kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۱۱۶
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱
کیسینجر هشدار داد

درگیری نظامی بین آمریکا و چین محتمل است

 
 
 
 
سرویس خارجی-
وزیر خارجه اسبق آمریکا و استراتژیست شناخته شده واشنگتن در مصاحبه‌ای با بلومبرگ درباره مسائل مختلفی اعم از تنش‌های چین و آمریکا، آینده آلمان و جنگ اوکراین سخن گفت و هشدار داد که درگیری نظامی بین آمریکا و چین محتمل است.
تمرکز بر روی چین سیاستِ کلی آمریکا و مطابق با استراتژی امنیت ملی این کشور است و با رفت و آمد و رؤسای جمهور تغییری نمی‌کند؛ چرا که سرعت پیشرفت چین در سال‌های اخیر غرب (با محوریت آمریکا) را شدیداً نگران کرده است، از آن رو که پیشرفت چین را مساوی با افول خود تفسیر می‌کنند. کارشناسان بارها یادآوری کرده‌اند، چین و آمریکا قطعاً در یک رویارویی تندِ «اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی» هستند. رویارویی‌ای که می‌تواند به یک جنگ نظامی داغ بدل شود. در همین مورد، «هنری کیسینجر»، وزیر خارجه اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت که وقوع درگیری نظامی میان چین و آمریکا را محتمل می‌داند. 
کیسینجر تصریح کرد: «با توجه به مسیری که در حال حاضر روابط طی می‌کند فکر می‌کنم وقوع نوعی درگیری نظامی [بین دو کشور چین و آمریکا] محتمل است.» وی تأکید کرد که خط سیر فعلی روابط میان کشورها بایستی تغییر پیدا کند. این استراتژیست آلمانی-آمریکایی گفت با توجه به این‌که گفت‌وگوهایی که او پیشنهاد داده میان چین و آمریکا رخ نداده هنوز درباره پیامدهای تنش‌های موجود میان این دو کشور مطمئن نیست. وی با وجود این تأکید کرد چیزی که از آن اطمینان دارد این است که جنگ میان دو ابرقدرت پیروز نخواهد داشت. وی گفت: «در چنین جنگی تنها در صورت تحمیل هزینه‌هایی که هیچ تناسبی ندارند می‌توان پیروز شد.»
این استراتژیست کهنه‌کار آمریکایی در بخش دیگری از مصاحبه‌اش با بلومبرگ مدعی شد که چنانچه جنگ در اوکراین موجب شود که روسیه عملیات نظامی‌اش را به پایان برساند و با اروپا وارد مذاکرات صلح شود ماندن «ولادیمیر پوتین» در قدرت به عنوان رئیس‌جمهور روسیه ناممکن خواهد بود. کیسینجر گفت از روسیه خواسته این را بپذیرد که روابط مسکو با اروپا بایستی مبتنی بر توافقات باشد. او گفت: «من فکر می‌کنم این جنگ در صورتی که به طرز مناسب به اتمام برسد دستیابی به این هدف را ممکن خواهد کرد.» آن‌طور که تسنیم نوشته، وزیر خارجه اسبق آمریکا همچنین تصریح کرد که تمرکز سیاسی اروپا در حال حرکت به سمت آلمان است. وی تصریح کرد: «ما در حال حاضر در مقطعی قرار داریم که بایستی ساختار جدیدی از اروپا بر مبنای واقعیت ایجاد شود.»
گفتنی است، هنری آلفرد کیسینجر سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلیتیک و استراتژیستِ آلمانی- آمریکایی است که چندین سال به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی آمریکا خدمت کرده‌ است. کیسینجر در ۲۷ مه ۱۹۲۳ (۵ خرداد ۱۳۰۲)، یعنی 100 سال و 21 روز پیش، در خانواده‌ای یهودی‌الاصل در شهر فورت، واقع در مرکز ایالت بایرن آلمان، به دنیا آمد. او در سال ۱۹۳۸ به همراه خانواده‌اش از آلمانِ تحت سیطره نازی‌ها به آمریکا گریخت، در نیویورک ساکن شد و در ۱۹۴۳ تابعیت این کشور را کسب کرد.کیسینجر در دوره «ریچارد نیکسون» به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا مشغول به کار شد و پس از پایان دوره نیکسون به خاطر «رسوایی واترگیت» و استعفای نیکسون در همان سمت با «جرالد فورد» (معاون نیکسون که طبق قانون اساسی جانشین وی شد) به همکاری ادامه داد. او در سال ۱۹۷۳ به خاطر تلاش‌هایش برای پایان بخشیدن به جنگ ویتنام جایزه صلح نوبل گرفت. از وی به عنوان یکی از استراتژیست‌های ارشد آمریکا نام می‌برند.
واشنگتن: چین از تایوان تا کوبا گام‌های تحریک‌آمیزی بر‌می‌دارد
خبر دیگر آن‌که هماهنگ‌کننده امور هند و اقیانوسیه در ریاست جمهوری آمریکا مدعی شد که کشورش انتظار دارد در ادامه رقابت با چین، این کشور به اقدامات تحریک‌آمیز از تنگه تایوان تا کوبا دست بزند. «کورت کمپبل»، معاون دستیار رئیس‌جمهور آمریکا و هماهنگ‌کننده امور هند و اقیانوسیه، گفت: «با ادامه رقابت، جمهوری خلق چین گام‌های تحریک‌آمیزی از تنگه تایوان تا کوبا بر خواهد داشت و ما مقابله می‌کنیم، اما رقابت شدید مستلزم دیپلماسی شدید است.» آن‌طور که ایسنا نوشته، وی افزود: «اگر می‌خواهیم تنش‌ها را مدیریت کنیم، این تنها راه برای رفع باورهای غلط است.» کمپبل اضافه کرد که آمریکا انتظار دارد که چین «تا آخر عمرمان» یک بازیگر اصلی در صحنه جهانی باشد.