کد خبر: ۲۶۲۲۷۶
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱
رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست:

1100 دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران اضافه‌ می‌شود

رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست از اضافه شدن هزار و 100دستگاه اتوبوس برقی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر تهران در سال جاری خبر داد.
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی سلاجقه درباره آلودگی در فصول سرد سال گفت: در شش ماهه دوم امسال بحث آلاینده‌های صنعتی را داریم. ما سیاهه انتشار را در ۹ کلان‌شهر آماده کردیم و به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کردیم. در شهر تهران قرار شده تا توسعه حمل‌ونقل عمومی از طریق دستگاه‌های گازسوز و برقی انجام شود. قرار است هزار و 100 دستگاه اتوبوس برقی در شهر تهران تهیه شود و در سال ۱۴۰۲ به ظرفیت حمل‌ونقل اضافه شوند. همچنین هزار دستگاه اتوبوس با مصرف پایین و استاندارد آلایندگی یورو ۵ نیز به ناوگان تهران اضافه خواهند شد.
سلاجقه با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد آلایندگی در کلان‌شهرهای ما مربوط به صنایع متحرک است، افزود: تاکسی‌ها، موتورسیکلت‌ها و اتوبوس‌ها نقش به‌سزایی دارند و متأسفانه بیش از ۶۰ درصد ناوگان حمل‌ونقل کشور ما فرسوده است. بازدید خوبی از شرکت ایران خودرو دیزل داشتم و این شرکت دستاوردهای خوبی در زمینه تولید ون‌های با استاندارد یورو ۶، اتوبوس برقی و...، داشته است که اعلام آمادگی کردند تا به ناوگان حمل‌ونقل کشور کمک کنند. وی ادامه داد: در بحث تاکسی‌ها نیز صندوق ملی محیط زیست ورود کرده و در یک نمونه در شهر تبریز تمام تاکسی‌ها در سال ۱۴۰۱ به روز شدند. این اتفاق به زودی در شهر اصفهان نیز عملی
 می‌شود. رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: نشست‌های ستاد هوای پاک کشور در سال گذشته با حضور وزیر کشور و معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این ستاد ۶۲ حکم احصا شد که اجرای آن به ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داشت که چون در بودجه ۱۴۰۱ دیده نشده بود، تأمین نشد اما در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۱۰۷ هزار میلیارد تومان از نظر ریالی و ۳ هزار میلیارد یورو نیز از نظر ارزی برآورد شده تا در اختیار دستگاه‌ها قرار بگیرد. سلاجقه با بیان اینکه به مردم قول دادیم مازوت از چرخه خارج شود، گفت: در بحث نیروگاه‌ها در اصفهان ۳۰۰ میلیون یورو هزینه کردیم تا به سمت سولفور صفر حرکت کند. این اتفاق در سال جدید در نیروگاه شازند اراک و منتظرالمهدی نیز خواهد افتاد. نیروگاه‌های ما که پایه گازسوز دارند در اثر استفاده از سوخت سنگین مازوت آسیب می‌بینند و پسماند زیادی دارند که باید متوقف شود.