کد خبر: ۲۵۸۰۵۵
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۷
پایان دوره پانزدهم جایزه جلال

دست هیچ رمان‌نویسی به جایزه 250 میلیون تومانی نرسید(اخبار ادبی و هنری)

مراسم پایانی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد با حضور وزیر ارشاد و نویسندگان کشورمان با معرفی آثار برتر این دوره در تالار وحدت برگزار شد و با وجود اعلام رقم 250 میلیون تومانی برای اثر برگزیده، هیچ داستان‌نویسی به این جایزه دست نیافت.

مراسم پایانی پانزدهمین دوره از جایزه ادبی جلال آل‌احمد با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از نویسندگان، شاعران و پدیدآورندگان کشورمان شامگاه شنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۱ در تالار وحدت برگزار شد.
برگزیدگان هر بخش به تفکیک به شرح زیر بود:
در بخش جنبی «کرونا و مدافعان سلامت»: کتاب «جهاد در قرنطینه؛ روایت فعالیت‌های کارگاه جهادی شهید ابراهیم‌زاده در جهاد مقابله با ویروس کرونا» نوشته فروغ زال به روایت نجمه خدادادی از انتشارات راه‌یار موفق به دریافت جایزه 25 میلیون تومانی شد.
در بخش ویرایش: مرحوم حسین جلال‌پور، ویراستار کتاب «صورت سکوت» نوشته محمد قائم‌خانی از انتشارات شهرستان ادب، با لوح تقدیر، تندیس جایزه و ۱۵ میلیون تومان جایزه تقدیر شد و این جایزه به خانواده وی تعلق گرفت. نرجس توکلی، ویراستار کتاب «اینجا سوریه است» نوشته زهره یزدان‌پناه از انتشارات راه یار، لوح تقدیر، تندیس جایزه و ۱۵ میلیون تومان وجه نقد دریافت کرد.
در بخش جنبی شهید سلیمانی هم از بین حدود ۶۰۰ اثر بررسی شده در مراسم پایانی پانزدهمین دوره جایزه جلال که با حضور پدر شهید آرمان علی‌وردی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وی و محسن مومنی شریف، رئیس سابق حوزه هنری به شرح زیر اعلام شدند:
«حاج قاسمی که من می‌شناختم» نوشته سعید علامیان از نشر خط مقدم، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۵ میلیون تومان.
«شاید پیش از اذان صبح» نوشته احمد یوسف‌زاده از انتشارات سوره مهر، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۵ میلیون تومان.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اهدای هدیه‌ای به پدر شهید آرمان علی‌وردی از او تقدیر کرد.
در بخش نقد ادبی: هیئت داوران این بخش هیچ اثری را برگزیده ندانستند با این وجود اما «تماشای روایت» و «خودانتقادی ادبی» را با لوح تقدیر، تندیس جایزه جلال و ۵۰ میلیون جایزه نقدی تشویق کردند.
در بخش داستان کوتاه: «ویروس عاشق» اثر مجید رحمانی از نشر صاد، به‌عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.
در بخش مستندنگاری: «اینجا سوریه است» اثر زهره یزدان‌پناه از نشر راه ‌یار، «پائیز آمد» اثر گلستان جعفری از نشر سوره مهر، «عقیله» اثر الهام امین از نشر به‌نشر، «نبرد تنگه‌ها» اثر مصطفی رحیمی از نشر آثار حسن باقری و «سازمان سیاسی بهائیت»، اثر حمیدرضا اسماعیلی از نشر مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، کتاب «نبرد تنگه‌ها» را با یک جایزه ۲۵ میلیون تومانی و کتاب «عقیله» را با جایزه‌ای به همین ارزش تقدیر کرد.
در همین بخش کتاب «سازمان سیاسی بهائیت» به‌عنوان اثر برگزیده دست یافت و علاوه‌بر لوح تقدیر، تندیس جلال و جایزه نقدی دریافت کرد که مجری برنامه رقم آن را اعلام نکرد، اما خانه کتاب بعداً به اطلاع خبرنگار فارس رساند که حمیدرضا اسماعیلی موفق به دریافت جایزه ۲۵۰ میلیون تومانی شده است. در واقع، تنها برنده امشب جایزه جلال از میان ۱۵ نویسنده، منتقد و مستندنگار، مولف کتاب سازمان سیاسی بهائیت بوده است. گلعلی بابایی، بهناز ضرابی‌زاده و مهدی کاموس، داوران بخش مستندنگاری بودند.
رحیم مخدومی، سیدمیثم موسویان و محمدرضا شرفی خبوشان که داوری بخش رمان و داستان بلند پانزدهمین جایزه جلال آل‌احمد را برعهده داشتند، از بین نامزدهای چهارگانه این دوره، شامل «سیاگالش» اثر ابراهیم اکبری دیزگاه از نشر صاد، «صورِ سکوت» اثر محمد قائم‌خانی از انتشارات شهرستان ادب، «صور» اثر حسینعلی جعفری از انتشارات سروش و «عزرائیل» اثر نیما اکبرخانی از انتشارات کتابستان معرفت، هیچ اثری را برگزیده ندانست. اما کتاب‌های «صور» و «عزرائیل» تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی ۵۰ میلیون تومانی را به خود اختصاص دادند.