عضو اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک: مجبور به تعدیل نیرو شدهایم
مجید افتخاری در گفتوگو با فارس با اشاره به تاثیر ناآرامیهای اخیر بر تولید و عرضه پوشاک، اظهار داشت: اتفاقات و ناآرامیهایی که اخیرا به وقوع پیوست در دو بخش آنلاین و فروش حضوری و عرضه پوشاک تاثیر گذاشت به طوری که فعالان حوزه پوشاک در بخش فروش از طریق فضای مجازی و به عبارتی حوزه آنلاین بیش از 70 درصد افت فروش داشتهاند.
وی افزود: از آنجا که اغلب فعالان این حوزه در پلتفرمهایی فعالیت میکردند که امروز دسترسی به آن فراهم نیست بنابراین فروش آنها به شدت افت کرده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران اظهار داشت: آن گروه از فعالان اقتصادی نیز که در بخش فروشگاهها فعالیت دارند براساس دادههای جمعآوری شده به طور متوسط حدود 50 درصد با افت فروش مواجه شدهاند.
افتخاری اظهار داشت: در حوزه تولید پوشاک برنامهریزی برای تولید به این صورت است که پوشاک هر فصلی چند ماه قبل از فرارسیدن آن فصل تولید میشود بنابراین در فصل جاری معمولا کارخانجات سفارشات شب عید را میپذیرند و تولید میکنند، اما با توجه به مسائل و ناآرامیهای که اخیرا در کشور رخ داده یعنی افت شدید فروش در فضای مجازی و فروشگاهی، کارخانجات تولید پوشاک سفارش خاصی برای شب عید ندارند و بسیاری از سفارشها لغو شده است و این امر منجر به تعدیل قابل ملاحظه نیرو در بخشهای تولیدی شده و در مجموع شرایط اصلا خوب نیست.
افتخاری با بیان اینکه ناآرامیها از چند جنبه بر روی فروش واحدهای تولید تاثیرگذاشته است، اظهار داشت: با آغاز ناآرامیها واحدهای صنفی برای اینکه از آسیب مصون بمانند مجبور به تعطیلی میشوند. از طرفی ناآرامیها و اتفاقات اخیر از جمله حمله تروریستی شاهچراغ موجب شده که حال مردم خوب نباشد و شادی و نشاط نداشته باشند و وقتی شادی نباشد در نتیجه مردم برای خرید نیز مراجعه نمیکنند و همین موضوع موجب رکود در بازار میشود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران اظهار داشت: مردم اغلب برای خرید پوشاک در ساعت 5 و 6 بعدازظهر به بازار مراجعه میکنند و با توجه به اینکه اغلب ناآرامیها نیز از این ساعت آغاز میشد لذا مردم برای حفظ امنیت خود به مراکز فروش مراجعه نمیکردند و این موضوع نیز موجب رکود حاکم در بازار پوشاک شد.
آسیب تمام اصناف از اغتشاشات
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به اغتشاشات اخیر گفت: صنفهای مختلف با توجه به ناآرامیهای اخیر آسیب دیدند و این موضوع چرخه اقتصادی کشور را دچار چالش میکند.
«قاسم نوده فراهانی» با اشاره به اغتشاشات و ناآرامیهای اخیر در کشور، اظهار داشت: اصناف در بخشهای مختلف کشور از این وضعیت آسیب دیدند، زیرا بخشی از کسبه فعالیت خود در ساعات عصر آغاز و تا ساعت پایانی شب ادامه میدادند.
وی افزود: این بخش از افراد در اغتشاشات مجبور به بستن مغازههای خود میشدند تا از آسیب و خسارت به اموال جلوگیری کنند، به همین دلیل مشکلات اقتصادی برای آنها ایجاد شده و میشود.
وی با تاکید بر اینکه امنیت و آرامش، اقتصاد حاکم بر کسبوکارها را تامین میکند، تصریح کرد: با توجه به این وضعیت، کسبه و بازاریهایی که به طور مستقیم با شرایط خیابان در ارتباط نیستند، نیز تحت تاثیر قرار میگیرد و به طور قطع بر چرخه اقتصادی کشور تاثیر خواهد گذاشت.