ورودی سد زایندهرود ۲۵ درصد زیاد شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید مجتبی موسوی نایینی درباره میزان آب سد زایندهرود به عنوان مهمترین سد مرکزی ایران، خبر داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون 69 میلیون و 200 هزار مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 74 میلیون و 230 هزار مترمکعب و در مشابه بلندمدت 130 میلیون مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به اینکه خروجی سد زایندهرود در سال جاری نسبت به سال گذشته هفت درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: خروجی سد در مقایسه با مدت مشابه بلندمدت 47 درصد کاهش دارد. ذخیره سد زایندهرود در سال گذشته چنین روزی 177 میلیون و 230 هزار مترمکعب و در بلندمدت مشابه 640 میلیون و 970 هزار مترمکعب بوده است. ذخیره فعلی سد زایندهرود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 24 درصد و نسبت به بلندمدت 79 درصد کاهش دارد.
مدیر سد زایندهرود که در واقع، مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سد و نیروگاههای زایندهرود و کوهرنگ است بر مدیریت مصرف در همه بخشها اعم از شرب و بهداشت و صنعت تاکید کرد و افزود: 11 درصد از ظرفیت سد زایندهرود هماکنون پر است؛ یعنی در حال حاضر 89 درصد سد خالی است.
گفتنی است، سد زایندهرود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و 239 میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. سد دو قوسی شکل زایندهرود که سال 1349 به بهرهبرداری رسید در 110 کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
شهرستان چادگان به لحاظ اهمیت جذابیتهای گردشگری برای مردم شهر اصفهان مانند مازندران برای ساکنان تهران است و همه این جذابیت به سد وابستگی دارد. از سالهای دور ساخت ویلا در این منطقه وجود داشت اما در هشت ساله دولت تدبیر و امید، ساخت و ساز ویلا در این منطقه تا اصفهان در امتداد رودخانه زایندهرود، به شدت افزایش یافته است. برخی کارشناسان و مسئولان، مصرف آب در این ویلاها را تا 150 میلیارد متر مکعب برآورد کردهاند که دو برابر آب کشاورزی منطقه است.