kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۵۰۶
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۲
معاون تحقیقات وزارت بهداشت:

ارتقای نظام سلامت در گرو اصلاح تجویز منطقی دارو است

 
 
 
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با ‌اشاره به مصرف بالای داروهای آنتی‌بیوتیک در کشور گفت: میانگین اقلام دارویی موجود در یک نسخه در کشور ما ۳.۶ یا ۴.۱ قلم دارو است که باید به آن توجه شود.
به گزارش ایرنا، یونس پناهی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش دارو‌سازی بالینی ایران اظهارداشت: اگر در کشور به دنبال پوشش همگانی سلامت و ارتقای نظام سلامت باشیم باید ۱۰ مورد را اصلاح کنیم که یکی از این موارد اصلاح تجویز منطقی دارو است.
پناهی افزود: در سازمان غذا و دارو کمیته‌ای برای مصرف دارو وجود دارد که به اهمیت مصرف منطقی دارو تاکید می‌شود اکنون میانگین تعداد اقلام دارویی موجود در یک نسخه در کشور ما ۳.۶ یا ۴.۱ قلم دارو است. در کشور ما مصرف برخی از داروها نیز مانند آنتی‌بیوتیک‌ها بالا است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: بحث مصرف غیرعلمی و غیرکاربردی کورتیکواستروئید از دیگر موارد است؛ همچنین بحث مرجعیت علمی مهم است در این بحث تولید علم و فناوری اهمیت بالایی دارد چراکه سرعت تولید علم در کشورهای منطقه بالاست. اقتصاد دانش بنیان نیز نکته بعدی در مرجعیت علمی است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بهبود شاخص سلامت و کاهش هزینه‌های سلامت یکی از مأموریت‌های مهم داروسازان است، برای کاهش بار بیماری باید القائات را کم کنیم و توصیه مراقبت‌های پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه، رئیس‌سازمان غذا و دارو نیز گفت: با توجه به نیاز در مراکز درمانی تعداد داروسازان بالینی کم است اکنون ۳۱ هزار داروساز بالینی داریم که سالیانه تعدادی به این افراد اضافه می‌شود.
سیدحیدر محمدی افزود: بر اساس مصوبه اخیر برنامه هفتم توسعه، باید سالانه ۲۵ درصد به این ظرفیت اضافه شود لذا نیاز است بازار کاری ایجاد شود تا این افراد تربیت و جذب شوند.