با وجود فشارهای خارجی
بانک جهانی رشد اقتصاد ایران در سال 2022 را همسطح رشد جهان اعلام کرد
با وجود فشارهای خارجی برضد کشورمان بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رشد اقتصادی ایران در سال میلادی گذشته را دو و 9 دهم درصد برآورد و پیشبینی کرد که برابر با رشد اقتصادی جهان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک جهانی در این گزارش خود موسوم به دورنمای اقتصاد جهانی، رشد اقتصادی ایران در سال 2022 را دو و 9 دهم درصد برآورد کرده است.
بر اساس این گزارش رشد اقتصادی ایران در سال میلادی گذشته برابر با متوسط رشد اقتصاد جهان در این سال بوده است. اقتصاد جهانی که در سال 2021 با رشد قابل توجه پنج و 9 دهم درصدی مواجه شده بود در سال 2022 به رشد دو و 9 دهم درصد دست یافت.
این موفقیت اقتصادی برای ایران در حالی رخ داد که تحریمها و فشارهای ظالمانه غربیها خصوصا آمریکا و اروپا علیه کشورمان در سال 2022 شدت یافت.
در همین حال، بانک جهانی پیشبینی کرده است که روند نزولی رشد اقتصاد جهان در سال 2023 نیز ادامه یابد و در این سال رشد بیشتر از یک و هفت دهم درصد برای اقتصاد دنیا پیشبینی نشده است. کشورهای توسعهیافته که تحت تأثیر آثار و تبعات جنگ اوکراین و اختلال در صادرات انرژی از سوی روسیه مواجه شدهاند رشد اقتصادی دو و نیم درصدی را در سال 2022 تجربه کردهاند. رشد اقتصادی این کشورها در سال 2022 کمتر از نصف رشد پنج و سه دهم درصدی آنها در سال 2021 بوده است.
رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه نیز از شش و هفت دهم درصد در سال 2021 به سه و چهار دهم درصد در سال 2022 کاهش یافته است. بر اساس پیشبینی بانک جهانی کشورهای توسعهیافته در سال 2023 به رکود اقتصادی نزدیک میشوند و رشد فقط نیم درصدی در این سال خواهند داشت. این در حالی است که کشورهای در حال توسعه همچون سال 2022 رشد سه و چهار دهم درصدی در سال جاری میلادی خواهند داشت.
این نهاد بینالمللی همچنین پیشبینی کرد که اقتصاد ایران در سال 2023 نیز رشد 2.2 درصدی داشته باشد و در سال 2024 نیز رشد یک و 9 دهم درصدی را تجربه کند.
از سوی دیگر، اقتصاد آمریکا که در سال 2021 و پس از برونرفت از بحران کرونا با رشد پنج و 9 دهم درصدی مواجه شده بود در سال 2022 تنها یک و 9 دهم درصد رشد کرده است. رشد نیم درصدی برای اقتصاد این کشور در سال 2023 پیشبینی شده است.
رشد اقتصادی منطقه یورو از پنج و سه دهم درصد در سال 2021 به 3.3 درصد در سال 2022 کاهش یافته است. بانک جهانی انتظار دارد با ورود این منطقه به رکود در سال 2023 رشد اقتصادی این منطقه در این سال به صفر برسد. رشد اقتصادی چین در سال میلادی گذشته دو وهفت دهم درصد، روسیه منفی سه و نیم درصد، ترکیه چهار و هفت دهم درصد، عربستان هشت و سه دهم درصد و هند شش و یک دهم درصد برآورد شده است.
پیشبینی نفت 88 دلاری برای سال 2023
همچنین بانک جهانی در گزارش اخیر خود، پیشبینی کرده که متوسط قیمت نفت در سال 2023 به بشکهای 88 دلار خواهد رسید. این بانک متوسط قیمت نفت برای سال آینده را هم 80 دلار در هر بشکه پیشبینی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از تاس، در این گزارش آمده است: در ماههای آینده قیمت انرژی بالاتر از پیشبینیهای قبلی برای سال 2023 خواهد بود و برای زغالسنگ انتظار روند افزایشی قیمت را داریم. قیمت نفت هم بر اساس پیشبینیها متعادلتر خواهد شد و به متوسط 88دلار در هر بشکه خواهد رسید که چهار دلار کمتر از پیشبینیهای قبلی است. بانک جهانی افزوده است: دلیل افت چهار دلاری قیمت نفت برای سال 2023 در گزارش جدید کاهش رشد اقتصاد جهانی و ضعیف شدن تقاضای نفت در سال 2023 به خصوص در اروپا است. این بانک پیشبینی کرده که صادرات نفت روسیه نیز در سال 2023 به خاطر اعمال تحریمهای بیشتر از سوی اروپا که از ماه دسامبر سال 2022 برای نفت خام این کشور آغاز شده و قرار است از ماه فوریه فرآوردههای نفتی نیز به این تحریمها افزوده شود، کاهش خواهد یافت.
همچنین این بانک اعلام کرده با کنار گذاشتن پیشبینی کاهش تولید نفت روسیه اما شاهد بالا رفتن عرضه نفت به بازار جهانی به خصوص از سوی آمریکا خواهیم بود و این در حالی است که انتظار میرود گروه اوپک پلاس پایبند توافق خود برای عرضه نفت به بازار جهانی بماند.