کد خبر: ۲۶۴۶۵۶
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۱
وزیر راه و شهر‌سازی خبر داد

سرمایه‌گذاری روسیه در احداث راه‌آهن رشت-‌آستارا

وزیر راه و شهر‌سازی با بیان اینکه هفته آینده قرارداد راه‌آهن رشت- آستارا امضا می‌شود، گفت: بخشی از سرمایه‌گذاری در این پروژه ریلی با طرف روسی خواهد بود‌.

مهرداد بذرپاش در جمع خبرنگاران درباره وضعیت راه‌آهن رشت- آستارا خبر داد: هفته آینده قرارداد راه‌آهن رشت- آستارا امضا و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود. بخشی از سرمایه‌گذاری در این پروژه ریلی با طرف روسی خواهد بود‌ که با تکمیل آن کریدور شمال- جنوب نقش پررنگ‌تری در تسهیل حمل‌ونقل و ترانزیت کشور ایفا خواهد کرد.
او در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره افزایش رقم وام خرید مسکن، گفت: پیشنهاد افزایش این وام به 550 میلیون تومان در حال بررسی است.
تاکید بر اقتصاد دریا
همچنین وزیر راه و شهر‌سازی در چهاردهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی درباره اقتصاد دریا گفت: اقتصاد دریا یکی از اولویت‌‌های وزارت راه و شهر‌سازی است. ‌در حوزه اقتصاد دریا، ثروتی بیشتر از نفت می‌تواند عاید کشور شود و به‌دلیل موقعیت جغرافیایی حساس کشورمان و‌ برخورداری بیش از 5800 کیلومتر ساحل، فرصتی مناسب‌ داریم اما تا امروز نتوانستیم از همه این فرصت‌ها بهره‌ ببریم.
وی با بیان اینکه چندین برنامه مهم برای اقتصاد دریامحور در دستور کار داریم، افزود: یکی از این برنامه‌ها توسعه شهرهای ساحلی است و اگر جمعیت‌پذیری در این شهرها صورت بگیرد به طور قطع در حوزه اقتصاد دریا اتفاقات بزرگ‌تری رخ می‌دهد.
وزیر راه و شهر‌سازی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌ها، هم‌پیوندی استان‌های فاقد ساحل با شهرهای ساحلی است‌ تا استان‌ها هم بتوانند سرمایه‌گذاری‌های دریایی انجام دهند؛ کلیات این طرح تصویب شد و مورد موافقت رئیس‌جمهوری قرار گرفت و از امسال مراحل اجرایی آن آغاز می‌شود.
بذرپاش با ‌اشاره به استقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از سرمایه‌گذاری در بخش دریایی اضافه کرد:‌ این روزها با پیشنهادات متعددی از کشورهای خارجی مواجه هستیم و از آنجا که ایران موقعیت‌های بندری دارد در تکمیل کریدورهای شمال جنوب و شرق به غرب، می‌تواند نقش قابل توجهی در منطقه داشته باشد. در حال حاضر کشورهای منطقه در خزر و خلیج‌فارس علاقه‌مند هستند که از این کریدورهای ترانزیتی ایران استفاده کنند‌. 
او از اعلام آمادگی کشورهای همسایه جنوبی و شمالی برای احداث کریدور شمال به جنوب خبر داد و افزود: مذاکرات با طرف‌های خارجی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.
لزوم انتقال دانش در ترانزیت دریایی
وزیر راه و شهر‌سازی با بیان اینکه ۵۵۰ کیلومتر جاده ساحلی در جنوب کشور داریم که تکمیل آن نقش بسیار زیادی در اقتصاد دریا محور خواهد داشت اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته باقیمانده این جاده ساحلی که بیشتر آن در استان سیستان و بلوچستان است تا پایان دولت سیزدهم به اتمام خواهد رسید.
بذرپاش درخصوص اینکه آیا احتمال کنار گذاشتن هندی‌ها به دلیل عدم پایبندی به تعهدات وجود دارد تصریح کرد: ما در شرایطی نیستیم که برای سرمایه‌گذاری در بنادر منت کسی را بکشیم. در زمان حاضر بخش خصوصی داخلی و خارجی درخواست‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری در بنادر دارند.
او افزود: ‌اصلی‌ترین اتفاقی که باید در این جمع رقم بخورد این است که بستری مناسب برای انتقال دانش برای صنعت راهبردی برای همه کشورها از جمله ایران ایجاد شود. ‌درباره صنعتی صحبت می‌کنیم که زمینه تجارت ١١ میلیارد تن بار در سال در انواع شبکه کریدوری را مدیریت می‌کند و مدیریت ٩٠ هزار کشتی اقیانوس پیما را در مسیر و بنادر مختلف را برعهده ‌دارد. 
وزیر راه و شهر‌سازی با ‌اشاره به اینکه فقط ۳۰ درصد اخبار توافق با کشورها را اعلام کرده‌ایم، ادامه داد: به دلیل اذیت و آزار دشمنان برخی از توافقات با کشورهای دیگر در بخش‌های ریلی، هوایی، دریایی جاده‌ای را اطلاع‌رسانی نکرده‌ایم.

captcha