در همایش ملی روز روستا
رئیسجمهور: روستائیان باید از تسهیلات بانکی با بهره کمتر برخوردار شوند
رئیس جمهور تاکید کرد: باید در زمینه بانکها امتیازات ویژهای را برای روستائیان قائل شویم تا بتوانند با بهره کمتر و امکانات بیشتر از امکانات بانکی استفاده کنند و وام بگیرند.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در اولین همایش ملی روز روستا با تبریک عید سعید قربان و عید غدیر گفت: حضور در جمع روستائیان ویژگی خاص خود را دارد چرا که وقتی کلمه روستایی را مطرح میکنیم ممکن است از دید غیر روستایی این امر به معنای اقتصاد، تولید و کشاورزی باشد اما برای کسی که روستایی است این امر پیش از آنکه معنای اقتصادی داشته باشد، معنای فرهنگی دارد.
روستاها ذخایر فرهنگی هستند
وی با بیان اینکه بسیاری از بزرگان، شعرا، فلاسفه، عالمان، مراجع تقلید و بزرگان سیاسی در دوران مشروطه و انقلاب اسلامی اهل روستا بودند، افزود: روستا تنها ذخیره برای بخش کشاورزی یا مواد غذایی و امثال آن نیست بلکه در روستاها ذخایر فرهنگی، میراث فرهنگی و آداب و سنن قوی ایرانی و اسلامی نهفته است.
روحانی با اشاره به اقدامات روستاییان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شاهد تلاش روستاییان بودیم و امروز نیز باید نقش آنان را در توسعه کشور ببینیم.
روستای فوردو نماد فناوری
صلحآمیز هستهای است
وی خاطرنشان کرد: در دفاع هشت ساله کشورمان روستاییان عشایر نقش برجستهای داشتند و امروز درباره روستای فوردو که نماد فناوری صلحآمیز هستهای قرار گرفته است و البته نامش در تمام اسناد، مدارک تاریخی و بینالمللی ثبت شده است باید بگویم روستایی است که جمعیتی هزار نفره دارد که با دهستانهای اطراف خود جمعیتی بالاتر از دو هزار نفر ندارد اما همین مجموعه 200 شهید به انقلاب اسلامی تقدیم کرده و در زمان جنگ همیشه 500 نفر رزمنده داشته است.
روحانی ادامه داد: باید کار ویژهای برای روستاهای مرزی انجام دهیم چرا که روستاهای مرزی علاوه بر توسعه روستایی هم حافظ مرزهای ما هستند و در دوران دفاع مقدس نیز ایستادگی کردند و دشمن را از تحرک بازداشتند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری در روستاها، گفت: پیش از آنکه به بخش اقتصادی در حوزه روستاها بپردازم باید بحث گردشگری را در این امر بررسی کنیم چرا که روستاها استعداد بسیار بالایی در گردشگری دارند و باید به این امر توجه شود.
روستاها باید از نظر فرهنگی
مراکز توریستی در کشور باشند
روحانی در ادامه تصریح کرد: ما باید مردم داخل و خارج کشورمان را تشویق کنیم تا از روستاهای کشورمان که دنیایی از زیبایی معنوی است دیدن کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه روستاها باید از نظر فرهنگی مراکز توریستی در کشور باشند، گفت: البته در خصوص این امر سرمایهگذاری لازم است و باید در روستاها توسعه پایدار صورت گیرد که در نتیجه آن توسعه شهری نیز پایدار میشود.
حضور فعال روستائیان
در مسایل سیاسی کشور
روحانی با مهم خواندن حضور روستائیان در مسائل سیاسی کشور،ابرازداشت: حضور روستاییان از لحاظ سیاسی و مشارکت آنان در صحنه نه تنها کمتر از شهرنشینان نیست بلکه بیشتر نیز هست.
وی افزود: شما در تظاهرات و روزهای ملی این مشارکت را مشاهده میکنید، شما در انتخابات میدیدید که عین مرکز کشور دورترین نقاط روستایی کشورمان نیز به خوبی انتخابات را دنبال میکردند و حوادث را میسنجیدند و چه حماسه بزرگی در 24 خرداد 92 آفریدید.
رئیسجمهور تصریح کرد: در بعضی روستاها این منتخب کوچک شما صددرصد رأی را داشت که این نشان میدهد روستای امروز ما دیگر روستای دیروز نیست. روستائیان ما امروز کاملاً از تحولات سیاسی و مسائل کشور و جهانی مطلع هستند و ما مشاهده میکنیم که در روستاهای ما رادیو،تلویزیون، ماهواره و اینترنت وجود دارد، علاوه بر آن چقدر وبلاگنویس روستایی داریم و چقدر در دانشگاههایمان فرزندان روستایی داریم که شاگرد اول هستند.
روستا زیربنای تولید و حرکت
جامعه است
وی با بیان اینکه باید امروز قدردان روستائیان باشیم، خاطرنشان کرد: روستاییان ما با استعداد، فعال و فهیم هستند و البته تأسفبار است که روستای ما دارد از درون تهی میشود و جوانان و نیروهای فعال آن به شهرها جذب میشوند.
رئیسجمهور تأکید کرد: ما اگر میخواهیم به توسعه پایدار برسیم باید سهم قابل ملاحظهای را به توسعه روستاها بدهیم و نباید روستاها تخلیه شود؛ روستایی که زیربنای تولید و حرکت جامعهاند حال نباید مشکل زا و باری برای شهرها شوند.
درآمد روستائیان
باید چند برابر شود
وی در ادامه با اشاره به اینکه ما باید کاری کنیم که درآمد روستاییان ما چند برابر شود، تصریح کرد: برای اینکه زمین کشاورزی را توسعه دهیم دستمان خیلی باز نیست البته باید تلاش کنیم تا محصول یک هکتار زمین را افزایش دهیم چراکه امروز از یک هکتار زمین گندم آبی 3تن تا 4/8تن محصول استخراج میکنیم اما همسایگان کشور ما هستند که تقریباً بالاتر از این میزان برداشت میکنند و این رقم به 5/8 یا 6 تن میرسد و در اروپا نیز این میزان به 7 تن در هکتار یا گاهی بیشتر میرسد که باید برنامهریزیهای عمدهای را برای بهرهوری محصولات بیشتر از زمینهای کشاورزیمان انجام دهیم.
روستاها آب را علمی مصرف کنند
روحانی با بیان اینکه باید روستاها آب را به صورت علمی مصرف کنند،اظهار داشت: اکنون طرحهای بزرگی در ایلام، خوزستان، سیستان و بلوچستان آغاز شده است که در خوزستان و ایلام در 6 ماه اول سال در هر ماه 2هزار هکتار زمین زیر پوشش این طرح قرار میگیرد و این امر در ماههای آخر سال به 8هزار هکتار خواهد رسید که در نهایت 550هزار هکتار را زیر پوشش این طرح میبریم و ظرف سه سال آینده استانهای دیگر را نیز در این امر شرکت میدهیم.
بانکها در بخش روستاها فعال شوند
به گزارش فارس وی با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم و بانکها را در زمینه روستایی فعال کنیم خاطرنشان کرد: بخش بانکها مهم است که چه نقشی در توسعه ایفاء میکند و روستاییان نیز به اندازه خود میتوانند پسانداز داشته باشند چرا که کلیت پسانداز در کشور خوب است اما باید در زمینه بانکها امتیازات ویژهای را برای روستائیان قائل شویم تا بتوانند با بهره کمتر و امکانات بیشتر از امکانات بانکی استفاده کنند و وام بگیرند.
روحانی تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند نقش عمدهای در توسعه صنعت کشاورزی داشته باشد چرا که در قدیم میگفتند کشاورزی اولویت دارد یا صنعت اما اکنون باید بگوییم که ما باید به دنبال کشاورزی صنعتی و ارتقای صنعت کشاورزی باشیم.