نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران خبر داد
کوتاهی دستگاههای مسئول در پلمب بنگاههای املاک غیرمجاز
نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: بازرسان اتحادیه موفق به شناسایی 950 بنگاه شدند اما مهمتر از شناسایی این بنگاهها، پلمب آنها است؛ اقدامی که از سوی دستگاههای ذیربط خیلی به آن پرداخته نشده است.
به گزارش ایرنا، رشد قارچگونه بنگاههای املاک در سالهای اخیر در سایه بینظارتی دستگاههای متولی، سبب شده بود تا شاهد افزایش بیسابقه سوداگران و دلالانی باشیم که با دست درازی در بخش مسکن باعث رشد غیرقابل قیمت مسکن چه در بخش رهن و اجاره و چه خرید و فروش شدهاند.
با توجه به تاثیر بسیار زیاد بنگاههای املاک در نابسامانی بازار مسکن، دولت سیزدهم شناسایی و پلمب این بنگاهها را در برنامههای اصلی خود قرار داد و در دو ماه گذشته با حضور دستگاههای متولی شاهد، شناسایی و البته پلمب تعداد زیادی از این واحدها باشیم.
شناسایی ۹۵۰ بنگاه غیرمجاز در تهران
به گفته نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، بازرسان اتحادیه موفق به شناسایی 950 بنگاه شدند اما مهمتر از شناسایی این بنگاهها، پلمب آنها است، اقدامی که از سوی دستگاههای ذیربط خیلی به آن پرداخته نشده است.
داوود بیگینژاد تصریح کرد: حدود ۹۵۰ بنگاه غیرمجاز در ۲۰ منطقه شهرداری، شناسایی شده که به طور قطع این تعداد قابل افزایش است.
وی با بیان اینکه تعداد بازرسان در اتحادیه، جوابگو نیست، اظهار داشت: بنگاههای فاقد مجوز برای عقد قرارداد و رسیدن به اهدافشان هر اقدام غیرقانونی که لازم باشد را انجام میدهند و ما به عنوان اتحادیه نمیتوانیم تمام توان خود را برای شناسایی آنها گذاشته و در این راه نیازمند حمایت دستگاههای مرتبط و مردم هستیم.
نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه مهمتر از مقوله شناسایی، پلمب این بنگاهها و اخذ تدابیری برای جلوگیری از فعالیت دوباره آنها است، گفت: میتوان گفت که از ۹۵۰ بنگاه املاکی که تاکنون در تهران شناسایی شده، تمام آنها هنوز پلمب نشده و در حال فعالیت هستند.
جلوگیری از فعالیت، مهمتر از شناسایی است
بیگینژاد افزود: در واقع شناسایی این بنگاهها یک روند و اجرای مراحل قانونی پس از شناسایی و ممانعت از عدم فعالیت دوباره آنها روند دیگری است که به نظر میرسد که از شناسایی مهمتر باشد.
وی با بیان اینکه اتحادیه توان اجرایی و در واقع قانونی برای پلمب این بنگاهها را ندارد، گفت: امروز اتحادیه از سوی بنگاههای دارای مجوز به شدت تحت فشار است که چرا با وجود شناسایی، اما بنگاههای فاقد مجوز همچنان در حال فعالیت هستند و ما نیز جوابی برای آنها
نداریم.
بیگینژاد افزود: بنگاههای غیرمجاز به صورت شبکهای و محدود امروز با تعداد زیادی مشاور در حال فعالیت هستند و با توجه به اینکه میدانند که شناساییشان زمانبر است به فعالیت خود ادامه و پس از رسیدن به برنامههای خود، بنگاه را تعطیل و به محله دیگری میروند.
وی ضمن تاکید بر ورود دستگاههای متولی برای پلمب این بنگاهها، بیان داشت: امروز بنگاههای دارای مجوز، چوب اقدامات بنگاههای فاقد مجوز را میخورند و ما نیز پاسخی برای آنها نداریم.
از مشاوران املاک درخواست جواز کنید
طرح برخورد با بنگاههای املاک متخلف در سطح کشور ادامه دارد و در جدیدترین نمونه با حضور تعزیرات حکومتی، اصناف و اتحادیه املاک، بنگاههای متخلف قم پلمب شدند.
آنطور که تسنیم گزارش داده، حدود 1500 بنگاه املاک در شهر قم فعالیت میکنند که از این تعداد حدود 350 بنگاه فاقد پروانه کسب هستند. بنگاههای متخلف شهر قم به دلیل دریافت حقالزحمه بالاتر از تعرفههای مصوب به بهانه پول چای و شیرینی و دریافت یک درصد از طرفین معامله از سوی نهادهای ذیربط پلمب شدند.
حقالزحمه مصوب بنگاههای املاک برای معاملات خرید و فروش نیمدرصد از هر طرف معامله است که برخی مشاوران املاک، یک درصد دریافت میکنند.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک در گفتوگو با تسنیم با اشاره به فعالیت غیرمجاز واحدهای مشاور املاک در شهر تهران، اظهار کرد: اتحادیه املاک زیر نظر قانون نظام صنفی است و رأساً نمیتوانیم واحد صنفی متخلف را پلمب کنیم، براین اساس بنگاههای املاک غیرمجاز را شناسایی و آنها را به اداره اماکن معرفی میکنیم.
سعید لطفی تصریح کرد: برخی از این بنگاههای املاک بزرگ هستند، بنگاه 2 طبقه با مساحت 180 مترمربع، وقتی بنگاههایی به این بزرگی را میبینیم، میگوییم؛ مگر میشود این جواز نداشته باشد؟!
وی بیان کرد: مردم باید از مشاوران املاک درخواست جواز کنند و بعد ببینند آیا به همان آدرس است که در جواز نوشته شده است، و بعد تاریخ انقضا باید چک شود، ضمن اینکه کسی که صاحب جواز است باید در بنگاه حضور داشته
باشد.