کد خبر: ۲۵۷۶۱۲
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۵
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن:

سهم زمین در قیمت تمام‌شده مسکن تهران 70 درصد است

 
 
 
 
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به سهم ۷۰ درصدی زمین در قیمت تمام شده مسکن تهران، گفت: ۴۰ درصد جمعیت شهری و روستایی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی با اشاره به افزایش شاخص طول دوره انتظار صاحب‌خانه شدن اظهار کرد: این شاخص که با ذخیره کردن یک سوم درآمد خانوار برای خرید مسکن معنا پیدا می‌کند در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده در حالی‌که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است.
وی با یادآوری اینکه سکونت 40 درصد از جمعیت روستایی و شهری در بافت فرسوده معضلی اساسی است از مستاجر بودن 50 درصد تهرانی‌ها خبر داد و افزود: سهم زمین در قیمت تمام‌شده مسکن بالاست و به 60 درصد رسیده که این عدد در تهران به 70 درصد نیز می‌رسد این در حالی است که در سایر کشورها این سهم 30 درصد است. سرپرست دفتر اقتصاد مسکن ادامه داد: مطابق آمارها نیاز به مسکن طی سال‌های 1400 تا 1409 به غیر از مستأجران چنین برآورد شده است که با توجه به این که 24 میلیون دختر و پسر مجرد وجود دارد طی 10 سال آینده به 12 میلیون مسکن نیاز دارند. همچنین هشت میلیون مسکن به تخریب و نو‌سازی نیاز دارند و یک میلیون و 400 هزار کمبود مسکن در برابر تعداد خانواده وجود دارد.
نوروزی، تعیین وضع مطلوب مسکن را با شش شاخص کاهش طول دوره انتظار مسکن، کاهش سهم مسکن در سبد هزینه خانواده، کاهش نسبت خانواده‌های مستأجر به کل خانواده، کاهش سهم جمعیت ساکن در واحدهای فرسوده شهری و روستایی از کل جمعیت، افزایش عمر مفید و کیفیت ساختمان و ارتقاء کیفیت معماری مسکن متناسب با هویت ایرانی- اسلامی عنوان کرد.
او برنامه عملیاتی در مناطق مختلف کشور را چهار پروژه اصلی شامل روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت، سایر شهرها، تهران و سواحل مکران دانست که بایستی به آنها وام مناسب تعلق گیرد چرا که اگر این پروژه در روستاها عملیاتی نشود، مطالبه وام از سوی مردم به شهرها می‌رسد بنابراین باید مهاجرت معکوس رقم بخورد که با مهیا بودن خدمات زیربنایی و روبنایی، رونق اقتصاد روستا و اشتغالزایی در روستاها همراه می‌شود.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به لزوم محرک‌‌سازی در جهت مهاجرت معکوس خاطر نشان کرد: بستر‌سازی برای ایجاد خانه‌های مولد زیستی معیشتی در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ضرورت دارد.
پیشرفت 64 درصدی 202 هزار واحد نهضت ملی مسکن
همچنین معاون امور باز‌سازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن و بهسازی، نو‌سازی و مقاوم‌سازی در روستاها اعلام کرد: هم اکنون ۲۰۲ هزار و ۱۵۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در مجموع توسط بنیاد مسکن در روستاها عملیاتی و اجرایی شده که میانگین پیشرفت فیزیکی واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها ۶۴‌درصد است.
«مجید جودی» ادامه داد: بنیاد مسکن از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی مصوبه ۱۴۰۱ تاکنون ۱۴۵ هزار و ۷۵۰ واحد را در برنامه اجرا قرار داده است که از این تعداد ۷۶ هزار و ۵۰۰ واحد را به بانک‌ها معرفی کردیم و ۱۴ هزار و ۲۰۰ واحد نیز انعقاد قرارداد کرده‌اند.
یادآور می‌شود، ۲۰۲ هزار و ۱۵۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در روستاها از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن یعنی از اجرای طرح در سال ۱۳۹۹ به بعد است که وارد فاز اجرایی و عملیاتی شده است.