kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۱۲۱
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

 
 
تازه‌ترین شماره نشریه کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوی اختصاصی درباره (چاره ‌کار؛ مردمی‌سازی اقتصاد، نه خصوصی‌سازی»، «نقشه راه در قرارگاه فرهنگی»، «لزوم پژوهش و اطلاع‌رسانی درباره دفاع مقدس» و «پیدا و پنهان در روایت‌های تاریخی» و نیز موضوعات متنوع دیگر چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.
الزامات فرهنگی در «معماری آینده» کشور، عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیرمسئول در آن با اشاره به تلاش دشمن در عرصه تهاجم فرهنگی نگاشته است: بی‌جهت نیست که دشمن در سال‌های پساانقلاب اسلامی، به‌ویژه در سال‌های اخیر، علاوه بر جنگ‌افروزی سخت‌افزاری، «براندازی خاموش» نظام اسلامی را هم دنبال کرده است. تلاش‌های مصروف به تهاجم فرهنگی، هویت‌زدایی فرهنگی، نابودی پشتیبانان مردمی انقلاب (به‌ویژه نسل جوان به‌عنوان جبهه پیشران انقلاب اسلامی)، حمله به سنگر‌های اعتقادی و تخریب مجاهدان فرهنگ و اعتقادات، گسترش زمینه‌ها و ابزار‌های فساد و فحشا و ابتذال اخلاقی با استفاده از آخرین ابزار‌ها و فناوری جدید، سست کردن جایگاه خانواده به‌عنوان سلول بنیادین جامعه، تصویر‌سازی منفی از انقلاب، شکار نخبگان و سربازگیری از جبهه انقلاب، مأیوس‌سازی طرفداران از پیگیری و تحقق ارزش‌ها و اهداف انقلاب، همه در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
دکتر اصلانی در ادامه تأکید کرده است: برای مقابله جدی با نقشه دشمن و جلوگیری از سرگردانی و ضعف و هدررفت استعدادها و نیروهای توانمند فکری و فرهنگی انقلاب در عرصه‌های گوناگون، که بسیار زیاد و البته سرگردان و فاقد سازماندهی هستند، باید مرکزی قوی برای کادرسازی تشکیل شود تا با جدیت و قدرت و برنامه مشخص، به شناخت و جذب و سازماندهی آنها بپردازد و مانع هدررفت و سایش و ریزش آنها شود.
برای تضمین آینده‌ای مطمئن و مستحکم می‌بایست تقویت اعتقادی و تأمین سلامت معنوی و اخلاقی آینده‌سازان در دستورکار انقلاب و نهادهای آن باشد، یعنی با جدیت تمام، کاری که معلمان و اساتید ‌و مربیان گران‌قدر برعهده دارند به‌عنوان دستورکار جدی انقلاب و جبهه انقلاب قرار گیرد.
«چاره‌ کار؛ مردمی‌سازی اقتصاد، نه خصوصی‌سازی» عنوان نخستین گفت‌وگوی اختصاصی کیهان فرهنگی با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدکاظم رجایی رامشه است که در آن با اشاره به نقش لیبرال‌ها در حوزه اقتصادی آمده است: ليبرال‌ها که همچنان نظرشان تاکنون فصل‌الخطاب بوده به‌عنوان تصميم‌سازان، راه‌حل‌شان جراحي اقتصادي، و بالتبع رها‌سازي نرخ ارز در جنگ اقتصادي، رها کردن بازار، رها کردن توليد و چسبيدن به نظريه بازار رقابت است که هيچ‌گاه در هيچ کشور سرمايه‌داري مورد عمل قرار نگرفته و گويا فقط براي ما نوشته شده که عمق و لايه‌هاي زيرين آن را هم در دانشگاه‌ها بررسي نکرديم. همين چند سياستي که صندوق بين‌المللي پول بر آن تأکيد دارد به‌عنوان راه‌حل ارائه مي‌شود.
«قرارگاه فرهنگی و راهبری فرهنگی دستگاه‌ها» گفت‌وگو با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه است که در بخشی از آن می‌خوانید: شوراي عالي انقلاب فرهنگي وظيفه‌اش تنها به نوشتن سند و راهبردهاي فرهنگي نيست. سياست‌‌گذاري‌هاي فرهنگي عفاف و حجاب 10 درصد موضوع ‌است، 90 درصد، عمليات و اجراست؛ لذا وظيفه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در قبال دستگاه‌ها بعد از سياست‌گذاري راهبردي و مصوبات، راهبري دستگاه فرهنگي است؛ اين همان معناي هدايتگري است. وی در بخش دیگر افزوده است: تمرکز حداکثري اعضاي اين قرارگاه که اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي هستند بر کار قرارگاهي است. 
«پیدا و پنهان در روایت‌های تاریخی» عنوان گفت‌وگو با مسعود رضایی شریف‌آبادی درباره «کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی» است. وی معتقد است: در بسياري از اين يادداشت‌ها ملاحظه مي‌کنيد که آقاي هاشمي نظر ديگران را راجع به يک موضوع مهم روز مطرح کرده‌اند، اما در مورد اينکه خودشان در آن مورد چه نظري دارند، سکوت کرده‌اند؛ طبعاً اين يک ابهام جدي است. يعني خواننده بيش از آنکه بخواهد بداند نظر فلان شخصيت راجع به آن موضوع چه بوده، مترصد اين است که در يادداشت‌هاي آقاي هاشمي نظر شخص ايشان را راجع به آن موضوع بداند و متأسفانه نمي‌تواند چنين نظري را ببيند.
رضایی در ادامه تأکید کرده است: در برخي يادداشت‌ها نيز مشخص ساخته‌ام که آنچه آقاي هاشمي به‌عنوان نظر يک فرد در يادداشت خود ثبت کرده‌اند، با آنچه آن فرد در واقع بيان کرده، متفاوت است و لذا اين ابهام وجود دارد که آنچه را که آقاي هاشمي به‌عنوان نظريات ديگران نوشته‌اند، عين نظرات آنها است و يا برداشت ايشان از آن نظرات است که مي‌تواند تفاوت‌هايي با اصل آن نظرات داشته باشد.
«لزوم پژوهش و اطلاع‌رسانی درباره دفاع مقدس» عنوان گفت‌وگو با رزمنده روایت‌گر قاسم صادقی است. وی این‌گونه گفته است: پژوهش‌ پيرامون دفاع مقدس الان در دانشگاه‌ها خيلي کم است. اصلاً بايد واحد درسي و پژوهشي براي آن قرار بدهند و دانشجو را به مناطق جنگي اعزام کنند... بنشينند يک‌سري حقايق، گفت و شنودها، رفت و آمدها و تمام فعل و انفعالات صورت‌گرفته در منطقه را مورد بحث قرار دهند.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «مفهوم‌شناسی تحول و الزامات آن» گفتاری از امام خامنه‌ای در حرم مطهر رضوی/ «تدبیر امام باقر(ع) برای شکستن پول خارجی» از حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی آقاتهرانی/ «الگوی مواجهه امام خمینی(ره) با مسئله حجاب» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن محمدی/ «فروپاشی نظام خانواده؛ دست‌ها و دسیسه‌ها» از زنده‌یاد حجت‌الاسلام والمسلمین استاد علی ابوالحسنی/ «چه کنیم با ناهنجاری شخصیتی بعضی‌ها؟!» به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین حمید رسایی/ «حجاب مشکل است یا مسئله؟» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی جبرائیلی تبریزی/ «ولایت فقیه در عصر غیبت» گفتاری از آیت‌الله مهدوی کنی/ با «شبکه مولد بی‌حجابی برخورد شود» به قلم دکتر شبیر فیروزیان/ «دور زدن قانون اساسی و مجلس ممکن نیست» از قاسم غلامرضایی و ...