kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۳۹۰
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۳
فائو:

ایران سیزدهمین تولیدکننده گندم جهان در سال ۲۰۲۲ شد

 


سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد از رشد ۲۸ درصدی تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و کشورمان را سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در این سال معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود پیش‌بینی کرده است که تولید گندم جهان در سال جاری میلادی نسبت به سال قبل حدود یک درصد کاهش یابد و به 784 میلیون تن برسد.
به‌رغم نگرانی‌ها از تاثیر جنگ اوکراین بر تولیدات کشاورزی جهان در سال 2022 تولید گندم جهان در این سال با افزایش دو درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به 794 میلیون تن رسید. در سال 2021 کل تولید گندم در جهان 778 میلیون تن برآورد شده بود.
بر اساس این گزارش، ایران با تولید 13 میلیون تن گندم در سال 2022 به عنوان سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در این سال شناخته شده است. ایران در سال پیش از آن با تولید 10 میلیون و 100 هزار تن گندم چهاردهمین تولیدکننده بزرگ گندم شناخته شده بود که بدین ترتیب در سال 2022 با رشد 28 درصدی تولید گندم خود آرژانتین را پشت‌سر گذاشته و یک پله بالاتر آمده است.
چین با تولید 137 میلیون و 700 هزار تن گندم بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در سال 2022 بوده است و اتحادیه اروپا با 134 میلیون و 500 هزار در رتبه دوم و هند با 106 میلیون و 800 هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.
روسیه با تولید 102 میلیون و 700 هزار تن، آمریکا 44 میلیون و 900 هزار، استرالیا 36 میلیون و 600 هزار، کانادا 33 میلیون و 800 هزار، پاکستان 26 میلیون و 100 هزار، اوکراین 20 میلیون، ترکیه 19 میلیون و 800 هزار، انگلیس 15 میلیون و 700 هزار و قزاقستان با تولید 13 میلیون و 700 هزار تن بالاتر از ایران و در رتبه‌های چهارم تا دوازدهم قرار گرفته‌اند.
وضعیت کشت گندم و علوفه در کشور
در همین حال، معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با ایرنا پیش‌بینی کرد در سال زراعی جاری تولید گندم ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
علیرضا مهاجر درباره کشت علوفه خبر داد: ۸۰ درصد نیاز علوفه دام سبک در داخل کشور تولید می‌شود. سطح زیر کشت انواع علوفه در کشور سه میلیون و ۵۰ هزار هکتار است و سالانه بیش از چهار میلیون تُن جو برداشت می‌شود در حالی که نیاز به این علوفه بین پنج تا شش میلیون تُن است.
وی با بیان اینکه سالانه به ۱۵ میلیون تُن ذرت علوفه‌ای نیز برای خوراک دام نیاز است گفت: در این نوع از علوفه به خودکفایی رسیده‌ایم اما با توجه به اینکه ذرت دانه‌ای در اراضی آبی کشت می‌شود در این رابطه به واردات نیاز داریم.
نرخ خرید تضمینی گندم
همچنین رئیس‌ بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سبزینگی مزارع گندم در وضعیت خوبی قرار دارد و برداشت این محصول از ۲۰ تا ۲۵ اسفند ماه و از استان‌های سیستان‌ و بلوچستان و بوشهر آغاز می‌شود، ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم از قبل ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان پایه و ۱۵۰۰ تومان یارانه کشت تعیین شده بود که این یارانه کشت شامل همه گندمکاران نشد. از طرفی این ۱۳ هزار تومان باید قیمت پایه گندم می‌بود. عطاالله ‌هاشمی با اشاره به اینکه باید در قیمت گندم تجدیدنظر شود زیرا ادامه این شرایط به ضرر کشاورز خواهد بود، افزود: قیمت خرید تضمینی گندم باید بین ۱۴ هزار و ۵۰۰  تا ۱۵ هزار تومان تعیین شود.