در مراسم رونمایی از کتاب «سلام بچهها» مطرح شد
تأثیری که آیتالله بروجردی در ادبیات کودک و نوجوان گذاشت(اخبار ادبی و هنری)
آیین رونمایی کتاب «سلام بچهها» با حضور مهدی خوجهگی؛ نویسنده کتاب، محمد حمزهزاده؛ مدیر سابق بنیاد ملی کتاب، علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، علی جانباز؛ مدیر حوزه هنری کودکانونوجوان به میزبانی خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
علی جانباز، رئیسحوزه هنری کودک و نوجوان در ابتدای این مراسم در سخنانی ضمن تبریک به دستاندرکاران و ناشر کتاب جهت مسئلهشناسی و پرداختن به موضوع ادبیات کودک و نوجوان، با اشاره بخشهای پایانی کتاب گفت: در بخشی از کتاب، نویسنده اینطور نوشته است که «ما باید کودکی کودکان انقلابمان را بررسی کنیم»، رهیافت نویسنده و پروژهشگر این کتاب واقعا قابل ستایش است. وقتی که روند شکلگیری و فعالیت مجله «سلام بچهها» و پیوند آن با بچهها را مرور میکند، به این درک و بلوغ میرسد. ما چطور میتوانیم در نسبت با کودکی کودکان انقلابمان یک پژوهش انجام بدهیم. این موضوع در کتاب «سلام بچهها» به نظرم نشان از بلوغ روند نویسنده کتاب در نسبت با مسئله دارد. این مسئله چیست که امروز در کف خیابانها هم احتمالا با آن مواجه هستیم.
کاشفی خوانساری؛ نویسنده و سردبیر اسبق مجله سروش نوجوان نیز در بخشی دیگر از نشست با اشاره به سابقه نشریات دینی کودک و نوجوان بیان کرد: من نقطه عطف این مسئله را ورود آیتالله العظمی بروجردی به ایران و زعامت ایشان میدانم. چرا که ایشان آن نگاه مخاطب عمومی و غیر حوزوی را در آثاری که حوزویان خلق میکنند، تشخیص میدهند و عملا از دهه ۳۰ شمسی، سیر نویسندگان مذهبی را که دیگر مخاطبانشان صرفا متخصصین و حوزویان نیستند و برای مخاطب عامتر مینویسند، داریم.اولین نمونه این مطبوعات، نشریه «نجات نسل جوان» به همت آیتالله مکارم شیرازی و بعد از آن، نشریاتی است که با شکلگیری دارالتبلیغ حوزه علمیه قم برای کودکان بنیان گذاشته میشود مثل «پیام شادی» و «نسل نو» که اولین سردبیر هر دو نشریه مرحوم آیتالله سیدهادی خسروشاهی بودند.
کاشفی خوانساری توضیح داد: شاید خیلی برای ما که در آن سن، در سالهای قبل از انقلاب، مخاطب این مجلات مذهبی بودیم که در کیوسکها هم توزیع نمیشد و مثلا از طریق مساجد خریداری میکردیم، امثال مجلات نسل نو و پیام شادی و اینها بسیار مهم بود که در کنار نشریات دیگر مثل پیک، کیهان بچهها به دستمان میرسید. این سیر در حوزه علمیه و دفتر تبلیغات آن، یک نقطه واسط دارد که همان مرکز تربیت مربی کودکان و حجتالاسلام محمد حسن راستگو است.