kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۶۵۷۳
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۸
برخلاف جو‌سازی‌های رسانه‌ای

تأمین پایدار سوخت صنایع ادامه دارد

 

سوخت مورد نیاز صنایع از جمله کارخانه‌های سیمان با وجود افزایش بالای مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، از طریق سوخت جایگزین با قیمت مصوب یارانه‌ای تامین شده و می‌شود، لذا تغییر سوخت مصرفی از گاز به سوخت مایع نباید بهانه‌ای برای این صنایع برای افزایش قیمت محصولات باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، «شدت مصرف انرژی» در ایران بالا است و کشورمان رکورددار این شاخص در جهان است. البته مصرف انرژی در کشور در زمستان به مراتب بیشتر هم می‌شود و تنها در بخش خانگی و تجاری و صنایع غیرعمده بیش از 650 میلیون مترمکعب گاز در یک روز می‌سوزد در حالی که میزان تزریق گاز شیرین به خطوط سراسری شبکه گاز که باید تامین‌کننده بخش‌های مختلف از جمله خانگی تا تجاری، صنایع عمده و صادرات باشد، روزانه 840 میلیون متر مکعب است.
بنابراین در زمستان، استفاده از سوخت جایگزین که شامل نفت‌گاز و نفت کوره می‌شود در دستور کار قرار می‌گیرد تا علاوه‌بر تامین برق مورد نیاز کشور، چرخ صنایع از حرکت باز نماند و با توجه به اهمیت تامین سوخت، از تابستان ذخیره‌‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها و صنایع آغاز می‌شود.
نکته مهم اما آن است که این سوخت جایگزین مطابق با مصوبات هیئت وزیران معادل قیمت گاز طبیعی به مصرف کنندگان تحویل می‌شود. مطابق تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص آیین‌نامه اجرایی تبصره 14 ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور، نرخ سوخت نیروگاهی اعم از نیروگاه‌های مقیاس کوچک و بزرگ در سال 1401 که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق کشور تحویل می‌دهند، مبلغ 250 ریال به ازای هر لیتر فرآورده‌های نفتی و هر مترمکعب گاز طبیعی تعیین شده است.
بنابراین تفاوت قیمتی برای تحویل سوخت گاز و مایع برای صنایع از جمله کارخانجات سیمان وجود ندارد و قیمت سوخت تحویلی به آنها با قیمت مصوب یارانه‌ای محاسبه می‌شود.
با این حال، هر سال در فصل زمستان شاهد بهانه جویی برخی صنایع درخصوص افزایش قیمت تمام شده تولید محصول به دلیل تغییر سوخت از گاز طبیعی به سوخت مایع هستیم. موضوعی که با توجه به معادل‌‌سازی قیمت سوخت مایع با گاز طبیعی درست نیست. سوخت مایع جایگزین گاز به صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان تحویل داده شده است و هیچ کمبودی از جهت تامین سوخت متوجه این صنایع نیست.
تمام کارخانه‌های سیمان فعالیت می‌کنند‌
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت هم دیروز در واکنش به خبر دروغ رسانه‌های دلواپس آمریکا و اروپا، در حساب کاربری خود‌ از فعالیت همه کارخانه‌های سیمان خبر داد و گفت: همه  کارخانه‌های سیمان فعالند و از گاز و مازوت در صورت نیاز استفاده می‌کنند. امروز(دیروز) هم یک میلیون و 150 هزار تن سیمان عرضه شد و تا آخر سال ذخیره کلینکر (13 میلیون تن) در وحد وجود دارد. انتظار جو‌‌سازی رسانه‌ای نداریم و با آن برخورد می‌کنیم. 
به گزارش خبرگزاری فارس، برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب با استناد به سخنان «علی‌اکبر الوندیان»؛ دبیر انجمن سیمان خبر دادند که 50 کارخانه سیمان به دلیل قطع گاز تعطیل شده‌اند. این رسانه‌ها که دلواپس زمستان سخت آمریکا و اروپا هستند برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی‌های غرب در تامین سوخت، مواد غذایی و دیگر مایحتاج ضروری، با ذوق زدگی هر خبری که نشان از ضعف کشور باشد را بدون بررسی منتشر می‌کنند.
به عنوان مثال، خبرگزاری ایلنا نوشت که دبیر انجمن سیمان گفته گاز بیش از ۵۰ کارخانه سیمان به صورت تقریبی قطع شده است. از سوی دیگر برق واحدهای تولیدی نیز به تدریج دچار محدودیت شده‌اند!