واردات ۵۰ تن دارو برای تنظیم بازار دارویی کشور
به گزارش ایسنا، بهرام عیناللهی در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: با توجه به کمبود شماری از داروها که در جریان موج آنفلوآنزا ایجاد شده و عدم تولید کافی دارو در داخل، واردات ۵۰ تن دارو پیگیری شد.
عیناللهی با بیان این که البته تمایلی به واردات دارو نداریم، افزود: با این حال وقتی شرکتهای تولیدکننده داخلی به هر دلیل به میزان مورد نیاز تولید نمیکنند، برای جلوگیری از لطمه به مردم ناچار به واردات هستیم.
وی با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولیدات داخلی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است، اظهارداشت: از مباحث مهم اجلاس اخیر رؤسای دانشگاهها حمایت از تولیدات داخلی دارو، تجهیزات پزشکی و پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت است.
گفتنی است، رئیسجمعیت هلال احمر دیروز در گفتوگو با ایرنا از ورود محموله ۴۹ تنی آنتی بیوتیک از طریق کشور هند به ایران در پی درخواست سازمان غذا دارو خبر داد.
صادرات ۶۰ میلیون دلار داروی ایرانی در سال گذشته با رشد ۳۰ درصدی
خبر دیگر اینکه، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ایران از جمله کشورهایی است که در تولید دارو عملکرد قابل توجهی داشته و به موفقیتهای بزرگی دست یافته است، گفت: با این حال، تا دستیابی به جایگاه شایسته کشور در زمینه صادرات دارو فاصله زیادی وجود دارد. ارزش صادرات اقلام دارویی کشور در سال گذشته حدود ۶۰ میلیون دلار بوده که این مقدار نسبت به سال پیش از آن با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است. با این حال باید توجه کرد که این مقدار تنها پنج درصد از ارزش بازار دارویی داخل کشور را به خود اختصاص میدهد و این نشاندهنده توان صادراتی اقلام دارویی تولید شده در داخل کشور است. همچنین این مقدار صادرات در مقایسه با میزان صادرات دیگر صنایع کشور نشاندهنده سهم ۰.۲ درصدی صنعت دارویی در میان صنایع مختلف کشور است.
حسین شمالی با اشاره به کشورهایی که میتوانند مقصد صادراتی داروهای ایرانی باشند، اظهارداشت: ارزش بازار دارویی سوریه حدود ۳۰ میلیارد دلار است. در عین حال ارزش واردات محصولات دارویی روسیه به عنوان سیزدهمین واردکننده بزرگ دارو در سال ۲۰۲۰ برابر ۱۰.۷ میلیارد دلار بوده است که در این سال محصولات دارویی چهارمین محصول وارداتی روسیه بود. همچنین مبدأ واردات دارو به این کشور از کشورهای آلمان به میزان ۱.۹۷ میلیارد دلار، سوئیس به میزان ۱.۲۹ میلیارد دلار، بلژیک به میزان ۸۶۴ میلیون دلار، هلند به میزان ۶۶۷ میلیون دلار و ایالات متحده به میزان ۵۰۳ میلیون دلار بوده است. وی با اشاره به وضعیت صادرات داروهای ایرانی به کشور روسیه گفت: ارزش صادرات داروهای ایرانی به روسیه در سال گذشته حدود ۷.۵ میلیون دلار بود که این میزان ۱۲.۵ درصد از کل صادرات کشور بوده است. عمده داروهای صادر شده از ایران به روسیه را داروهای زیستی مانند اینترفرون بتا و فاکتور هفت تشکیل میدهد.