kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۸۰۶
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس به منظور امدادرسانی به زلزله‌زدگان سوری روز گذشته در حلب حضور یافت.

شمخانی: گسترش روابط اقتصادی اولویت اصلی در همکاری با روسیه است

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در سفر به مسکو اعلام کرد که گسترش روابط اقتصادی اولویت اصلی در همکاری با روسیه است.
 
 
 
 
شمخانی که برای شرکت در پنجمین نشست گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای به روسیه سفر کرده با «ایگور لویتین» دستیار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور فدارسیون روسیه دیدار و پیرامون همکاری‌های اقتصادی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک با او گفت‌وگو کرد.
در این دیدار دریابان شمخانی با ابراز خرسندی از روابط روبه رشد دو کشور در همه حوزه‌ها به ویژه حوزه اقتصادی به عنوان‌ اولویت اصلی روابط تهران- مسکو، اجرای پروژه‌های مشترک اقتصادی در چارچوب توافقات رؤسای جمهور دو کشور را گام بسیار مهمی در این حوزه برشمرد.
شمخانی با اشاره به تلاش مشترک دو کشور برای سرعت بخشیدن به تکمیل کریدور شمال-جنوب اظهار کرد: ساخت راه آهن رشت-آستارا به عنوان تکمیل‌کننده کریدور شمال- جنوب که قرار است با سرمایه‌گذاری روسیه انجام شود تحولی راهبردی در مبادلات تجاری و ترانزیت کالا در منطقه‌ایجاد خواهد کرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بی‌اثرسازی تحریم‌های یک جانبه آمریکا را از دیگر نقاط مشترک مورد توافق تهران- مسکو برشمرد و بر اتخاذ راه کارهای اصولی در این مسیر تأکید کرد. شمخانی گفت: ایجاد راه‌آهن اینچه برون- گرمسار نیز که در ردیف توافقات دو کشور محسوب می‌شود ضمن آن که اقدامی مهم در تکمیل زنجیره ترانزیت کالا در منطقه است در توسعه و شکوفایی استان‌های ساحلی خزر بسیار تعیین‌کننده است.
«ایگور لویتین» دستیار پوتین نیز در این ملاقات با اشاره به نتایج سفر اخیر خود به تهران که در راستای تسریع در پیگیری و اجرای توافقات دو کشور در حوزه اقتصادی به ویژه تکمیل پروژه راه آهن شمال- جنوب قطعه رشت- آستارا صورت گرفت؛ بر اراده قاطع فدراسیون روسیه برای اجرای تعهدات خود تأکید کرد.
دستیار رئیس‌جمهور روسیه، حوزه انرژی و ترانزیت را در همکاری‌های تهران-مسکو بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و همکاری در این زمینه را راهکار مناسبی برای بی‌اثر‌سازی تحریم‌های آمریکا برشمرد.
او اظهار امیدواری کرد که سفر دریابان شمخانی به مسکو ضمن تقویت روابط همه‌جانبه، منجر به تسریع در اجرای توافقات دو کشورشود.
شمخانی: مداخله فرامنطقه‌ای در افغانستان، باعث گسترش ناامنی در منطقه می‌شود
شمخانی همچنین در پنجمین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای که با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه افغانستان دیروز در مسکو آغاز به کار کرد، در سخنان مبسوطی، شرایط کنونی در افغانستان و راهکارهای ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور را تبیین کرد.
وی با بیان اینکه در طول چهار دهه گذشته و در بدترین شرایط کشور افغانستان، جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم این کشور بوده است گفت: هم‌اکنون نیز بر اساس رهنمود مقام معظم رهبری و به‌رغم مشکلاتی که تحریم‌های ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریکا برای مردم ایران ایجاد کرده؛ دولت و مردم ایران ضمن استمرار کمک‌رسانی به مردم افغانستان و پذیرای بخش زیادی از میهمانان از این کشور هستند.
شمخانی با اشاره به تأثیرگذاری مستقیم شرایط امنیتی در افغانستان بر همسایگان این کشور گفت: ایجاد امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در افغانستان اولویت اصلی ما است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون ورود به چگونگی تشکیل حکومتی فراگیر در افغانستان، معتقد است تحمیل هر نوع نظام سیاسی با توسل به دخالت خارجی یا تقابل داخلی حاصلی جز تشدید بی‌ثباتی و ناامنی نخواهد داشت.
وی با اشاره به تلاش مستمر آمریکا برای تبدیل افغانستان به سکویی برای ترویج ناامنی و تروریسم گفت: نباید اجازه داد ناامنی که همواره بلای جان افغانستانی‌ها بوده با مداخلات فرامنطقه‌ای تبدیل به بلای مشترک تمام مردم منطقه شود.
دبیر شورای امنیت ملی کشورمان تصریح کرد: کسانی که در ویرانی افغانستان بیشترین نقش را داشته‌اند، اکنون نیز بیش از همه در تامین هزینه‌های باز‌سازی زیرساخت‌های اقتصادی افغانستان مسئولیت دارند و نباید اجازه دهیم از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند.
شمخانی با بیان اینکه دارایی‌های مسدود‌شده افغانستان متعلق به مردم این کشور است و آزاد‌سازی آن نقش حیاتی در باز‌سازی این کشور دارد گفت: بهره‌برداری از این دارایی‌ها نباید با سد تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا رو‌به‌رو شود.
شمخانی، در پایان سخنان خود بار دیگر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای باز‌‌سازی و توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی افغانستان اعلام و درخواست کرد: کشورهای حاضر در این نشست نقش فعال ‌تری را برای ایجاد افغانستانی مستقل، امن، با ثبات و توسعه یافته عهده‌دار شوند.