کشورهای آمریکای جنوبی به دنبال ایجاد پول واحد
رؤسای جمهوری آرژانتین و برزیل با تاکید بر اینکه «اراده سیاسی موثر برای مقابله با چالشهای جهانی وجود ندارد» از اهداف و ضرورت ایجاد اتحادیه منطقهای در آمریکای لاتین خبر داده و اعلام کردهاند در حال کار بر روی ایجاد یک واحد پولی مشترک برای آمریکای جنوبی هستند.
استفاده گسترده آمریکا از رژیم تحریمی دلار علیه کشورهای مستقل باعث شده که بسیاری از کشورها در مراودات تجاری خود ارزهای دیگری را جایگزین کنند. بعد از روسیه و چین خبر رسیده آرژانتین و برزیل هم کار بر روی یک پول واحد مشترک را آغاز کردهاند. به گزارش ایرنا به نقل از« اسپوتنیک» به فاصله چند روز مانده تا برگزاری هفتمین اجلاس سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب، «آلبرتو فرناندز» رئیسجمهوری آرژانتین و «لولا داسیلوا» همتای برزیلی او، متن مشترکی را منتشر کردند که در آن، اهداف و ضرورت ایجاد اتحادیه منطقهای در آمریکای لاتین شرح داده شده است.علاوهبر این، سران دو کشور از اقدامات جدید در راستای همکاری دوجانبه خبر دادند که به آنها اجازه میدهد پس از سالها اختلاف ایدئولوژیک و سیاسی میان «آلبرتو فرناندز» و« ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری سابق برزیل، روابط را به صورت مجدد فعال کنند.
بر اساس این گزارش یکی از موضوعاتی که بیش از همه در متن اعلامی از سوی رؤسای جمهوری آرژانتین و برزیل مورد توجه قرار گرفته، ایجاد واحد پول مشترک آمریکای جنوبی است که زمینه برای تسهیل مبادلات و فرآیندهای تجاری و اقتصادی این منطقه را فراهم میکند.در متن منتشر شده از سوی دو رئیسجمهور آمده است: ما قصد داریم بر موانع مبادلات خود غلبه کنیم، قوانین را ساده و مدرن و استفاده از ارزهای محلی را تشویق کنیم. همچنین تصمیم گرفتیم که بحثها را در مورد ارز مشترک آمریکای جنوبی که میتواند برای جریانهای مالی و تجاری استفاده شود، پیش ببریم و عملیات اجرایی و هزینهها و آسیبپذیری خارجی را کاهش دهیم.
روزنامه «فایننشال تایمز » در گزارشی در همین زمینه نوشته است برزیل و آرژانتین این هفته تصمیم خود را مبنی بر آغاز اقدامات اولیه در زمینه تشکیل ارز مشترک اعلام خواهند کرد؛ تصمیمی که به گفته مقامات، کاهش وابستگی به دلار و ارتقای همکاریهای تجاری منطقهای در آمریکای لاتین را هدف قرار میدهد. به گفته فایننشال تایمز تشکیل ارز مشترک بین برزیل و آرژانتین، میتواند در نهایت به ایجاد دومین بلوک بزرگ ارزی جهان بعد از یورو منجر شود. برآورد این روزنامه اقتصادی نشان میدهد که اتحادیه ارزی که همه کشورهای آمریکای لاتین در آن مشارکت داشته باشند میتواند ۵ درصد از تولید ناخالص جهان را تشکیل دهد. یورو به عنوان بزرگترین اتحادیه ارزی، حدود ۱۴ درصد از تولید ناخالص جهان را تشکیل میدهد.
نشریه« ال اکونومیستا »اسپانیا نیز پیشتر نوشته بود که بازگشت لولا داسیلوا به عرصه قدرت غول آمریکای لاتین در کنار ابعاد گوناگون منطقهای و بینالمللی، نتیجه شگفتانگیزی خواهد داشت؛ پیشنهاد و عزمی قاطع برای ایجاد یک «یورو» ی آمریکای لاتین با حمایت دولتهای چپگرای اصلی منطقه.
اعلام وضعیت اضطراری در برزیل
خبر دیگر از برزیل این که در پی گزارشهایی مبنی بر مرگ صدها کودک بر اثر سوء تغذیه و سایر بیماریهای ناشی از استخراج غیرقانونی طلا، وزارت بهداشت برزیل در منطقه یانومامی، بزرگترین منطقه حفاظت شده بومی این کشور در مرز ونزوئلا، وضعیت اضطراری پزشکی اعلام کرد.
به گزارش رویترز در فرمانی که توسط دولت جدید برزیل به ریاست « لولا داسیلوا » منتشر شد، آمده است که هدف از این اعلامیه بازگرداندن خدمات بهداشتی به مردم «یانومامی» است که این خدمات توسط دولت قبل، «ژایر بولسونارو»، برچیده شده بود.
به گزارش مهر به نقل از رویترز در چهار سال ریاست جمهوری «بولسونارو»، ۵۷۰ کودک «یانومامی» به دلیل بیماریهای قابل درمان و عمدتاً سو تغذیه در کنار دیگر بیماریها مانند مالاریا، اسهال و ناهنجاریهای ناشی از جیوه مورد استفاده توسط معدنچیان طلا، جان خود را از دست دادهاند. داسیلوا روز شنبه و پس از بازدید از این منطقه در توئیتی نوشت:«بیش از یک بحران انسانی، چیزی که در رورایما دیدم نسلکشی بود: جنایتی از پیش برنامهریزی شده علیه یانومامی، که توسط دولتی بیاحساس قبلی انجام شده بود.»در حال حاضر دولت بستههای غذایی را قرار است در این منطقه توزیع کند. این بستههای غذایی با هواپیما در منطقهای که حدود ۲۶ هزار بومی یانومامی در جنگلهای بارانی و ساوانای استوایی به بزرگی پرتغال زندگی میکنند، فرستاده میشود.