افزایش 5 برابری تولید آنتی بیوتیک توسط سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلالاحمر از پنج برابر شدن تولید آنتیبیوتیک و رکورد در تولید دارو خبر داد.
به گزارش جمعیت هلال احمر، علیرضا عسکری با اشاره به اینکه تولید شربت بروفن در شرکت داروسازی نسبت به ماههای گذشته چهار برابر شده و این حجم از تولیدات برای پیشگیری از کمبودها انجام شده است، افزود: این حجم از تولید شربت بروفن سبب شده است تا رکورد تولید بروفن در کشور شکسته و بر همین اساس در ماه جاری حدود سه میلیون عدد شربت بروفن تولید
شود.
عسکری ادامه داد: کپسول آزیترومایسین
۲۵۰ و ۵۰۰ از دیگر تولیدات شرکت سهاهلال است که تولید این محصول نیز در ماه جاری رشدی پنج برابری خواهد داشت و زمینه پنج برابر شدن تولید آنتی بیوتیک در هلال احمر را فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: در مسیر تولید موانعی وجود دارد که مقداری از آن توسط شرکت بازرگانی سهاکیش برطرف شده اما همچنان در تامین مواد اولیه مشکلاتی وجود دارد.
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر با اشاره به اینکه آغاز برنامهریزی برای تولید دیگر داروهای مورد نیاز جامعه گفت: فنی توئین کامپاندو و گاباپنتین از جمله داروهای دیگری است که تولید آنها در دستور کار قرار گرفته و با توجه به نیاز کشور تولید آنها نیز به زودی شروع میشود.
روزانه ۱۲۰ هزار دارو در قالب شربت و سالانه نیز ۳۰۰ میلیون عدد قرص در شرکت داروسازی سهاهلال تولید میشود.
ظرفیت تولید سرم
به 6 میلیون افزایش مییابد
مدیرعامل کارخانجات داروپخش نیز از فعالیت سه شیفت کارخانههای این مجموعه برای افزایش تولید سرم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد مسعود علیمراد در نشست خبری با بیان اینکه تولیدات ما به دو بخش عمده جامدات و مایعات تقسیم میشود گفت:۳۰ درصد تولیدات ما مایعات و ۳۰ درصد جامدات است و مابقی سایر اشکال دارویی هستند. داروپخش سه الی چهار درصد حجم دارویی کشور را تامین میکند.
علی مراد افزود: داروپخش شامل بخشهای متفاوتی است، تولیدات ما عمدتا داروهای معمولی هستند و 20 درصد بازار سرم کشور دست ما است. روزانه صد هزار سرم در این مجموعه تولید میشود. مجوز خط جدید سرم دریافت شده و خط جدید تولید سرم در کشور راهاندازی خواهد شد و با این حساب ظرفیت تولید ما دو برابر
خواهد شد.
وی ادامه داد: در مرحله اول یک میلیون به ظرفیت سرم کشور افزوده خواهد شد، در مرحله دوم دو میلیون سرم و در مرحله آخر تا تابستان سه میلیون سرم به ظرفیت سرم کشور افزوده خواهد شد. به این ترتیب ظرفیت تولید سرم ما به حدود
6 میلیون عدد در سال خواهد رسید.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش گفت: تست سرمها ۱۵ روز طول میکشد و معمولا 1.5 میلیون سرم در طول روز در شرکت وجود دارد. هر یک عدد سرم در سامانه تیتک ثبت میشود. وظیفه شرکت پخش است که توزیع را نیز ثبت
کنند.
علی مراد در ادامه به مشکلات تولید دارو در کشور پرداخت و افزود: ماشین آلات عمدتا از سن بالایی برخوردار هستند و همین موضوع یکی از چالشهای کارخانجات است.
وی با بیان اینکه در بازهای با مشکل تامین نقدینگی مواجه شدیم اظهار داشت: ۳۵ الی ۴۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز ما وارداتی است که در همین خصوص نیازمند اختصاص ارز هستیم. تولید این مواد در کشور امکانپذیر است اما در مواقعی تولید این محصولات توجیه اقتصادی ندارد.