سیل و خشکسالی ۸ هزارکیلومتر شبکه زیرساختی را در سال ۱۴۰۱ تخریب کرد
رئیسسازمان مدیریت بحران کشور گفت: فقط در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸ هزارکیلومتر از شبکههای زیرساختی بر اثر سیل و خشکسالی از بین رفت.
به گزارش تسنیم، محمدحسن نامی در دومین همایش ترویجی بیمه کشاورزی اظهارداشت: در آینده نهچندان دور دنیا با کمبود مواد غذایی بهویژه در غلات مواجه میشود؛ بنابراین بخش کشاورزی و کنار آن صنعت بیمه بهطور خاص میتواند دستاوردهای درخشانی را برای ما رقم بزند. نامی با اشاره به اهمیت بیمه، افزود: بیمه تأمینکننده امنیت ذهنی است و اگر نباشد دائماً نگرانی و تشویش داریم. وزارت کشور نیز کنار بیمه صندوق کشاورزی خواهد بود و باید به کشاورزان این امنیت ذهنی را بدهیم که در هر شرایطی میتوانیم به آنها کمک کنیم و حتی اگر زیان هم دیدند بتوانیم کنارشان باشیم.
وی ادامه داد: کشاورزی برای این مهم است که هر محصول نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد، لذا تلاش داریم یکسری تسهیلات جدید ارائه کنیم و اینکه بتوانیم در هر روستا با کمک دهیاران اقدامات بیمهای و فعالیتهای کشاورزی خوبی را داشته باشیم.
رئیسسازمان مدیریت بحران کشور راجع به خسارتهای ناشی از سیل و خشکسالی در سالهای اخیر که هنوز هم پرداخت آن ادامه دارد، اعلام کرد: تنها در سال گذشته 179 هزار هکتار از اراضی کشاورزی ما دچار خسارت شدند که افزون بر
8 هزار کیلومتر از شبکههای زیرساختی را از بین برد.
نامی در بخش تجهیز و نوسازی کشور با توجه به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که حوادث غیرمترقبه در آن فراوان تکرار شده است، نوسازی 30 میلیون و 226 هزار واحد مسکونی اعم از شهری و روستایی در کشور را یک ضرورت دانست.
وی همچنین تأکید دارد: باید راه جدیدی را در برابر حوادث غیرمترقبه و قابل پیشبینی در پیش بگیریم، بهعنوان نمونه امسال 24 استان کشور با تنش آبی مواجه هستند و استانهای سیستان و بلوچستان و سمنان با کمبود شدید آب روبهرو شدند که باید برنامهریزی ما بهسمتی برود که در این شرایط کمترین خسارت را در بخش کشاورزی داشته باشیم.
علیرضا آلامین قائممقام صندوق بیمه کشاورزی نیز در این مراسم درباره پرداخت غرامت به کشاورزان گفت: دولت فعلی بهاندازه هشت سال قبلی به کشاورزان غرامت پرداخت کرده است و این نشان میدهد دولت تا چهاندازه به تقویت بخش کشاورزی کمک کرده است. دولت در حمایت از بخش کشاورزی پای کار و حامی است اگر میخواهیم پرداختی باشد باید از طریق بیمه کشاورزی باشد، اخیراً یک تفاهمنامه با محیط زیست منعقد شده است که از چند گونه وحوش در حال انقراض حمایت بشود بهطوری که اگر به بخش کشاورزی خسارت زدند کشاورزان آنها را نکشند ولی خسارت خود را دریافت کنند.