رئیسی در دیدار دبیرکل اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند:
همکاری مؤثر با سازمانهای منطقهای اولویت سیاست خارجی ایران است
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف مشارکت مناسبی در اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند داشته است، عنوان کرد: همکاریهای موثر با سازمانهای منطقهای اولویت سیاست خارجی ماست.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز دوشنبه در دیدار «سلمان الفاریسی» دبیرکل اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند، با اشاره به ظرفیت قابل توجه کشورهای عضو این اتحادیه بر برنامهریزی برای همگرایی بیشتر اعضای اتحادیه برای افزایش بهرهگیری از این ظرفیتها تأکید کرد.
رئیسجمهور با اشاره به جمعیت قابل توجه این حوزه جغرافیایی و ظرفیتهای موجود در این منطقه، تقویت ارتباطات و تعاملات کشورهای حاشیه اقیانوس هند را مهم دانست و تاکید کرد: همکاریهای موثر با سازمانهای منطقهای اولویت سیاست خارجی ماست و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد توانمندیهای قابلتوجه خود را با کشورهای عضو اتحادیه به اشتراک بگذارد.
رئیسی لزوم بهرهگیری از توانمندیهای بانوان بخشهای گوناگون اتحادیه را مورد تأکید قرار داد و افزود: زنان در سالهای پس از انقلاب اسلامی در عرصههای اجتماعی، علمی، فرهنگی و سلامت در ایران توفیقات متعددی به دست آوردهاند که میتواند نمونه و الگویی از حضور موثر زن در جامعه باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف مشارکت مناسبی در اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند داشته است، بر لزوم فعالتر شدن این اتحادیه با استفاده از تجربیات گذشته بهخصوص در سه حوزه فعال کردن اقتصاد آبی، توانمندیسازی اقتصادی بانوان و همکاریهای علمی و فناوری تأکید کرد.
سلمان الفاریسی دبیرکل اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند نیز با ابراز خرسندی از سفر به ایران و ملاقات با رئیسجمهور، اظهار داشت: ایران عضو فعال و موثر اتحادیه بوده و بهویژه دوره ریاست ایران بر دبیرخانه این اتحادیه بسیار شاخص و افتخارآمیز است.
وی با تقدیر از ایفای نقش موثر ایران در ریاست کارگروه توانمندیسازی زنان در اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند، افزود: جمهوری اسلامی همچنین در انجمن دانش و فناوری اتحادیه هم اقدامات موثر و خدمات شایانتوجهی ارائه کرده است.
گسترش همهجانبه روابط
براساس منافع و احترام متقابل
رئیسجمهور همچنین در پیامی با تبریک دوره جدید ریاست جمهوری چین به «شی جین پینگ»، تصریح کرد: تحقق اهداف مشارکت جامع راهبردی ایران و چین، الگویی از گسترش همهجانبه روابط بر مبنای منافع و احترام متقابل ارائه میکند.
آیتالله رئیسی افزود: تحقق اهداف مشارکت جامع راهبردی ایران و چین، الگویی از گسترش همهجانبه روابط بر مبنای منافع و احترام متقابل ارائه میکند و همکاری در چارچوب نهادها و سازمانهای چندجانبه، علاوهبر تأمین منافع دو کشور، بر صیانت از ثبات و صلح بینالمللی کمک مینماید.
رفع سریع کمبود برخی اقلام دارویی
و برخورد با اهمالکاران
رئیسجمهور همچنین در جلسه هیئت دولت، بر پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استانی، به عنوان اولویت کاری دستگاههای اجرایی تاکید کرد و افزود: در اجرای این مصوبات، اولویتهایی چون اهمیت و ضرورت اجرای طرح، میزان پیشرفت و نحوه تامین منابع آن، در نظر گرفته شود تا نتایج سفرهای استانی برای مردم ملموس و عینی باشد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گزارشهای دریافتی از کمبود برخی اقلام دارویی، مسئولان مربوطه را مکلف کرد ضمن تامین سریع اقلام دارویی مذکور و رفع نیاز مردم، دلیل قصور احتمالی را به طور دقیق پیگیری کرده و با هر فرد یا مجموعهای که در این زمینه کوتاهی داشته به شکل مناسب برخورد کنند.
وی در ادامه با تقدیر از حضور برخی مسئولان دولتی در جمع مردم و دانشجویان، حضور سایر مسئولان در جمعهای مردمی و دانشجویی را نیز اقدامی موثر در رفع ابهامات آنان دانست.
رئیسی همچنین بر ضرورت تلاش بیشتر دستگاههای اجرایی برای تکمیل هرچه سریعتر دولت هوشمند تاکید کرد.