رئیساداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد
پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع آنفلوانزا
رئیساداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: پرهیز از مصرف آنتی بیوتیک در شروع بیماریهای ویروسی یک اصل است، اما بعد از هفته اول بیماری در صورت بروز عوارض میکروبی ممکن است با نظر پزشک تجویز شود.
ابراهیم قادری در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا افزود: افراد مبتلا به بیماری آنفلوانزا میتوانند از یک روز قبل از شروع علایم تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن، سایر افراد را آلوده کرده و کودکان به مدت طولانیتری میتوانند ویروس را منتشر کنند.
قادری، ترشحات تنفسی فرد بیمار و تماس با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشمها را از راههای انتقال آنفلوانزا به دیگران برشمرد و اظهار داشت: فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و ناکافی، شلوغی و تجمع افراد، تماس نزدیک فاصله کمتر از دو متر، دست دادن و روبوسی و حضور فرد بیمار بدون ماسک در بین جمعیت نیز باعث انتشار این بیماری میشود.
بدون ماسک در جمع حاضر نشوید
وی ادامه داد: مهمترین راههای پیشگیری بیماریهای تنفسی ویروسی، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک در فضای بسته است و آنفلوآنزا در افراد دارای نقص ایمنی، ام اس و برخی بیماریهای عصبی مزمن، بیماری مزمن تنفسی، کبدی، کلیوی، سکته مغزی، بیماریهای قلبی مزمن، افراد مبتلا به قند خون بالا، زنان باردار و کودکان شدیدتر بوده، به همین دلیل تزریق واکسن آنفلوانزا برای این گروه از افراد بسیار ضروری است.
رئیساداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، علایم شایع بیماریهای تنفسی ویروسی مانند آنفلوانزا را آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب و لرز، بدن درد، سردرد، گلودرد، گوش درد، ضعف و بیحالی، بیاشتهایی و تهوع، اسهال بیان کرد و گفت: در صورت تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس وکم آبی شدید باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
قادری با اشاره به درمان و کنترل بیماری آنفلوآنزا، اظهار داشت: مصرف مایعات، داشتن خواب کافی، پرهیز از استرس، داشتن تغذیه مناسب مانندمیوه جات و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند هویج، چغندر، مرکبات گرم و مرطوب نگه داشتن محل استراحت بیمار باعث کنترل و درمان این بیماری میشود.
وی ادامه داد: آزیترومایسین و سایر آنتیبیوتیکها نه تنها بر روی آنفلوانزا و کرونا اثر درمانی ندارند بلکه میتوانند با عوارض جسمی ناخواسته نیز همراه باشند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت به مبتلایان آنفلوانزا توصیه کرد از مصرف مواد غذایی پر چربی و شور بپرهیزند و بیشتر غذاهای آبکی حاوی سبزیجات و صیفی جات مصرف کنند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۷۷ نمونه آنفلوانزا در کشور مثبت اعلام شده و در هفته اخیر از سه هزار و ۱۷۵ نمونه، یکهزار و ۹۹ مورد از نظر ابتلا به آنفلوانزا مثبت گزارش شده است.
از ابتدای امسال تاکنون موارد مرگ ناشی از آنفلوانزا بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور بوده است و در گروه سنی زیر پنج سال نیز تنها یک مورد فوتی گزارش شد؛ این در حالیاست که در سال ۹۶ شمار جانباختگان ۲۱ نفر بود و نتیجه آزمایشها نشان میدهد که هرسال ۴۰ درصد از مراجعین با علائم سرماخوردگی به آنفلوانزا مبتلا هستند.