سخنگوی سازمان امور مالیاتی خبر داد
امروز آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۱
به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی، امروز (دهم تیرماه) آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مشاغل و تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰ است.
به گزارش تسنیم، مهدی موحدی بکنظر، درمورد تعداد مؤدیانی که نسبت به تسلیم اظهارنامه مشاغل و تکمیل فرم تبصره ماده 100 اقدام کردهاند، توضیح داد: تا ظهر ششم تیرماه حدود یک میلیون و 137 هزار و 914 مودی مالیاتی از طریق سامانه به تسلیم اظهارنامه خود پرداختند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی افزود: تعداد مؤدیانی که به تکمیل فرم تبصره ماده 100 پرداختند نیز حدود سه میلیون و 672 هزار و 749 نفر است. بنابراین به طور کلی بیش از چهار میلیون و 800 هزار مودی از طریق تسلیم اظهارنامه و تکمیل فرم تبصره ماده 100 به تعیین تکلیف مالیات سال گذشته خود پرداختند.
وی افزود: امسال مهلت تسلیم اظهارنامه و تکمیل فرم تبصره ماده 100 به مدت 10 روز و سال گذشته یک ماه تمدید شد.
به گفته موحدی بکنظر، با این وجود سال گذشته در مجموع، چهار میلیون و 450 هزار مودی به تعیین تکلیف مالیات خود پرداختند که از این تعداد حدود سه میلیون و 150 هزار نفر نسبت به تکمیل فرم تبصره ماده 100 اقدام کردند. حدود یک میلیون و 300 هزار نفر هم از طریق تسلیم اظهارنامه به تعیین تکلیف مالیات خود پرداختند.
جلوگیری از فرار مالیاتی مشاغل پردرآمد
از سوی دیگر، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم درباره سازوکار جدید هوشمندسازی نظام مالیاتی هم گفت: با اتکا بر دادههای خروجی سامانه مؤدیان و حسابهای مؤدیان و دستگاه پوز مؤدی، تصویر خوبی از میزان درآمد و هزینه هر کسبوکار فراهم و امکان اخذ مالیات هوشمند و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص ایجاد شده است.
جبار کوچکینژاد در گفتوگو با فارس با تأکید بر ضرورت اجرای قاطع قانون سامانه مؤدیان مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی برخی مشاغل خاص و پردرآمد، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی وظیفه و رسالت قانونگذاری خود که وضع قانون جامع است را انجام داده است و از این به بعد باید از مجری که سازمان امور مالیاتی محسوب میشود انتظار اجرا داشت. انتظار ما این است که سازمان امور مالیاتی از فرار مالیاتی برخی از مشاغل خاص و پر درآمد جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی سال گذشته 470 هزار میلیارد تومان مالیات از مؤدیان اخذ کرده است، تصریح کرد: پیشبینی میشود این رقم امسال حدود 700 هزار میلیارد تومان باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی از مشاغل خاص مانند پزشکان، رستوراندارها و غیره در چارچوب قانونی، مراودات مالی خود را انجام نمیدهند. زیرا با اخذ پول نقد از مشتری، دستگاههای پوز، که نظارت بر مراودات مالی افراد از آن طریق صورت میگیرد را برای سازمان امور مالیاتی بیفایده میکند.