kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۶۵۱
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۱
در نشست خبری سخنگوی دولت مطرح شد

بازگشت 2700 نخبه به کشور و اشتغال 10 هزار نخبه علمی در شرکت‌های دانش‌بنیان

بهادری جهرمی گفت: در پنج سال گذشته کشور فقط بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نخبه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگشته‌اند و بیش از ۱۰ هزار نفر از نخبگان علمی در حال همکاری با شرکت‌های دانش بنیان هستند تا منجر به نوآوری‌ها برای حل مشکلات کشور شود.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت پیش از ظهر دیروز (سه شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت ایام مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز عنوان کرد: با توجه به اینکه شعار امسال حمایت از تولید و اشتغال بوده و شعار دولت سیزدهم نیز حمایت از کسب و کار بوده است، موفقیت در حوزه تولید می‌تواند در نهایت منجر به افزایش رفاه مردم شود. توجه به شاخص‌های تولیدی بسیار اهمیت دارد. تولید ناخالص داخلی ما در سه ماهه اول رشد ۳/۱ دهم درصدی را نشان می‌دهد و از همین میزان رشد ما در بخش صنعت ۵/۱ دهم درصدی را نشان می‌دهد.
سخنگوی دولت بیان کرد: ما باید سیر رشد را با وضعیت رکود رشد در دوره گذشته مقایسه کنیم. در حوزه تجهیزات پزشکی در یک ماهه گذشته در تولید ۵۰۰ محصول تجهیزات پزشکی ۲۵ درصد افزایش و صدور پروانه تولید داشتیم. در حوزه صنعت فولاد در پنج ماهه نخست با رشد ۹/۹ دهم درصدی مواجه شدیم. محصولات فولادی هم در این بازه زمانی ۸ درصد رشد داشتند. در حوزه خودرو سازی تولید خودرو رشد کامل داشته است و تقریباً خودرویی در انبارهای خودروسازها وجود ندارد و تقریباً تولید به مرز ۱۰۰ درصد رسیده است.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در صنعت کاغذ که دولت حرکت به سمت خودکفایی داده بود، برخی از کارخانه‌های کاغذسازی ما مجدد به چرخه کار برگشته و در پنج ماهه ابتدایی ۶/۸ دهم درصد رشد داشتیم‌. با توجه به سیاست‌های اصلاحی دولت، برنج در سال زراعی اخیر با افزایش ۲۵ درصدی و گندم افزایش ۳۷ درصدی داشته است. افزایش ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم نیز داشتیم.
وی افزود: در حوزه برق، افزایش ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید در یک سال اخیر بی‌سابقه بوده است. همزمان اصلاح الگو و قاچاق نیز صورت گرفته است.
با سیاست‌های اتخاذ شده
شاهد موجی از بازگشت نخبگان بوده‌ایم
بهادری جهرمی در رابطه با موج مهاجرت و مدیریت دولت در این زمینه تصریح کرد: در پنج سال گذشته کشور فقط بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نخبه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگشتند و با سیاست‌های اتخاذ شده موجی از بازگشت نخبگان هم شاهد بودیم. برای نمونه سید فرید معصومی یکی از این نخبگان بودند که در خارج از کشور تحصیل کردند و به کشور بازگشتند و در حادثه تروریستی شاهچراغ به شهادت رسیدند.
وی اضافه کرد: این جوان‌ها که بازگشت داشتند باید الگوی جوانان باشند. برای تقویت حمایت از نخبگان و به‌کارگیری آنها دولت مصوبات و اقدامات گسترده‌ای داشته است و بیش از ۱۰ هزار نفر از نخبگان علمی در حال همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان هستند تا منجر به نوآوری‌ها برای حل مشکلات کشور شود. شاهد افزایش چشمگیر در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز هستیم.
سخنگوی دولت بیان کرد: تفاهم نامه‌ای برای بورسیه کردن نخبگان المپیادی منجر شد ۴۳نفر از رتبه‌های برتر بتوانند در دانشگاه‌های علوم پایه ثبت نام و تحصیل کنند. همچنین مقرر شد دارندگان مدرک دکتری در حوزه مختلف کشور فعالیت کنند و حمایت مالی و علمی شوند. ۶آیین‌نامه از قانون تولید جهش دانش بنیان نیز تصویب شده و به اجرا درآمده است. ان‌شاءالله با تدابیر اتخاذ شده مسیر مهاجرت نخبگان معکوس خواهد شد.
بهادری جهرمی در رابطه با برنامه دولت برای حفظ امنیت کشور ادامه داد: یکی از راهبردهای دائمی دشمنان کشور به ویژه وقتی ناامید از پیشرفت‌های کشور می‌شوند حمایت از تروریست‌ها و گروه‌های تکفیری بوده است. مسیر اخیر کشور، مسیر درمان مشکلات بوده است.
وی افزود: وقتی دشمنان همیشه به اقدامات آشوب‌افکنانه و تروریستی و شبه‌تروریستی روی می‌آورند. مردم ایران نشان دادند با این اقدامات متحدتر و یکپارچه‌تر و در مسیر حقانیت مصمم‌تر می‌شوند. بارها اعلام کردیم با این اقدامات خرابکارانه هیچ‌گونه مماشاتی نکرده و با همه مسببان و بانیان برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.
دولت نشان داد به دل مشکلات می‌رود
و کار امروز را به فردا واگذار نمی‌کند
وی در رابطه با اینکه چه میزان از مطالبات و اعتراضات اخیر مربوط به جراحی اقتصادی بوده است بیان کرد: همان گونه که اشاره شد همه کارشناسان اقتصادی بر مخرب بودن سیستم ارزی سابق اتفاق نظر داشتند. ما دو رویکرد داشتیم که وقتی دردی مشاهده می‌شد درمان آن به آینده موکول می‌شد و از بار مسئولیت شانه خالی شد. این دولت نشان داد به دل مشکلات می‌رود و کار امروز را به فردا واگذار نمی‌کند.
اصلاح اقتصادی صورت نمی‌گرفت
شاهد تورم بیش از ۸۰ درصدی در کشور بودیم
سخنگوی دولت اضافه کرد: عده‌ای معتقد بودن درمان درد مردم ممکن است برای دولت هزینه آفرینی کند. اگر اصلاح اقتصادی صورت نمی‌گرفت شاهد تورم بیش از
۸۰ درصدی در کشور بودیم. اگر به دنبال ارزیابی هستیم باید بگوییم اگر آن مسیر پیش می‌رفت درد و مشکلات مردم چگونه بود. افزایش حقوق کارگران، حل مشکلات معلمان و افزایش حقوق بازنشستگان بسته‌های مالی هستند که باید با هم مورد تحلیل قرار گیرند.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: تاکید دولت این است که مسیر حل مشکلات و خنثی‌سازی تحریم‌ها باعث شده دشمن به دنبال ایجاد فرصت تنفس مصنوعی باشد.