kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۳۰۶۳
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۷
با تعادل در عرضه و تقاضا

بازار سیمان در آرامش قیمتی است

یک کارشناس سیمان اظهار کرد: قیمت‌های عرضه شده در بورس کالا روند صعودی نداشته و به همراه تعادل در عرضه و تقاضای سیمان وضعیت بازار مثبت است.

 


محمد علی بُد در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار سیمان در آرامش قیمتی قرار دارد، گفت: قیمت‌های عرضه شده در بورس کالا روند صعودی نداشته و به همراه تعادل در عرضه و تقاضای سیمان وضعیت بازار مثبت است.
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد برای ثبات تعادل در بازار سیمان باید اصلاحاتی در قیمت‌های پایه در بورس کالا انجام شود، افزود: با اصلاح این موضوع تنش قیمتی در بخش سیمان مدیریت خواهد شد.
این کارشناس سیمان در ادامه صحبت‌های خود به فرا رسیدن فصل سرما اشاره کرد و گفت: تأمین سوخت واحدهای تولیدی یکی از نگرانی‌های مهم آنها در فصل سرما است که در این زمینه دولت می‌تواند با ارائه مازوت به قیمت مناسب این نگرانی را برطرف کند. علاوه‌بر این با ارائه مشوق‌هایی می‌تواند مسیر توسعه واحدها را با سرعت بیشتری همراه کند.
وی اضافه کرد: در 7 ماهه امسال میزان تولید کارخانه‌ها 43 میلیون و 300 هزار تن است که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته شاهد رشد تولید نیز بوده‌ایم. این موضوع نشان می‌دهد با مدیریت عرضه و تقاضا و رفع مشکلات واحدها شاهد افزایش بیشتر تولید و حضور پررنگ‌تر در بازارهای صادارتی خواهیم بود.
دولت قبل و فاجعه‌ای به نام رشد نجومی قیمت سیمان
سال گذشته به علت محدودیت تامین برق، قیمت سیمان از نیمه خردادماه روند صعودی خود را شروع کرد. بر این اساس قیمت سیمان تا 26 تیر ماه 1400 به صورت نجومی رشد کرد و شاهد افزایش قیمت 433 درصدی در این تاریخ بودیم.
پس از تاریخ 26 تیرماه با مساعد شدن شرایط تامین برق در سال گذشته قیمت روند کاهشی به خود گرفت و در نهایت در 16 مرداد ماه سال 1400، قیمت سیمان تنها رشد 20 درصدی نسبت به تاریخ 15 خرداد را تجربه کرد.
به گزارش فارس، پس از تحلیل قیمت سیمان در سال گذشته و بررسی عملکرد دولت قبل، مشاهده قیمت سیمان در سال جاری ابتدای بیانگر آن است که صنعت و فعالین بازار با به خاطر سپردن شرایط سال گذشته در ابتدای فصل گرم، زمینه رشد 112 درصدی قیمت برق را مهیا کردند.
بر این اساس بیش از آنکه تورم شکل گرفته در قیمت سیمان در عرضه و تقاضا دلیل داشته باشد، به انتظار فعالان بازار و همچنین جو‌سازی رسانه‌ای مرتبط بود.
پس از این تاریخ و با برگزاری جلسه فعالان بازار و وزیر نیرو، روند کاهش قیمت سیمان آغاز شد و در بازار سیمان شاهد افت قیمت سیمان بودیم. بر این اساس در عرضه 29 خرداد ماه قیمت سیمان نسبت به 15 خرداد به رشد 41 درصدی رسید و همین آمار در 5 تیرماه به 6 درصد کاهش یافت. نکته جالب اینکه از 12 تیرماه تا اواخر مردادماه قیمت سیمان به کمتر از قیمت 15 خرداد رسید و در 19 تیرماه شاهد افت قیمت 11.6 درصد بودیم.
و خلاصه اینکه توسعه 6 هزار مگاواتی نیروگاه‌ در کنار اجرای دقیق و برنامه‌ریزی شده مدیریت مصرف برق سبب شد تا بازار سیمان برخلاف سال گذشته با افزایش قیمت نجومی مواجه نشود و حتی کاهش قیمت را تجربه کند.