kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۸۳۵
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۰
وزیر بهداشت با هشدار درباره صدمه به کودکان:

بیشترین حوادث چهارشنبه سوری برای عابرین و تماشاگران اتفاق می‌افتد

 

وزیر بهداشت گفت: برخی تصور می‌کنند فقط کسانی که در چهارشنبه سوری از وسایل آتش‌زا استفاده می‌کنند، دچار حادثه می‌شوند، در حالی که بیشترین حوادث را در عابرین و افرادی که تماشا می‌کنند،
دیده‌ایم.
به گزارش ایسنا، بهرام عین‌اللهی در حاشیه دیدار با وزیر بهداشت بورکینافاسو، با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت ارائه خدمت مراکز درمانی و بیمارستان‌ها در چهارشنبه پایان سال، اظهارداشت: یکی از حوادث تلخ در پایان سال به خصوص برای پزشکان و چشم پزشکان، حوادث مربوط به چهارشنبه سوری است. استفاده از برخی وسایل آتش‌زا و وسایلی که ایجاد انفجار می‌کند، بعضا می‌تواند حادثه آفرین باشد و به خصوص در شب چهارشنبه سوری در اورژانس‌ها شاهد این حوادث هستیم.
عین‌اللهی افزود: برخی تصور می‌کنند فقط کسانی که در این مراسم شرکت کرده یا از وسایل آتش‌زا استفاده می‌کنند، دچار این حادثه می‌شوند، در حالی که بیشترین حوادث را در عابرین و افرادی که تماشا می‌کنند، دیده‌ایم. وی ادامه داد: یکی از اتفاقات بسیار دلخراش صدمه به کودکان است. بچه‌هایی که در کنار آتش قرار می‌گیرند، دچار حادثه می‌شوند و بعضا این اجسام به چشم‌ اصابت می‌کند. وقتی چشم انسان دچار صدمه شود، به هیچ وجه قابل برگشت نیست و مانند شیشه‌ای است که بشکند. حتی اگر قرنیه را بخیه هم کنیم، دیگر مانند قبل نمی‌شود. اگر این اجسام به داخل چشم نفوذ کرده و شبکیه را خراب کنند، فرد مادام‌العمر دچار ضعف بینایی یا کوری می‌شود که قابل برگشت نیست. این حادثه خیلی تلخ است و جامعه پزشکی این روز را با تلخی طی می‌کند. زیرا افراد زیادی در سنین مختلف دچار حادثه می‌شوند. وزیر بهداشت با بیان اینکه توصیه می‌کنم که مردم از اجسام انفجاری استفاده نکنند، گفت: باید توجه کرد که موج انفجار می‌تواند همه چیز را پرتاب کرده و منجر به صدمه شود. در عین حال ما به عنوان وزارت بهداشت، به همه مراکز درمانی آماده‌باش کامل دادیم به ویژه مراکز سوختگی و تخصصی چشم. امیدواریم با کمترین حادثه چهارشنبه سوری را بگذرانیم. عین‌اللهی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهارداشت: باتوجه به روابط بسیار خوبی که بین کشور ما و بورکینافاسو وجود دارد و درخواست وزیر بهداشت این کشور، ایران ۲۰۰ هزار دز از واکسن‌های ایرانی را به بورکینافاسو اهدا می‌کند. اگر باز هم نیاز داشتند آمادگی اهدای واکسن کرونا را داریم.
تولید 97 درصدی داروها در کشور
با وجود شرایط تحریم
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر بهداشت در جلسه مشترک با وزیر بهداشت بورکینافاسو گفت: در این تحریم‌ها مسایل انسانی مثل دارو و تجهیزات پزشکی نیز تحریم شد. امروز علی رغم تحریم‌ها ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز را تولید می‌کنیم و پیشرفت خوبی در تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی داریم. در دوران کرونا ۶ نوع واکسن را در کشور تولید کردیم و امروز می‌توانیم نیاز سایر کشورها را نیز تامین کنیم. عین‌اللهی با بیان اینکه امروز ۵۱ دانشگاه علوم پزشکی در کشور داریم ادامه داد: در ایران دانشگاه‌های پزشکی زیرمجموعه وزارت بهداشت هستند، در این دانشگاه‌ها
۲۷۰ هزار دانشجو و 20 هزار عضو هیئت علمی داریم، همچنین ۷ هزار دانشجوی خارجی در این دانشگاه‌ها در همه مقاطع درحال تحصیل هستند.
وی افزود: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران با تایید سازمان‌های بین‌المللی از نظام‌های پیشرو منطقه و جهان است. همه خدمات تخصصی درمانی و تحقیقات سلامت و درمان بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در کشور ما انجام می‌شود. به دلیل پیشرفته بودن نظام درمانی ایران، بیماران خارجی هم برای درمان به کشور ما مراجعه می‌کنند.
وزیر بهداشت بیان داشت: در همه حوزه‌های سلامت پیشرفت‌های خوبی داشتیم و در حوزه خون‌و فرآورده خونی، ارائه خدمات بهداشتی به همه مردم و مادران و نوزادان پیشرفت‌های خوبی داشتیم. خیلی خوشحال می‌شویم که در همه این زمینه‌ها با کشورهای دوست خود همکاری داشته باشیم و باید برنامه عملیاتی‌ جامعی برای این موضوع تدوین شود.