ریزش ۷۳ هزار واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۷۳ هزار و ۳81 واحد کاهش در ارتفاع دو میلیون و ۲۱۵ هزار و 58 واحدی ایستاد. شاخص هموزن با ۲۵ هزار و ۸۳۳ واحد کاهش به ۷۵۰ هزار و ۸۱3 واحد و شاخص قیمت با ۱۵ هزار و ۷۵ واحد افت به ۴۳۸ هزار و ۱۵۲ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۹ میلیارد و ۴۶۵ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۷۲ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال معامله شد.
شاخص فرابورس نیز دیروز ۹۰۲ واحد کاهش داشت و به ۲۸ هزار و ۶۰ واحد رسید. بیش از پنج میلیارد و ۲۵۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی هم در بیش از ۳۷۱ هزار و ۵۰۲ نوبت و به ارزش 5426 میلیارد تومان دادوستد شد. همچنین ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 556 هزار میلیارد تومان رسید و ارزش بازار پایه فرابورس 486 هزار میلیارد تومان شد.
فولادیها، پتروشیمیها و برخی بانکها بیشترین تاثیر منفی بر شاخص بورس و فرابورس داشتند که از نظر کارشناسان به کاهش قیمت دلار مربوط میشود.
معاملهگران دیروز بیش از 9 میلیارد و 300 میلیون سهام و اوراق مالی در قالب 555 هزار نوبت معامله و به ارزش 7620 میلیارد تومان دادوستد کردند. ارزش بازار که ناشی از سهام بیش از 600 شرکت است به بیش از هشت میلیون و 143 میلیارد تومان رسید.
همه شاخصهای بورس دیروز قرمز شد بهگونهای که شاخص کل و شاخص قیمت نسبت به روز قبل سه و دو دهم درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هموزن 3.3 درصد افت کرد. شاخص آزاد شناور سه و یک دهم درصد، شاخص بازار اول بورس سه و نیم درصد و شاخص بازار دوم بورس دو و هفت دهم درصد افت کرد.
امکان سرمایهگذاری جدید در فرابورس
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس گفته مدیرعامل فرابورس ایران، شرکتهای بازار پایه فرابورس به دو دسته تقسیم میشوند؛ آنهایی که شرایط خود را از لحاظ گزارشگری و صورتهای مالی و شفافیت ارتقا دهند به بازارهای بالاتر مانند بازار اول و دوم فرابورس و حتی به بازار اول و دوم بورس ارتقا پیدا میکنند اما شرکتهایی که نتوانند خود را ارتقا دهند به بازار توافقی که بهزودی راهاندازی میشود منتقل میشوند.
همچنین قرار است شرکتهای سهامی عام پروژه هم در بورس و هم فرابورس پذیرش شوند و اولین عرضه اولیه شرکت سهامی عام پروژه ظرف یک ماه آینده در بورس و فرابورس عرضه اولیه میشوند که ویژگی این شرکتها این است که منابع حاصل از عرضه اولیه سهام آنها صرف انجام پروژههای شرکتها میشود.
سرمایهگذاران به این ترتیب میتوانند با خیال آسوده در فرابورس سرمایهگذاری کنند که منابع آنها صرف انجام پروژهها میشود و اگر پروژهها در مدت معین و اعلامشده به بهرهبرداری نرسند رکن ضامن متعهد شده است که به جبران زیان سرمایهگذاران اقدام کند. یکی از ماموریتهای بازار سرمایه تامین مالی برای پروژهها و رشد تولید بهشمار میرود.