در همايش بررسي چالشهاي نظام سلامت مطرح شد
مصرف غلط 65 درصد داروها ناشي از تشخيص اشتباه است
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: به جاي اينکه فقط دنبال افزايش بودجه باشيم بايد روشهايمان را اصلاح کنيم. الان 65 درصد مصرف دارو در کشور غلط است که همگي از تشخيص سرپايي غلط نشأت ميگيرد.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: به جاي اينکه فقط دنبال افزايش بودجه باشيم بايد روشهايمان را اصلاح کنيم. الان 65 درصد مصرف دارو در کشور غلط است که همگي از تشخيص سرپايي غلط نشأت ميگيرد.
اسماعيل اکبري پنجشنبه در همايش بررسي چالشهاي نظام سلامت که در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار شد، خاطرنشان کرد: اگرچه وضعيت شاخص سلامت چندان مطلوب نيست اما تلاش همه سردمداران در دورههاي مختلف رسيدن به اعتدال در اين حوزه بوده اما استراتژي هر يک متفاوت است.
وي با اشاره به اينکه در مديريت حوزه سلامت سه وظيفه توليد منبع، تخصيص و مديريت آن بايد رعايت شود، افزود: اينکه فقط بگوئيم بودجه کم است کار به جايي نميرسد و هرچقدر هم تلاش کنيم نهايتا 20 درصد به بودجه سلامت اضافه ميشود.
وي گفت: آنچه مهم است اين است که 30 درصد هزينههايي که به زير خط فقر بردن 700 هزار نفر در سال منجر ميشود به خاطر دارو است. 65 درصد مصرف داروي ما غلط است که همگي از تشخيص سرپايي غلط نشأت ميگيرد.
اکبري با اشاره به اينکه بايد ديد چند درصد تجويز روشهاي کمک تشخيصي و آزمايشها براي بيمار لازم است، افزود: حتي هزينه يک جراحي براي يک سرطان سينه در يک بيمارستان با بيمارستان ديگر از 900 هزار تا 8 ميليون تومان متفاوت است و بايد براي مديريت منابع، عالم به کار بوده و در عين حال شجاعت به خرج دهيم.
محمد اسماعيل مطلق، مدير کل سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت نيز در اين همايش گفت: با توجه به فرمايشات بزرگان کشور بايد براي سلامت نسل آينده کشور و برخورداري از انسانهاي سالم، شاداب و با نشاط در کشور برنامه داشته باشيم و البته هزينه کنيم اما متاسفانه هيچ بودجهاي تاکنون براي اين کار در اختيار وزارت بهداشت قرار نگرفته است.
وي ادامه داد: کل بودجه وزارت بهداشت براي سلامت کودکان 700 ميليون تومان است. البته برنامههاي متعددي در اين زمينه تدوين شده و آماده اجرا است اما چون بودجه نداريم عملا امکان اجراي برنامهها و اسناد تدوين شده وجود ندارد.
وي گفت: در هر يک از دانشگاههاي علوم پزشکي کشور يک نفر يا حداکثر 2 کارشناس سلامت کودک داريم و خواهش من از دکتر مرندي به عنوان رئيس فرهنگستان علوم پزشکي کشور و نماينده مجلس اين است در کنار ارشاداتي که اين مرکز علمي براي بهبود سلامت مردم دارد، کمک کنند تا با همکاري معاونت راهبردي رياست جمهوري بتوانيم بودجههاي لازم را براي سلامت کودکان به دست آورديم.
در ادامه همايش، محمدرضا واعظ مهدوي، کارشناس اقتصادي سلامت خاطرنشان کرد: امروزه با مسن شدن جمعيت، افزايش شهرنشيني، ورود تکنولوژيهاي نوين به عرصه درمان و از طرفي افزايش سطح انتظارات مردم، نظام سلامت دچار چالشهاي جدي شده و براي تامين مالي، بودجه سلامت با مشکل مواجه شدهايم.وي با تاکيد بر اينکه بايد بدانيم چه خدمتي را در کجا و به چه قشري ارائه دهيم، افزود: از طرفي بايد متوجه اين امر باشيم که آيا ارائه هر خدمتي منجر به تحميل هزينههاي کمرشکن ميشود يا نه، مثلا يک دارو تحت پوشش بيمه بايد قرار بگيرد يا خير.