کد خبر: ۲۵۷۴۴۱
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۹
رئیس ‌بنیاد مسکن: 

طرح نهضت ملی مسکن روزبه‌روز پیشرفت می‌کند

 
 
 
رئیس ‌بنیاد مسکن از پیشرفت روزانه طرح نهضت ملی مسکن خبرداد.
 اکبر نیکزاد، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: در راستای دستور رئیس‌جمهور برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن، از این میزان ۴۰۰ هزار واحد سهم بنیاد مسکن است که با تدابیر اتخاذ شده و اقدامات به عمل آمده، سالانه این تعداد واحد مسکونی احداث و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
وی افزود: دستور رئیس‌جمهور مبتنی بر قانون بوده و سهم بنیاد مسکن مشخص شده و هر سال ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نیز در روستاها احداث می‌شود که در سال نخست بالغ بر ۳۲۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و روستاهای کشور در حال ساخت داریم.
رئیس ‌بنیاد مسکن با اشاره به اینکه همه این ساخت و سازها با برنامه پیش می‌رود و در روند ساخت مشکل خاصی نداریم، ادامه داد: همه ساخت و سازها با اخذ پروانه از دهیاری‌های روستاها و شهرداری‌ها انجام و در طراحی سایت‌های جدید هم سرانه‌های عمومی از قبیل کاربری‌های فضای سبز، آموزشی، درمانی، مذهبی، فرهنگی و تجاری به طور کامل دیده می‌شود.
او با تاکید بر اینکه طرح نهضت ملی مسکن روزبه‌روز رشد و پیشرفت می‌کند، تصریح کرد: من به مردم این اطمینان را می‌دهم که این چهار میلیون واحد مسکونی که رئیس‌جمهور دولت سیزدهم قول داده، قطعاً در فرصت تعیین شده محقق خواهد شد.
رئیس ‌بنیاد مسکن با اشاره به برنامه‌های بنیاد مسکن برای تامین زمین مورد نیاز طرح‌ها، افزود: بخشی از زمین‌های مورد نیاز از اراضی ملی که در کارگروه‌های مختلف و در چارچوب قانون به شهرها و روستاها الحاق شده تامین و بخشی هم از اراضی متعلق به مالکان شخصی است که با توافقات فی‌مابین تامین می‌شود که روند خوبی را دارد و با سرعت در حال اجرا است.
زیرساخت‌های نهضت ملی مسکن انجام شده است
همچنین علی نیکزاد نایب ‌رئیس ‌مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، به موضوع تأمین اعتبار طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: در ماده چهار قانون جهش تولید به صراحت اعلام شده است که 20 درصد تسهیلات باید هرسال به مقوله مسکن اختصاص یابد و ربطی به بودجه ندارد.
وی با بیان اینکه مبلغ تسهیلات 20 درصدی به مسکن در کشور باید هر سال نسبت به سال گذشته با تورم افزایش یابد افزود: وزیر اقتصاد مسئول انجام این کار است و باید این برنامه‌ریزی را انجام دهد.
نایب ‌رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا از روند پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن راضی هستید، گفت: زیرساخت‌های طرح نهضت ملی مسکن در کشور از اول دولت تاکنون انجام شده و باید دولت به سرعت این طرح را اجرا کند. استان زنجان هم در طرح مسکن مهر و هم طبق گفته استاندار در طرح نهضت ملی در کشور پیشتاز است.
نیکزاد با بیان اینکه برخلاف ادعای برخی‌ها اجرای طرح مسکن در کشور سبب تورم و مشکلات اقتصادی نمی‌شود، افزود: بنده تجربه موفق در اجرای طرح ساخت مسکن به شکل انبوه دارم و در کاری بی‌سابقه در دنیا ساخت بیش از چهار میلیون و 300 هزار مسکن رقم خورد. پاسخ بنده به آنها این است که در دولت یازدهم و دوازدهم طرح ساخت مسکن رخ نداد پس چرا تورم‌ها و مشکلات اقتصادی این‌گونه منفجر شد؟
او افزود: در این طرح که خوشبختانه دولت عزم جدی برای اجرای آن دارد، استانداران باید تمام دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و بانک‌ها را برای اجرای این طرح و پرداخت تسهیلات به خط کنند. البته برای طرح نهضت ملی مسکن معتقد به انبوه‌‌سازی و بلندمرتبه‌‌سازی نیستیم و هم به مرحوم رستم قاسمی؛ وزیر سابق و فقید راه و شهر‌سازی و هم به وزیر فعلی راه و شهر‌سازی تذکر داده‌ام که روی موضوع انبوه‌‌سازی و مرتبه‌‌سازی تمرکز نکنند و اگر می‌توانند به گروهی و یا فردی واگذار کند. مهم ساخت مسکن است و هر طور که امکان دارد در استان‌‌ها مسکن احداث کنند.