آزمایش موشک قارهپیما در کره شمالی با توان هدف قرار دادن خاک آمریکا
کره شمالی این بار روز پنجشنبه (26 آبان) یک موشک بالستیک شلیک کرد و تقریباً همزمان به آمریکا و متحدانش درباره «پاسخهای نظامی شدیدترِ» هشدار داد. شلیک موشک بالستیک کره شمالی تنها کمتر از «دو ساعت» پس از اظهارات تند «چو سون هوی» وزیر خارجه این کشور علیه نشست سه جانبه سران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن انجام شد. وزیر خارجه کره شمالی هشدار داد که رزمایشهای نظامی آمریکا، کره جنوبی و ژاپن اقدامی «برای تجاوز» علیه کره شمالی است اما در مهار کره شمالی ناکام مانده است. به گفته او، اقدامات واشنگتن، سئول و توکیو باعث ایجاد «تهدیدات جدیتر، واقعگرایانهتر و غیرقابل اجتناب» علیه خودشان خواهد شد: «ایالات متحده به خوبی میداند که دارد قمار میکند و مطمئنا از این بابت پشیمان خواهد شد.» اما این پایان ماجرا نبود. ارتش کره جنوبی بامداد جمعه بود که اعلام کرد کره شمالی اقدام به شلیک یک فروند موشک بالستیک کرده است. وزیر دفاع ژاپن نوع این موشک را «قاره پیما» خواند که «بردی بیش از۱۰ هزار کیلومتر» داشته است. این موشک ۶۹ دقیقه پرواز کرد. به گزارش فارس، وزیر دفاع ژاپن هم گفته که موشک قاره پیمای کره شمالی توانایی پرواز ۱۵۰۰۰ کیلومتر و برد کافی برای رسیدن به آمریکا را داشت. خبرگزاری کیودوی ژاپن نیز گزارش داد که این موشک حدود ۲۰۰کیلومتری غرب جزیره «اوشیما» در هوکایدو فرود آمد. ژاپن اعلام کرده که این موشک در مسیر بالا پرواز میکرده است.
پرتاب این موشک اعتراض شدید نخستوزیر ژاپن را به همراه داشت و آن را غیرقابل قبول خواند. همچنین رئیسجمهور کره جنوبی با درخواست از جامعه بینالمللی برای اعمال شدیدترین تحریمها بر پیونگیانگ، خواستار تقویت بازدارندگی در برابر موشکهای کره شمالی شد. در پی این موشکپراکنیهای پیونگیانگ، «آدرین واتسون» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه گفت: «تمام اقدامات لازم را برای تضمین امنیت کشورمان و امنیت متحدانمان در ژاپن و کره جنوبی انجام خواهیم داد.» واتسون طی بیانیهای ضمن محکوم کردن پرتاب موشک دوربرد کره شمالی گفت: «ایالات متحده از همه کشورها میخواهد پرتاب موشک جدید کره شمالی را محکوم کنند و از پیونگیانگ نیز میخواهد به میز مذاکرات جدی بازگردد.» اما روسیه روز جمعه پس از شلیک موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی که نزدیک ژاپن فرود آمد، گفت که آمریکا در حال آزمایش صبر کره شمالی است. «سرگئی ریابکوف» معاون وزارت امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری
«ریا نووستی» اظهار داشت: «در حالی که مسکو رویکرد دیپلماتیک در قبال شبه جزیره کره را ترجیح میدهد، اما مشخص شده که ایالات متحده و متحدانش در منطقه رویکرد متفاوتی را ترجیح میدهند.» ریابکوف گفت: «گویی صبر پیونگ یانگ در حال آزمایش است.»