kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۰۸۶
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳
وزیر راه و شهر‌سازی در مجمع اقتصادی سن‌پترزبورگ مطرح کرد

ابتکار «ایران- راه» برای تکمیل گذرگاه حمل‌ونقل بین‌قاره‌ای

 


وزیر راه و شهر‌سازی با‌اشاره به ابتکار «ایران-‌راه» گفت: ایران و روسیه به‌عنوان دو رکن اساسی کریدور شمال-جنوب همکاری‌های ۲جانبه را در دستور کار قرار داده‌اند.
مهرداد بذرپاش که برای شرکت در بیست و ششمین مجمع اقتصادی سالانه در سن‌پترزبورگ روسیه، به دعوت همتای روس وارد این کشور شده است، گفت: در نشست‌ها و دیدارهای دوجانبه با مقامات اصلی روسیه، پیگیری توافقات اخیر در حوزه کریدوری، شبکه ترانزیتی، بندری، هوایی و کلیه بخش‌های حمل‌ونقلی، با طرف روسی اقدامات متعددی تعریف شده که محور اصلی آن کریدور شمال به جنوب است. بذرپاش همچنین در فضای مجازی نوشت: ایران به‌عنوان سرزمین فرصت‌های ترانزیتی و لجستیکی، هم به‌عنوان راه و هم راه‌حل، برای پیوندهای امن، ایمن، سهل، سریع و مقرون به‌صرفه­ اقتصادی، سرزمینی برای رقابت سازنده و مشارکت بازیگران ذی‌نفع در عرصه ترانزیت و لجستیک نقش‌آفرینی خواهد کرد. در زبان فارسی این ابتکار ایران-راه (IRAN-RAH) نامیده می‌شود؛ راه (RAH) در زبان فارسی همزمان هم به معنای راه و هم راه‌حل است و تمامی کشورهای منطقه می‌توانند با استفاده از راه‌ها و ظرفیت‌های ایران، بخش عمده‌ای از مسائل ترانزیتی و لجستیک خود را حل کنند.
او یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به‌عنوان دو رکن اساسی کریدور شمال-جنوب؛ همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه را در دستور کار قرار داده‌اند. این نوع همکاری‌ها و تعاملات، به‌ویژه طی دو سال اخیر با اراده طرفین شتاب بیشتری گرفته است که تبلور این تعاملات سازنده و هدفمند اخیر، امضای موافقت‌نامه مشارکت در پروژه رشت-آستارا، به‌عنوان حلقه تکمیل‌کننده حمل‌ونقل تمام­‌ریلی از بنادر جنوبی ایران تا شمال روسیه، در تاریخ 17 می ‌سال جاری در تهران بود. تا بدین ترتیب، فصل نوینی در کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال- جنوب گشوده شود.
وزیر راه و شهر‌سازی همچنین در نشستی با معاون اول نخست‌وزیر، وزیر حمل‌ونقل و رئیس ‌راه‌آهن روسیه، با تأکید بر اهمیت تکمیل کریدور شمال-جنوب برای کشورهای عضو تاکید کرد: ایران تعهد تملک اراضی را دارد که این امر در حال انجام هست و اهتمام جدی بر اجرا این طرح وجود دارد. وی افزود: رئیس‌جمهور و معاون اول پیگیر این موضوع هستند و جمهوری اسلامی ایران به این کریدور به‌عنوان یک اَبَرپروژه توجه دارد.
معاون اول نخست‌وزیر روسیه با ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته برای تکمیل این کریدور گفت: روسیه درحال ترسیم نقشه راه و اجرای آن است که به ۱۵ میلیون تن ترانزیت از این کریدور برسد.
از دیگر موارد مطرح شده در این نشست به پیشنهاد تأسیس شرکت مشترک کشتیرانی و هوایی ایران و روسیه می‌توان‌اشاره کرد.