کد خبر: ۲۶۳۲۳۱
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۳
با وجود افزایش‌های پی‌در‌پی شاخص 

بورس در سال جاری هنوز جای رشد دارد

 
 
 
 
بازار سرمایه از افزایش قیمت دلار عقب مانده است و با وجود افزایش‌های پی‌در‌پی شاخص در سال جاری هنوز جای رشد دارد.
«محمد صادقی»؛ کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، درباره روند بورس در ماه‌های آینده گفت: بازار سرمایه از افزایش قیمت دلار عقب مانده است. بنابراین بورس نتوانسته خود را با افزایش قیمت دلار هماهنگ کند.
وی تصریح کرد: رشد قیمت دلار بر همه بازارها تاثیر می‌گذارد اما این بازارها با فاصله زمانی متفاوتی از رشد قیمت دلار متاثر می‌‌شوند. به نظر می‌رسد بازار سهام زودتر از سایر بازارها به این مسئله واکنش نشان می‌دهد اما سایر ریسک‌های موثر بر  این بازار این تاثیرگذاری را کاهش داده است.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سه عامل پرقدرت رشد قیمت دلار، افزایش تورم و قرار گرفتن شرکت‌های بورسی زیر ارزش ذاتی آنها، می‌تواند شاخص کل بورس را در سال جاری به سمت اعداد بالاتر سوق دهد، افزود: دو تهدید برای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ وجود دارد، که نباید آنها را دست‌کم گرفت. یکی از این تهدیدها، ضعف تولید در داخل کشور و ریسک‌های غیراقتصادی هم دومین تهدید است.
گفتنی است، با وجود افزایش‌های پی‌در‌پی شاخص در سال جاری هنوز جای رشد دارد اما نوسان‌های مقطعی و کوتاه‌مدت هم رخ خواهد داد. دولت سیزدهم سیاست حمایتی از بورس در پیش گرفته و اگر تصمیمات خلق‌الساعه حاصل از تعارض منافع‌ها نباشد بازار سرمایه به رشد خود در سال جاری ادامه خواهد داد.
بررسی روند بورس طی ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد هرگاه شاخص به سقف تاریخی خودش حمله کرده توانسته از آن با قدرت عبور کرده و حداقل ۱۰۰ درصد و حداکثر یک‌هزار درصد رشد کند. اولین‌باری که شاخص کل به سقف تاریخی خود حمله کرد مربوط به سال 75 است. سقف تاریخی بورس در آن دوره 11 هزار و 813 واحد رشد کرد. این سقف در سال 79 شکسته شد و بورس رشد 551 درصدی را تجربه کرد. سال‌های 1384، 1392 و 1398، بورس به سقف‌های جدیدی رسید. این سقف‌ها به ترتیب با رشدهای 101 درصدی، 223 درصدی، 119 درصدی و 1024 درصدی مواجه شد. باید منتظر ماند و دید این‌بار که بورس توانسته سقف تاریخی خود را بشکند به چه میزان می‌تواند رشد کند؟
رنگ سبز بر تن بورس ماند
روند حرکت شاخص‌های بازار سرمایه دیروز هم صعودی بود و توانست با افزایش ۱۴ هزار و 221 واحدی تا رقم دو میلیون و ۲۸۹ هزار و 287 واحد بالا برود و آماده ورود به کانال جدید شود. شاخص کل بورس روز یکشنبه هم 21 هزار و 119 واحد رشد کرد. شاخص کل با معیار هم‌وزن هم ۹۵۰۲ واحد صعود کرد و در رقم ۷۴۰ هزار و 660 واحد ایستاد. در این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۱۵۵ هزار و ۵۳۹ میلیارد ریال انجام شد. شاخص فرابورس نیز دیروز با ۶۵ واحد افزایش تا رقم ۲۸ هزار و ۹۵۲ واحد صعود کرد. در این بازار ۵۵۸ هزار معامله به ارزش ۲۲۴۷ میلیارد ریال انجام شد.
همچنین طبق روال دوشنبه‌های بورس، اوراق مالی اسلامی داد و ستد شد که چهار میلیون ورقه و در قالب 336 معامله و به ارزش 357 میلیارد تومان در فرابورس مورد معامله قرار گرفت.
گفتنی است، فرابورس ایران دیروز با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در شرایط فعلی پیشنهاد و درخواستی برای افزایش دامنه نوسان در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه از سازمان بورس ندارد.