kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۶۵۵
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۶

اخبار ویژه

 

تهدید جدی ایران؛ علت برخورد دولت آلبانی با منافقین
رادیو فردا وابسته به سازمان سیا تصریح کرد اقدام تلافی‌جویانه ایران به زیرساخت‌های آلبانی در واکنش به اقدامات ضدایرانی سازمان مجاهدین (منافقین)، دولت آلبانی را به برخورد با اعضای این سازمان واداشت.
وبسایت رادو فردا نوشت: بامداد سه‌شنبه 30 خرداد،‌ هزار نیروی پلیس آلبانی، برای بازرسی و تفحص از مقر سازمان مجاهدین خلق وارد اردوگاه ‌اشرف ۳ شدند، اما این اقدام به زد و خورد با اعضای سازمان کشیده شد. در این درگیری، ۲۱ عضو سازمان و ۱۵ مأمور پلیس آلبانی مجروح شدند و چند خودرو هم آسیب دید. آلبانی از سال ۲۰۱۳ و در پی تعطیلی اردوگاه سازمان در عراق، به درخواست آمریکا، میزبانی نزدیک به 3 هزار عضو سازمان را در اردوگاهی موسوم به ‌اشرف ۳ برعهده گرفت، اما فرمانده پلیس آلبانی می‌گوید این اردوگاه در قلمرو آلبانی است و در مالکیت این گروه نیست.
به گزارش بخش آلبانیایی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، در ماه‌های اخیر یک گروه هکری هوادار سازمان به نام «قیام تا سرنگونی» مسئولیت حملات متعدد سایبری را علیه جمهوری اسلامی بر عهده گرفته که واکنش‌های ایران به آن، موجبات نگرانی در آلبانی را به‌وجود آورده است. ازجمله حملات سایبری سنگینی که سال گذشته علیه زیرساخت‌های دولتی آلبانی صورت گرفت.
در حکم دادگاه ویژه بدوی مبارزه با فساد و جرایم سازمان‌یافته آلبانی که ورود پلیس این کشور به کمپ ‌اشرف ۳ بر اساس آن انجام شده، به خطرات حملات سایبری نیز ‌اشاره شده است.
در حکم دادگاه همچنین آمده: پس از قطع روابط دیپلماتیک تیرانا و تهران، تهدید‌ها در شبکه‌های اجتماعی برای انجام حملات احتمالی از جمله حملات پهپادی علیه سازمان مجاهدین خلق در خاک آلبانی افزایش یافته است. همچنین وزارت امور خارجه ایران پیامی شفاهی ارسال کرده که در آن گفته شده جمهوری اسلامی، سه تیم تروریستی را اخیراً دستگیر کرده که در اردوگاه آلبانی آموزش دیده بودند.
از داده‌های ارائه‌شده توسط پلیس قضایی آلبانی نتیجه‌گیری می‌شود که مجاهدین خلق و اعضای مستقر آن در آلبانی هدف ایران به نظر می‌رسند.
رادیو فردا افزود: مجموعه این نگرانی‌ها ورود روز سه‌شنبه پلیس آلبانی به اردوگاه ‌اشرف را رقم زد. به گفته فرمانده کل پلیس آلبانی، در جریان بازرسی از اردوگاه، ۹۶ رایانه، ۴۹ لپ‌تاپ، دو تبلت و سه کارت حافظه همراه با مقادیر زیادی اسناد مکتوب ضبط شده است. او همچنین ‌اشاره کرد که اعضای سازمان، سعی در سوزاندن اسناد و مدارک داشته‌اند.
آدریان ‌اشتونی، کارشناس سیاست خارجی و امنیت مستقر در واشینگتن و همکار مرکز بین‌المللی مبارزه با تروریسم در لاهه به رادیو آزادی گفت: مقامات آلبانی گفتند اعضای سازمان مجاهدین، مظنون به چندین فقره تخلف کیفری، از جمله موضوع «تحریک به جنگ» هستند. مقامات، موضوع پرونده را در سطحی می‌دانند که می‌تواند آلبانی را در معرض خطر جنگ یا مداخله قدرت خارجی قرار دهد. این جرمی سنگین و مجازات آن حداقل ۱۵ سال زندان است. این که آلبانی به گروه برانداز پناه داده، تیرانا را در تیررس تهران قرار داده است. حمله سایبری مخرب سال گذشته علیه آلبانی نمونه بارز نوع تهدیداتی است که این کشور با آن مواجه است. دولت آلبانی کمتر از یک سال پیش مجبور شد نشست سالانه سازمان را به دلیل تهدیدات تروریستی لغو کند.
وی افزود: مقامات آلبانی حدود یک دهه پیش موافقت کردند که به گروه مجاهدین به دلایل بشردوستانه سرپناه بدهند اما به شرطی که این گروه از مشارکت در برخی فعالیت‌ها خودداری کند. اگر سوءظن استفاده این گروه از خاک آلبانی برای انجام حملات سایبری یا طرح‌ریزی و تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی اثبات شود، احتمالاً موقعیت آنها به خطر می‌افتد. چنین فعالیت‌هایی نه تنها توافقنامه را نقض می‌کند، بلکه تهدیدی آشکار برای امنیت ملی آلبانی است.
هر کشور مستقلی حق دارد قراردادهایی دوجانبه منعقد کند و در صورتی که به این نتیجه برسد که مفاد قراردادها نقض شده‌ یا توافق، دیگر به نفع کشور نیست و غیره، از آن خارج شود. با این وجود، من معتقدم که مقامات آلبانی، اگر بخواهند چنین قدم بزرگی بردارند، در مورد آن با مقامات آمریکایی مشورت خواهند کرد.

برخورد غرب با سازمان منافقین برای کاهش تنش با ایران است
روزنامه فرانسوی لوموند تاکید کرد: سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در اروپا تحت فشار است
لوموند با‌ اشاره به اقدام‌های اخیر در اروپا مبنی بر ممنوعیت تجمع سالانه سازمان منافقین در پاریس و حمله پلیس آلبانی به مقر این سازمان نوشت: این سازمان در اروپا تحت فشار است. فشارهای جاری علیه سازمان، همزمان است با تلاش کشورهای اروپایی و آمریکا برای کاستن از تنش‌های جاری در مناسبات خود با ایران است
برخی از نمایندگان پارلمان، دولت فرانسه را به دو دوزه‌بازی متهم کرده‌ و مدعی شده اند که تصمیم مقامات پاریس مبنی بر جلوگیری از برگزاری تظاهرات سازمان مجاهدین، بعضاً با هدایت مقامات ایرانی صورت گرفته است.
مقاله‌نویس لوموند در جای دیگری از مطلب خود به استقبال سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از حمله پلیس آلبانی به پایگاه مجاهدین و همچنین فاصله‌گیری دولت دموکرات آمریکا از این سازمان ‌اشاره کرده است. یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که از نظر این کشور سازمان مجاهدین یک جنبش دموکراتیک پایدار نیست و مردم ایران را نمایندگی نمی‌کند.
لوموند همچنین سرمقاله خود را به مذاکرات جاری در خاورمیانه به ویژه میان آمریکا و ایران، از یک طرف، و ایران و عربستان، از طرف دیگر، اختصاص داد. آلن فراشون، سرمقاله‌نویس لوموند با استناد به جراید اسرائیلی و آمریکایی، «هارتص» و «نیویورک تایمز»، نوشت که از قرار آمریکا و ایران به یک توافق غیررسمی با یکدیگر دست یافته‌اند و به آن تفاهم متقابل می‌گویند.
سرمقاله نویس لوموند نوشت به موجب این تفاهم حکومت ایران متعهد شده که غنی‌‌سازی اورانیوم با غلظت بیش از ٦٠ درصد را ادامه ندهد و در مقابل، میلیارد‌ها دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران آزاد شود.

به هر جای برجام نگاه می‌کنید یک افتضاح تمام عیار است
در حالی که برخی نشریات مدعیان اعتدال و اصلاحات از «توافق موقت» جانبداری می‌کنند، یک روزنامه وابسته به این طیف اذعان کرد: توافق موقت به زیان منافع ملی ایران است. اما نکته طنز ماجرا این است که نویسنده، برجام پایمال شده را به عنوان نمونه « توافق پایدار» در مقابل«‌ توافق موقت» معرفی کرده است!
روزنامه آرمان ملی نوشت: «انتشار اخبار ضد و نقیض درخصوص دور جدید توافق میان ایران و آمریکا اما و اگرهای فراوانی در این خصوص طی هفته گذشته به‌وجود آورده است. انتشار اخباری از سوی رسانه‌ها درخصوص قریب‌الوقوع بودن توافق بین ایران و آمریکا باعث شد تا این خبر یکی از موضوعات بسیار مهم در صدر اخبار جهان و داخلی قرار گیرد. در طرح توافق موقت، توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌خصوص در سطح غنی‌‌سازی بالا در قبال آزاد‌سازی پول‌های بلوکه شده و دریافت وام از صندوق بین‌المللی قرار دارد. روشن است که این دستور کار جدید برخلاف روح توافق پایدار برجام است و بی‌تردید می‌تواند آسیب‌های جدید بر منافع ملی ایران وارد آورد. چراکه جمهوری اسلامی ایران پس از خروج یکطرفه آمریکا از توافق هسته‌ای و عدم تعهد طرف‌های غربی برای جبران خسارات و لغو تحریم‌ها اکنون در شرایط غنی‌‌سازی ایده‌آل از لحاظ فنی قرار گرفته است. بدون شک توافق موقت یعنی جلوگیری از هرگونه توسعه و پیشرفت هسته‌ای ایران در برابر تنها 24 میلیارد دلار و ابهام درخصوص توافق برجام است.
روشن است که این توافق به معنای خدشه بر منافع ملی بوده و به طور آشکار از سوی دشمنان ایران در حال سازماندهی است.بررسی روند تولید اخبار در این خصوص به خوبی بیانگر طراحی عملیات روانی گسترده به منظور ترغیب ایران برای انجام این توافق هست. چرا که غرب و دشمنان ایران به خصوص رژیم صهیونیستی به‌شدت از میزان سطح غنی‌‌سازی و توان فناوری هسته‌ای به وحشت آمده و هرگونه اقدام ممکن برای توقف آن را همواره مطرح می‌کنند. روشن است که تولید اخبار توافق موقت یک فریب اطلاعاتی انسجام‌یافته با هدف جلوگیری از توانمندی‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است و بایستی سیاستمداران ایران نسبت به این موضوع، حساسیت و دقت لازم را به خرج دهند تا مانع از هرگونه هزینه بین‌المللی یا خطای استراتژیک گردند. جمهوری اسلامی ایران تنها بایستی آماده توافق پایدار در قالب برجام باشد و هرگونه طرح جدید می‌تواند دستاوردهای چند ساله ایران را پس از خروج آمریکا از توافق بر باد دهد.
به نظر می‌رسد که دکترین سیاسی و امنیتی غربی-صهیونیستی در تلاش هستند با پیچیده کردن محیط تصمیم‌گیری، ایران را در شرایط عدم قطعیت قرار داده و دچار‌اشتباه در انتخاب بکنند. این در حالی است که ایران سندی مهم و راهبردی (برجام) را توانسته به‌دست آورد که علاوه‌بر تضمین منافع ملی دست ردی بر هرگونه زیاده‌خواهی غرب نیز به شمار می‌رود و بایستی این چارچوب مهم برای رسیدن به اهداف اصلی در دستور کار جدید قرار بگیرد و هرگونه توافق موقت می‌تواند اثرات نامطلوب جدی بر امنیت ملی
وارد آورد».
روزنامه آرمان همچنین در تحلیل دیگری نوشت: توافق موقت گزینه مطلوب ایران نیست. گمانه‌زنی درباره احتمال توافق موقت بین ایران و آمریکا به عنوان جایگزینی برای برجام بیشتر از گذشته شده است. این در حالی است که مقامات ایران احتمال توافق موقت در زمینه هسته‌ای را رد کرده و  مقامات آمریکا و کشورهای اروپایی نیز اظهارات صریحی در این زمینه انجام نداده‌اند.با این وجود رسانه‌ها گزینه توافق موقت را به عنوان یکی از گزینه‌های جایگزین برجام مطرح کرده و در حال گمانه‌زنی درباره این موضوع هستند.
آرمان افزود: «برجام در واقع به اراده ایران و کشورهای غربی امضا شد و هیچ ضمانتی برای اراده طرفین وجود نداشت.بدون تردید اگر ضمانتی در این زمینه وجود داشت ترامپ نمی‌توانست از این توافق خارج شود.هر گونه توافق دیگری به غرب نیز با همین وضعیت مواجه خواهد بود».
تحلیل دوم روزنامه آرمان ناقض تحلیل اول درباره اعتبار و پایداری برجام است. در حقیقت نمونه عبرت‌آموز درباره توافق موقت که نشان می‌دهد نباید سراغ تکرار آن رفت، همین برجام است. روزنامه مذکور در تحلیل دوم اذعان می‌کند که آرمان فاقد کمترین ضمانتی بود و طبیعی است که توافق فاقد ضمانت نه پایدار می‌ماند و نه ایران تمایلی به بازگرداندن چنان توافق خسارت‌باری دارد.
برجام با کلاهبرداری آمریکا و همراهی تیم روحانی، به شکلی تنظیم شد که آمریکا بدون پرداخت هزینه توانست آن را از همان دوره اوباما زیر پا بگذارد، در مقابل طرف ایرانی، این اختیار عمل را به اعتبار تعبیه مکانیسم ماشه نداشت.بر این مبنا مطالبه روشن ایران، نه صرف بازگشت آمریکا به برجام، بلکه ارائه تضمین معتبر برای عدم تکرار عهدشکنی پنج ساله و تعهد آمریکا و اروپا به لغو پایدار تحریم‌هاست. البته موضوع تبادل زندانیان یا آزادی منابع بلوکه شده ایران، موضوع جدایی است که با درایت دولت در حال پیشرفت است و ربطی به برجام یا بازگشت بدون تضمین آمریکا -در مقابل اعمال مجدد محدودیت‌های هسته‌ای-
ندارد.