kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۱۹۹
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۳
طبق مصوبه بانک مرکزی

عرضه ربع‌سکه بورسی به ثبت‌کنندگان قیمت‌های نامتعارف‌‌ متوقف شد

 
 
 
سخنگوی بانک مرکزی از توقف عرضه ربع‌سکه بورسی به ثبت‌کنندگان قیمت‌های نامتعارف‌‌ خبرداد.
مصطفی قمری وفا در گفت‌‌وگو با فارس با اشاره به ثبت نرخ‌‌های نامتعارف و بالا از سوی عده‌ای در عرضه ربع سکه بورسی، اظهار داشت: از امروز(دیروز) طبق مصوبه بانک مرکزی و مکاتبه با بورس کالا، به کسانی که قیمت‌های غیرمتعارف بالا و بسیار بیشتر از نرخ‌‌های بانک مرکزی در ثبت سفارش ربع‌سکه بورسی اقدام می‌کنند به آنها سکه فروخته نمی‌شود‌.
فروش 10 هزار و 205 قطعه ربع سکه بهار آزادی در بورس کالا
دیروز 10 بهمن و در پنجمین روز از مرحله دوم عرضه گسترده ربع سکه بهار آزادی در بورس کالا، تعداد 10 هزار و 205 قطعه ربع سکه بهار آزادی تا قیمت 8 میلیون و 301 هزار تومان به متقاضیان فروخته شد.
‌عرضه ربع سکه طلای بهار آزادی در بورس کالا در این مرحله به صورت گواهی سپرده ناپیوسته بوده و فرآیند کشف قیمت جدید در عرضه مربوطه هم به صورت ثبت سفارش دفتری با قیمت‌های مختلف است.
مطابق شرایط عرضه ربع سکه طلا در بورس کالا، تمامی اشخاص حقیقی بالای 18 سال دارای کد ملی می‌توانند حداقل یک قطعه و حداکثر پنج قطعه ربع سکه طلای بهار آزادی را خریداری کنند.
خریداران می‌توانند پنج روز کاری بعد از خرید سکه در بورس کالا، به خزانه بانک رفاه مراجعه کرده و با ارائه اسناد مربوط به بورس، به صورت فیزیکی معادل سکه‌های خریداری شده را تحویل بگیرند.
بانک مرکزی همچنین در نامه‌ای به شرکت بورس کالای ایران تاکید کرد، مبلغ 9٪ مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کشف شده معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلای ربع بهارآزادی خزانه بانک رفاه، محاسبه شده است؛ لذا مبلغ دیگری با عنوان هزینه مالیات بر ارزش افزوده از متقاضیان اخذ نمی‌شود.
ارقام نجومی برای ربع سکه!
به گزارش فارس، در ثبت سفارش ربع سکه‌های بورسی به تازگی ارقامی در حدود ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، ۱۳ میلیون تومان، ۱۱ میلیون و 9 میلیون تومان ثبت می‌شود.
در ابتدا عده‌ای معتقد بودند این پیشنهادات از سوی افراد ناشی و کم‌اطلاع از قیمت سکه در بازار ارائه می‌شود اما بررسی دقیق‌تر حکایت از این دارد که این افراد با سرمایه‌های کلان، با ارائه پیشنهاداتی با این ارقام، به دنبال افزایش متوسط بهای فروش ربع سکه در بورس کالا و همچنین دمیدن در تنور افزایش قیمت‌ها در بازار سکه و ارز هستند.
درواقع ممکن است کسی یا کسانی چنین درخواست‌هایی را برای خرید سکه مطرح می‌کنند که دارنده صدها یا هزاران سکه با قیمت‌های بسیار کمتر باشند و تلاش می‌کنند با حباب‌‌سازی، سکه‌های خود را با قیمتی بسیار بالاتر از ارزش ذاتی به فروش برسانند.
در حال حاضر شیوه قیمت‌گذاری براساس ثبت سفارش دفتری و با قیمت‌های مختلف است. بنابراین به نظر می‌رسد برای جلوگیری از این سوءاستفاده‌ها باید دامنه قیمت برای ارائه پیشنهادات خرید تعیین شود به‌طوری که امکان ثبت تقاضا‌ اندکی بیش از قیمت معاملات بازار وجود نداشته باشد. با این روش افرادی که به دنبال حباب‌سازی در قیمت سکه و ارز هستند، امکان فعالیت در بورس کالا نخواهند داشت و هدف بانک مرکزی برای کاهش حباب قیمت سکه محقق می‌شود.