دستگاهها در تخصیص زمین به نهضت ملی مسکن همکاری نمیکنند
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: دستگاهها در تخصیص زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن همکاری نمیکنند و موجب شده که انحصاری در اجرای طرح به صورت ویلایی و حیاطدار در کلانشهرها مانند تهران ایجاد شود.
در حال حاضر سیاست بستن محدوده شهرها و تعیین خط حریم شهری، علاوهبر کلانشهرها، در بسیاری از شهرهای کشور نیز مشکلاتی را به وجود آورده و موجب شده نهضت ملی مسکن نیز با سد این سیاست برخورد کند و سرعت آن کند شود. علاوهبر این دستگاههای مختلف نیز برای واگذاری اراضی خود در حریم شهرها مقاومت
میکنند.
در همین زمینه خلیل محبتخواه، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: «دستگاهها در تخصیص زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن همکاری نمیکنند و همین امر خود موجب شده است که انحصاری در اجرای طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی و حیاطدار در کلانشهرها مانند تهران ایجاد شود.»
رئیسجمهور نیز در ششمین جلسه شورای عالی مسکن به واگذاری اراضی دستگاهها برای ساخت مسکناشاره کرد و گفت: «برخی دستگاهها عملکرد خوبی در واگذاری اراضی داشتهاند، اما برخی دیگر باید نسبت به اجرای قانون تسریع نمایند و پاسخگو باشند.»
متولیان امر در وزارت راه و شهرسازی باید هرچه سریعتر دستگاههایی که حاضر نیستند زمینهای خود را به ساخت مسکن اختصاص دهند معرفی کنند تا علاوهبر اینکه مردم دستگاههایی که بر سر راه ساخت مسکن مانع ایجاد میکنند را بشناسند پیگیری برای اجرای فرمان رئیسجمهور و برخورد با دستگاههای متخلف انجام شود.
این 2 درصد نجات بخش
آمارها نشان میدهد که تاکنون فقط در یک درصد مساحت کشور ساختوساز انجام شده است حال آنکه 15 درصد وسعت کشور قابل سکونت است و با اختصاص دو درصد از این میزان به ساخت مسکن، به راحتی میتوان ساخت خانههای ویلایی و یکطبقه را اجرایی کرد و مردم را از بیخانه بودن نجات داد.
شاخص طول دوره انتظار خانهدار شدن در سال 1400 به طور میانگین به 34 سال و هشت ماه برای خانوارهای شهری کل کشور و 50 سال برای خانوارهای شهر تهران رسید. با توجه به فاصله شدیدی که بین درآمد دهکهای پایین جامعه و قیمت مسکن ایجاد شده است، شاخص طول دوره انتظار نیز در دهکهای پایین جامعه با وضعیت مطلوب فاصله بسیار بیشتری پیدا کرده است. به عنوان مثال طول دوره انتظار مطلوب برای سه دهک اول درآمدی 25 سال است اما این شاخص در سال 1400 برای این سه دهک به ترتیب 178 سال، 101 سال و 79 سال بوده است. این نشان میدهد سرعت و تعداد ساخت مسکن باید افزایش
یابد.
یک دلیل کاهش قیمت مسکن
البته یکی از سیاستهای کاهش قیمت مسکن برخورد با بنگاههای مشاور املاک متخلف و پلمب واحدهای غیرمجاز است. به گزارش ایرنا، محبت خواه، مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران گفت: قیمت مسکن در شهر پردیس با نظارت بر مشاوران املاک بین ۸۰۰ تا یک میلیاردتومان کاهش یافته است. همچنین نایبرئیساتحادیه مشاوران املاک استان تهران نیز اخیراً از شناسایی ۹۲۰ مشاور املاک بدون پروانه و غیرمجاز خبر داد. وزارت راه و شهرسازی نیز در راستای کاهش فشارهای مشاور املاک بر خانوارها، اقدام به راهاندازی سامانه ثبت معاملات اجاره مسکن در تهران کرده که در طول بیش از دو ماه از راهاندازی این سامانه نزدیک به ۱۲ هزار قرارداد اجاره مسکن به صورت رایگان در آن ثبت شده و مستأجران کد رهگیری دریافت کردند. تعداد مشاوران املاک در تهران بعضاً تا ۱۹ هزار واحد صنفی برآورد میشود که برخی از آنها غیر مجاز یا بساز بفروش هستند.