رسیدگی به اعتراضات است
رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش هم در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت گفت: رتبه‌بندی معلمان در مرحله رسیدگی به اعتراضات است و در سطح مناطق هم کارشان بالا رفته است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در رسیدگی به اعتراضات باید یک پله بالاتر بررسی شود. اگر کسی رتبه شهرستانی یک و دو دارد، در مرحله اعتراض، باید استان و سپس کشوری پیگیری شود. کار در حال انجام است و از وعده خودمان عقب نیستیم.
وی درباره جشنواره «الف تا» گفت: این جشنواره به معنای الفبای تحول است. بزرگ‌ترین جشنواره تربیتی ما بعد از انقلاب است و هر چه کار تحولی کردیم، ان‌شاءالله هفته آینده آن را نشان می‌دهیم و تصویر واقعی نظام تعلیم و تربیت را می‌توانیم در آن جشنواره ببینیم و در مصلی برگزار می‌شود و اهداف مهمی دارد و در سطح بین‌المللی در آن شرکت کردند. آثار برتر علمی و فرهنگی و آموزشی و تربیتی از سراسر کشور به تهران می‌آیند و در آن دیده می‌شود.