kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۵۶۷
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۲
مدیرعامل آبفای تهران: 

جدا‌سازی آب شرب در تهران اقتصادی نیست

 
 
 
مدیرعامل آبفای تهران گفت: جدا‌سازی آب شرب از مصرفی توجیه اقتصادی ندارد، زیرا آب خام تهران با‌کیفیت است.
محمدرضا بختیاری در پاسخ به این چرایی جدا نشدن آب شرب از مصرفی در تهران تصریح کرد: جدا‌سازی آب شرب از آب مصرفی توجیه اقتصادی ندارد، زیرا آب خام تهران باکیفیت است. با توجه به باکیفیت بودن آب خام تهران به این شکل نیست که با تصفیه کیفیت آن را ارتقا دهیم. ضمن آنکه هزینه تصفیه چنین آب باکیفیتی بالا نیست.
او با اشاره به اینکه از لحاظ زیرساختی هم امکان جدا‌سازی آب شرب از مصرفی وجود ندارد توضیح داد: اگر بخواهیم در تهران دو نوع لوله‌کشی داشته باشیم یعنی باید ۹ هزار کیلومتر شبکه آب مجزا ایجاد کنیم که به لحاظ اقتصادی بیش از ۷۰ تا۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که نه در توان دولت است و نه زیرساخت‌های تهران چنین اجازه را می‌دهد.
مدیرعامل آبفای تهران ادامه داد: البته شاید در برخی از مناطق کشور و جهان، جدا‌سازی آب شرب از مصرفی، اقتصادی باشد؛ به عنوان مثال در شهری نظیر لندن آب خام از کیفیت لازم برخوردار نیست به همین دلیل مردم مجبورند از آب بسته‌بندی یا آب‌های دیگر استفاده کنند در حالی که در تهران به یُمن نوع موقعیتی که دارد آب خام با‌کیفیت بوده و فاصله آب خام و آب تصفیه شده آن قدری نیست که این تفکیک صورت بگیرد.
به گزارش مهر، بختیاری اضافه کرد: اینکه گفته می‌شود مردم صرفه‌جویی کنند در این راستا باید دو اقدام صورت بگیرد؛ یکی ایجاد زیرساخت‌ها و دیگری صرفه‌جویی است. واقعیت این است که بخش زیادی از مردم تهران الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، اما عده‌ای از مردم دوبرابر الگو، مصرف آب دارند. هر متر مکعب آب در اوتاوا پایتخت کانادا ۷۰ برابر قیمت آب در تهران با دلار سه هزار تومانی است. این در حالی است که در کشور ما تقریباً آب شرب رایگان به مردم ارائه می‌شود. ضمن اینکه تقریباً ۴۰ تا ۴۵ درصد خانواده‌ها در تهران به صورت ماهانه کمتر از ۱۸ هزار تومان پول آب پرداخت می‌کنند.
تولید بیشتر با آب کمتر
همچنین وزیر نیرو در همایش روز ملی کیفیت با اشاره به همکاری وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد، گفت: اقدامات مشترکی از سوی وزارت نیرو و سازمان ملی استاندارد در دست اجراست که نتیجه آن به طور حتم موجب کاهش مصرف مازاد آب و انرژی خواهد شد.
علی‌اکبر محرابیان افزود: به عنوان مثال بخش قابل توجهی از مصرف برق کشور صرف تولید سرما (از جمله در کولرها) در فصول گرم سال می‌شود که مصارف غیرمنطقی دارند. در همین راستا به تازگی موتورهایی در داخل تولید شده که با نصب روی کولرهای آبی می‌تواند تا ۵۰ درصد از مصرف آب و برق بکاهد.
محرابیان اضافه کرد: بررسی شرایط بارشی کشور در دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که میزان سرانه آب برای مردم در سال‌های گذشته کاهش یافته است. بنابراین سرانه مصرف آب هر ایرانی از 6500 متر مکعب در سنوات گذشته، به کمتر از 1200 متر مکعب در سال رسیده است.
او تاکید کرد: اگر به دنبال رضایت مردم و ارتقای کیفیت زندگی هستیم راهی جز تولید بیشتر و باکیفیت‌تر با استفاده از آب کمتر نداریم و این به معنای وضع استاندارد و ارتقای استانداردهای موجود است.