kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۶۸۳
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۲
با اشاره به اوضاع حاکم بر رژیم صهیونیستی

تسیپی لیونی: با ادامه این وضع همه در اسرائیل متلاشی خواهیم شد

بحران و بن بست در تل آويو و ديگر مناطق فلسطين اشغالي ديگر چيزي نيست كه فقط از سوي مخالفان رژيم صهيونيستي اعلام شود، بلكه اين روزها مقامات سابق تل آويو هم وضعيت را آشفته ارزيابي مي‌كنند. در واقع رژيم صهيونيستي با تركيبي از بحران‌هاي پيچيده رو‌به‌روست كه راه‌حلي نيز براي آنها نمي‌توان متصور شد.

 


سرويس خارجي-

شايد اگر ده‌ها هزار مهاجري كه با طرح‌هاي تشويقي از سال 2019 تا كنون وارد مناطق اشغالي فلسطين شدند از بحران فراگير اين روزها در تل آويو باخبر بودند و از اين موضوع مطلع مي‌شدند كه رژيم صهيونيستي پس از انتخابات سال 2019 ديگر رنگ آرامش را نخواهد ديد، هيچ‌گاه فلسطين اشغالي را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب نمي كردند. از سال 2019 تا كنون يعني طي كمتر از چهار سال گذشته، 5 انتخابات در تل آويو و ديگر شهرهاي اشغالي براي تشكيل يك كابينه با ثبات تشكيل شده، اما هيچ كدام از اين انتخابات‌ها نتوانسته بن‌بست تل آويو را باز كند. بن‌بست كنوني تل آويو، حتي ديگر فقط محدود به تنش‌ها و درگيري‌هاي سياسي نيست، بلكه بن‌بست سياسي دامنه دار چهار سال گذشته باعث شده تا صهيونيست‌ها با تركيبي پيچيده از بحران در ديگر حوزه‌هاي اقتصادي و اجتماعي هم رو‌به‌رو شوند. اقتصادانان با نامه نگاري‌هاي متعدد از سقوط قريب‌الوقوع اقتصاد خبر مي‌دهند و حقوقدانان در هشدارهاي خود مرگ نظام قضايي تل‌آويو را فرياد مي زنند.
در واقع وجود بن‌بست و بحران در تل آويو ديگر چيزي نيست كه از سوي دشمنان و مخالفان رژيم صهيونيستي گفته شود، بلكه اين خود صهيونيست‌ها و حتي مقامات سابق اين رژيم هستند كه به وجود بحران اذعان دارند. برگزاري 5 دور اعتراض طي 5 هفته گذشته كه در هركدام از آن بين 60 تا 160 هزار معترض در خيابان‌ها شعار سرنگوني كابينه سياسي تل آويو را سر مي دادند، نشان مي دهد كه كابينه فعلي نتانياهو احتمالا از ديگر كابينه‌هاي بي ثبات چهار سال گذشته حتي بي‌ثبات‌تر و پرتنش‌تر خواهد بود.
در تظاهرات 70 هزار نفري ابتداي اين هفته در شامگاه شنبه نيز، تسیپی لیونی، وزیر سابق امورخارجه رژيم صهيونيستي براي معترضان سخنراني كرد و وضعيت بحراني اين رژيم را شرح داد. او علنا برگزاري انتخابات اخير را كه باعث روي كارآمدن نتانياهو شد، فاجعه و بدترين وضعيت دانست و در سخنان خود تاكيد كرد كه دموکراسی دراسرائیل نابود شده است و انتخابات هیچ فایده‌ای نداشت. به گفته ليوني انتخابات در تل آويو اصل دموکراسی را نابود کرده و زمینه ‌سازی سلطه و تمامیت خواهی را فراهم كرده است. وزيرخارجه رژيم صهيونيستي همچنين هشدار داد كه با این وضع همه از درون متلاشی خواهند شد، چون ما یک جامعه ضعیف شده هستیم. تسیپی لیونی اين را نيز افزود كه هر کسی از وضعیت کنونی احساس شرم می‌کند؛ بايد در برابر خشونت، سلطه، شکنجه و زور بایستد و به مبارزه بپیوندد.
به عبارت ديگر ليوني با هشدار نسبت به وضعيت رژيم صهيونيستي حتي در برابر رقباي سياسي خود مبارزه طلبي كرده است. اين نوع مبارزه طلبي همراه با هشدار را طي هفته‌هاي گذشته در سخنان و رفتار برخي ديگر از مقامات تل آويو نيز مي‌توان ديد. از جمله دو روز پيش ایستر حایوت رئیس‌دیوان عالی رژیم صهیونیستی اعلام کرد كه در اعتراض به اصلاحات قضائی، در جشن سالگرد تشکیل کنست(پارلمان) این رژیم در کمیته قضائی شرکت نخواهد کرد. اين گونه رويكردها و رفتارها بيش از هر چيز حكايت از شكافي عميق در ميان مقامات تل آويو است كه شايد هيچ گاه ترميم نشود. در واقع صحنه سياسي امروزه در رژيم صهيونيستي، صحنه مبارزه براي حذف و بقا شده است و گروه‌هاي رقيب براي حفظ خود، دست به حذف رقبا مي‌زنند و همين وضعيت باعث شده كه بسياري از صهيونيست‌ها از آينده خود بيش از هميشه نااميد باشند.
شهادت نوجوان فلسطینی در نابلس
حملات و يورش‌ها به مناطق اشغالي همچنان ادامه دارد، چون مقامات تل آويو مي‌دانند كه به جز حمله عليه فلسطيني‌ها هيچ گزينه اي براي مقابله با مقاومت ندارند. منابع فلسطيني نيز گزارش داده‌اند كه در حمله بامداد سه شنبه نظامیان صهیونیست به شهر نابلس، «حمزه الاشقر» نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شدت زخمی شد. وزارت بهداشت فلسطین دقایقی بعد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که حمزه امجد الاشقر نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی که در حمله صهیونیست‌ها به نابلس از ناحیه صورت هدف گلوله قرار گرفته بود، به شهادت رسیده است. گروه مقاومتی عرین الاسود نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن تسلیت شهادت این نوجوان فلسطینی، اعلام کرد: این نوجوان قهرمان فلسطینی در هنگام مقابله با یورش نظامیان صهیونیست به منطقه المساکن الشعبیه به شهادت رسید.
جديدترين آمار شهداي فلسطيني حاكي از آن است كه از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۴۲ جوان فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده‌اند. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۲ فلسطینی در مناطق مختلف کرانه باختری به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیدند. این وزارتخانه تاکید کرد که ۶ نفر از شهدا کودک و یک نفر نیز زن است.
نقض فاحش حقوق بشر
در پيش چشم غربي‌ها و اروپايي‌ها، نقض فاحش حقوق بشر از سوي نظاميان صهيونيست همچنان ادامه دارد. روز سه شنبه نيز سربازان صهيونيستي با یورش به زندان دامون، کودکان فلسطینی این زندان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و همزمان هیئت اسرای فلسطین نسبت به تشدید دوباره اوضاع هشدار داد. هیئت اسرای فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که مدیریت زندان‌های رژیم صهیونیستی در زندان دامون به بخش کودکان زندان یورش برده و آنها را کتک زده و محدودیت‌های بسیار شدیدی را برای آنها تعیین کرد.
طبق این بیانیه، محدودیت‌ها شامل ممنوعیت تماس تلفنی، توقیف وسایل برقی، ممنوعیت یک ماهه ملاقات‌ها، تبدیل اتاق آنها به سلول انفرادی به مدت چهار روز و تعطیلی یک هفته‌ای غذاخوری هستند. همچنین این هیئت تاکید کرد، یورش مدیریت زندان‌ها به بخش اسرای کودک و آزار رساندن به آنها و تعیین مجازات‌های جمعی برایشان در واقع پافشاری بر رفتار تروریستی و وحشیانه است و این اقدام می‌تواند تنش‌ها در داخل زندان‌ها را بازگرداند و اوضاع را دوباره متشنج کند.