رژیم صهیونیستی محاکمه میشود؟
ارجاع پرونده اشغالگری اسرائیل از مجمع عمومی به دیوان بینالمللي دادگستری
با وجود آن كه پرونده اشغال فلسطين بار ديگر به ديوان بين المللي دادگستري ارجاع شده است، اما تجربه مشابه نشان مي دهد كه صهيونيستها حتي با وجود محكوميت در لاهه، به اقدامات ضدحقوق بشري و تجاوز و اشغال سرزمين فلسطين ادامه ميدهند و يك راي حقوقي به تنهايي براي احقاق حقوق فلسطينيها كافي نيست، بلكه مقابله با رژيم اشغالگر صهيونيستي علاوهبر مقاومت فلسطينيها، به فشارحداكثري جهاني نياز دارد.
سرويس خارجي-
ديوان بینالمللی دادگستری (ICJ) بار دیگر قرار است در مورد عواقب اشغال فلسطین توسط رژيم صهيونيستي نظر حقوقی ارائه کند. این دیوان که مقرش در شهر لاهه هلند قرار دارد، اعلام کرده است كه درخواست مجمع عمومی سازمان ملل را درباره صدور حکم در مورد ماهیت اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین دریافت کرده است. دادگاه جلساتی را نیز برای بررسی تعیین کرده است، اما احتمالاً حداقل چندین ماه طول میکشد تا تاریخ اين جلسات تعیین شود.
دیوان بینالمللی دادگستری عالیترین دادگاه سازمان ملل است که به اختلافات بینالمللي رسیدگی میکند. احکام آن لازم الاجرا است، هرچند قدرت اجرای احكام را ندارد. آخرین بار دیوان بینالمللی دادگستري نظر خود را در مورد درگیری بین رژيم صهيونيستي و فلسطین در سال ۲۰۰۴ اعلام کرد و حکم به غیرقانونی بودن دیوار حائل رژیم صهیونیستی داد. دادگاه در همین حکم اعلام کرد که شهرک سازیهای رژيم صهيونيستي در كرانه باختري بر خلاف قوانین بینالمللی ایجاد شده است، اما نتوانست كاري براي توقف اين اقدامات غيرقانوني انجام دهد. در همان سال 2004 نيز رژيم صهيونيستي در واكنش به صدور حكم ديوان، این حکم را رد و دادگاه را به انگیزه سیاسی متهم کرد. در حال حاضر نيز باز شدن دوباره پاي ديوان بين المللي دادگستري به موضوع فلسطين با درخواست مجمع عمومي سازمان ملل صورت گرفته است. پيشتر مجمع عمومي سازمان ملل در 31 دسامبر (10 دي ماه) با صدور درخواستي تاريخي از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته بود تا نظر حقوقي خود را درباره اشغال فلسطين از نظر عواقب حقوقی و سياسي حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود و مسئولیت کشورهای عضو سازمان ملل برای پایان دادن به اشغال طولانی مدت فلسطين اعلام كند. تاکید ویژه در اين درخواست با توجه به نوع ترکیب جمعیتی، شخصیتي و وضعیت تاريخي قدس اشغالی صورت گرفته است و اكنون قرار است ديوان بين المللي دادگستري نظر خود درباره ماهيت اشغال فلسطين از سوي صهيونيستها را با درنظر گرفتن تبعات حقوقي و سياسي آن اعلام كند.
تفاوت اظهارنظر فعلي ديوان
با نظرات مشابه در گذشته
همان گونه كه گفته شد، پيش از اين نيز دیوان بینالمللی دادگستری در آراي مشابهي کلیت اقدامات رژيم صهيونيستي در اراضی اشغالی فلسطین را بر اساس قوانین بینالمللی از جمله کنوانسیون چهارم ژنو و آراي مجمع عمومی سازمان ملل غیرقانونی اعلام كرده بود، اما اين بار قرار است ديوان دیدگاه خود را در مورد تلاش تل آويو برای دائمی کردن اشغال نظامی مناطق فلسطيني در كرانه باختري اعلام كند. در واقع در پرونده فعلي، موضوع تلاش صهيونيستها براي دائمي كردن اشغال بررسي خواهد شد. سازمان ملل و كشورهاي غربي با توجه به قطعنامه 1967 سازمان ملل، شهرك سازي صهيونيستها در اراضي كرانه باختري را غيرقانوني و مصداق اشغالگري ميدانند. سازمان ملل نيز بارها از صهيونيستها خواسته است تا كرانه باختري را تخليه كنند، اما از جنگ 1967، صهيونيستها همواره مناطق تحت اشغال خود در كرانه باختري را افزايش دادهاند. در حال حاضر نزدیک به 700 هزار شهرک نشین اشغالگر در كرانه باختري ساكن هستند. سازمان غیردولتی Peace Now میگوید که این شهرک نشینان یهودی در 145 شهرك غیرقانونی و همچنین 140 مجتمع مسكوني در کرانه باختری اشغالي زندگی میكنند. كابينه نتانیاهو مي خواهد براي اين شهركهاي غيرقانوني بودجه رسمی تعيين كند و به نظر مي رسد كه نتانياهو مصمم به اجرای فرآیند الحاق نرم كرانه باختري است. در واقع بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر فعلي تل آويو بیش از هر رهبر صهيونيستي دیگر برای «عادی کردن و دائمي كردن» اشغال فلسطین كار انجام داده است و گسترش عمده شهرك سازيهاي غيرقانوني در كرانه باختري نيز در دوران نتانياهو شتاب گرفته است. «زویکا فوگل»، عضو کنست هم در گفتوگويي با رادیو تل آويو گفته است: «اشغال کرانه باختری دائمی است و اسرائیل حق دارد آن را ضمیمه کند». سخنان فوگل بیش از هر چیز دیگری واقعیت جدید در رژيم صهيونيستي و فلسطین را نشان مي دهد. در واقع، رژيم صهيونيستي در تلاش است تا مرحله کاملا جدیدی از پروژه استعماری و آپارتايدي خود را در فلسطین مدیریت کند كه با استعمار کامل فلسطین همراه است.
تل آويو فقط زبان زور مي فهمد
كابينه جدید نتانياهو مملو از افراط گرایاني مانند بزالل اسموتریچ، ایتامار بن گویر و یوآو گالانت است. كابينه جديد نيز به محض ادای سوگند اعلام کرده است که شهرک سازیها را در تمام مناطق به پيش خواهد برد. بنگویر نيز که یورش او به مسجدالاقصی در قدس اشغالی انتقادهای زیادی را در سراسر جهان به دنبال داشت، پیامهای روشنی را به جامعه بینالملل ارسال كرده است: تل آويو به هیچ قانون بینالمللی پاي بند نیست و هر كار غيرقانوني را كه بخواهد، انجام مي دهد. همه اين بي قانونيها و دهن كجيهاي تل آويو به قوانين بينالمللي در پرتو حمايت تمام و كمال واشنگتن صورت مي گيرد. وتوهای هميشگي ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تل آويو اجازه داده است که قوانین بینالمللی را بدون نگراني از تبعات بين المللي دور بزند و با مصونیت کامل هر كاري را كه مي خواهد انجام دهد. این بدان معناست که تل آويو بدون فشار جهاني به اشغالگري خود ادامه خواهد داد. لذا اگرچه فلسطينيها همچنان در برابر اشغالگران مقاومت مي كنند، اما در كنار فلسطينيها، ساير دولتهای عربی و مسلمان و به طور کلی جامعه بینالمللی هم مي بايست از تمام ابزارهای موجود برای فشار حداكثري به تل آويو و متوقف كردن رژيم نژادپرست و اشغالگر استفاده كنند. نظر ديوان بين المللي دادگستري بسیار مهم است، اما یک نظر حقوقی به تنهایی نمیتواند فلسطينيها را به حقوق خود برساند، بويژه وقتي كه طرف اشغالگر و متجاوز مورد حمايت تمام قد دولتهاي غربي در اروپا و آمريكا قرار دارد. دهن كجيهاي پي در پي صهيونيستها به حقوق بينالملل اين نكته را ثابت كرده كه رژيم صهيونيستي فقط زبان زور مي فهمد و اين زبان زور را فلسطيني با مقاومت خود به تلآويو نشان داده و خواهند داد.
شهادت یک فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها
روز شنبه همچنين مناطق فلسطيني شاهد اقدامات ضدانساني صهيونيستها بود و مرکز اطلاعرسانی فلسطین به نقل از رسانههای عبری زبان اعلام کرد که نظامیان اسرائیلی در شهرک سدریه افرایم در شمال رام الله به سمت یک فلسطینی که قصد اجرای عملیات و حمله به آنها با سلاح سرد را داشته تیراندازی کردند. گفته شده این شهروند فلسطینی بر اثر شدت خونریزی و جراحات وارده در همان مکان به شهادت رسید.وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که فرد به شهادت رسیده طارق عوده یوسف معالی نام دارد که از ساکنان منطقه
جبل الریسان در نزدیکی منطقه کفر نعمه در شمال غرب رام الله بوده است. از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۸ فلسطینی در مناطق مختلف کرانه باختری به ضرب گلوله اشغالگران اسرائیلی به شهادت رسیدهاند.
نگراني مقامات صهيونيستي از ادامه اعتراضات
از زمان روي كارآمدن كابينه تندرو نتانياهو، شهرهاي مختلف فلسطين اشغالي شاهد برگزاري حداقل دو راهپيمايي بزرگ در طي كمتر از يك ماه گذشته بودهاند و روز شنبه نيز اين مناطق خود را براي دور جديدي از اعتراضات آماده كردند. در همين ارتباط نيز یک رسانه صهیونیست از تدابیر شدید امنیتی در تلآویو در آستانه تظاهرات گسترده عصر شنبه علیه کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر داد. پلیس رژیم صهیونیستی قبل از برگزاري تظاهرات اعلام كرده بود که به منظور کنترل تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو، تدابیر امنیتی شدیدتری اتخاذ خواهد کرد زیرا تظاهرات اعتراضی بزرگتر از تظاهرات شنبههای گذشته است.
براساس گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، پیشبینی پلیس تا قبل از برگزاري تظاهرات این بود که حدود ۱۰۰ هزار نفر در اعتراضات شرکت کنند و به همین خاطر یکهزار افسر در تلآویو مستقر کرد و جادههای منتهی به مسیر تظاهرات را هم بست، هرچند در نهايت اين تظاهرات با حضور گسترده معترضان برگزار شد. تظاهرات مشابهی هم همزمان در شهرهای حیفا و قدس و بئر السبع علیه کابینه نتانیاهو برگزار شد.