kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۸۸۲۸
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۱

حاشیه‌نگاری از اولین کنکور دونوبتی

 
 
آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ همزمان در سراسر کشور آغاز شد و داوطلبان در این ماراتن نفس‌گیر به رقابت پرداختند.
این ماراتن علمی، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد علمی کشور سرشار از اضطراب و نگرانی برای دانش‌آموزان دختر و پسر داخل حوزه‌های امتحانی و لحظات سخت انتظار برای والدین در پشت درهای بسته حوزه‌هاست.
همزمان با لحظات برگزاری کنکور شور و حال وصف‌ناپذیری در حوزه‌های امتحانی برپا بود و برای همین منظور و اطلاع از چگونگی کمی و کیفی کنکور ۱۴۰۲ گفت‌وگویی را با تعدادی از دانش‌آموزان و والدین آنها داشتیم.
یکی از دانش‌آموزان دختر که برای نخستین بار از گروه تجربی در کنکور ۱۴۰۲ شرکت کرده بود با بیان اینکه متاسفانه نتوانسته است خوب به سؤالات پاسخ دهد، اظهار کرد: سؤالات امسال در مقایسه با نمونه سؤالات سال‌های گذشته بسیار سخت طراحی شده بود و این سختی در درس ریاضی بیشتر محسوس می‌شد. 
وی با تأکید بر اینکه نخستین بار شرکت در کنکور را تجربه کرده است، ادامه داد: شرکت در آزمون امسال بیشتر جنبه آزمایشی دارد و یقیناً برای آزمون‌های آینده آماده‌تر حاضر می‌شود.
این دانش‌آموز که متقاضی شرکت در رشته پزشکی است، احتمال موفقیت خود در آزمون تیرماه ۱۴۰۲ را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: سؤالات را در کتب درسی خوانده بودم و با مطالعه بیشتر می‌توانستم درصد بالای را پاسخگو باشم که قطعاً برای کنکور بعدی جبران می‌کنم.
یکی از دو دانش‌آموز پسری که با مباحثه در حال خروج از حوزه امتحانی بودند نیز گفت: سؤالات برخی دروس کنکور امسال استاندارد نبود و به نوعی می‌توان گفت که توازن در سؤالات برقرار نشده بود.
وی با تأکید بر اینکه سؤالات ریاضی آن‌گونه که باید به نفع دانش‌آموزان رشته تجربی باشد طرح نشده بود، اضافه کرد: این‌گونه که پیداست باید برای تیرماه سال ۱۴۰۲ خود را آماده کنیم.
یکی دیگر از دختران کنکوری که با ناراحتی از سختی سؤالات ریاضی در گروه تجربی سخن می‌گفت، تصریح کرد: ریاضی نسبت به دیگر دروس بسیار سخت ولی درس زیست‌شناسی آسان طراحی شده بود.
وی پذیرش در رشته‌پرستاری و مامایی را مهم‌ترین هدف تحصیلی خود عنوان کرد و توضیح داد: کلیه شرایط توسط خانواده برایم مهیا بود و یقیناً برای تیرماه تلاش می‌کنم تا در دانشگاه معتبر پذیرش شوم و اگر این خواسته محقق نشود دیگر در کنکور شرکت نکرده و برای تحصیل وارد دانشگاه آزاد اسلامی می‌شوم.
نامبرده، اتکا به توان فردی و هزینه نکردن برای حضور در کلاس‌های تقویتی و کمک آموزشی را روش متفاوت تحصیلی دانست و خاطرنشان کرد: در دوران تحصیل روی پای خود ایستاده‌ام و به جای تحمیل هزینه‌های بالای این‌گونه کلاس‌ها به خانواده از ظرفیت فضای مجازی در رفع اشکال درس‌ها استفاده کرده‌ام که متأسفانه بسیاری از دانش‌آموزان از این امر مهم غافل هستند.
وی افزود: بسیاری از مشاوره‌های فضای مجازی همانند فیلم‌های کمک آموزشی رایگان است و دیگر دانش‌آموزان هم می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
یکی دیگر از دانش‌آموزان کنکور اولی از سطح بالای سؤالات ریاضی و بخشی از سؤالات شیمی گلایه کرد و گفت: عدم مطالعه کافی در طول سال و کم‌کاری از دلایلی است که آن‌گونه که باید نتوانسته به سؤالات پاسخ دهد.
وی با تأکید بر اینکه برای پذیرش در رشته دارو‌سازی به تلاش خود ادامه می‌دهم، اضافه کرد: طوری برنامه‌ریزی خواهم کرد تا به مهم‌ترین هدفم در زندگی برسم.
پدری که نگرانی در چهره‌اش موج می‌زد ولی در حال دلداری دادن به دخترش بود، تصریح کرد: شرایط ایده‌آلی در خانه برای مطالعه فرزندش فراهم بوده که باید از آن شرایط به نحو شایسته‌ای استفاده می‌کرد.
وی پرهیز از فرصت‌سوزی را از لازمه‌های مهم دوران تحصیل و زندگی انسان‌ها دانست و یادآور شد: هر فرصتی که از دست می‌رود قابل بازگشت نیست و انرژی‌ها تحلیل می‌رود و باید لحظه‌ها را مغتنم بدانیم.
مادر دانش‌آموزی که تنها فرزندش برای نخستین بار شرکت در کنکور را تجربه می‌کرد و در طول برگزاری کنکور پشت درهای محل برگزاری نشسته بود از مهیا شدن همه امکانات در محیط خانه برای تامین آرامش درس خواندن وی اشاره کرد و گفت: در این آزمون به عنوان نخستین تجربه نگران نبودم ولی برای رسیدن به اهدافی که دارد باید در کنکور تیرماه با بنیه قوی‌تر حاضر شود.
وی تحصیل را یکی از راه‌های موفقیت عنوان کرد و توضیح داد: داشتن علم از لازمه‌های زندگی امروز است ولی باید متولیان به فکر تأمین کار تحصیل‌کردگان هم باشند.
مادری دیگر که به همراه دختر کنکوری و پسر کوچک خود در فضای سبز حاشیه حوزه امتحانی اتراق کرده بود، گفت: دخترش علاوه‌بر شرکت در آزمون تجربی در نوبت صبح در آزمون زبان‌های خارجی نوبت عصر هم شرکت می‌کند و این‌جا هستم تا در فاصله برگزاری دو کنکور شرایط استراحت و آرامش فکری دخترم را فراهم کنم.
به نقل از ایسنا؛ وی با بیان اینکه ۱۲ سال چشم انتظار ثمره دادن تحصیل فرزندم بودم، اضافه کرد: فرزندم از کلاس‌های خصوصی و کمک آموزشی استفاده نمی‌کرد و با اتکا به توان علمی و مطالعه خود در کنکور شرکت کرد.