برکناری رئیسفدراسیون بسکتبال، از شایعه تا واقعیت
وزارت ورزش به وظیفه خود عمل کند(نکته ورزشی)
سرویس ورزشی-
مدتی است که خبر تشکیل قریبالوقوع مجمع فوقالعاده فدراسیون بسکتبال، در محافل رسانهای و جامعه این رشته دانشگاهی مطرح و ظاهرا با گذشت زمان، وارد فاز جدیتری نیز شده است.
جواد داوری، 9 اسفند سال گذشته با کسب 38 رأی از 65 رأی ماخوذه بر کرسی فدراسیون نشست و عدهای از اهالی بسکتبال امیدوار بودند که با آمدن او تغییر و تحولاتی در ساختار بسکتبال ایران حاصل شود که متاسفانه بعد از گذشت نزدیک به 8 ماه، نه تنها این آرزوها محقق نشده، بلکه نحوه نادرست مدیریت و عملکرد غیرقابل دفاع فدراسیون، کار را به جایی رسانده که بحث عزل نامبرده مطرح میشود.
در صورت وثوق خبر، مطالبه اعضای مجمع فدراسیون به عنوان عالیترین رکن تصمیمگیری و با استناد به مادههای ۱۴، ۱۶،۱۵ و۲۳ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی جای تامل و البته امیدواری دارد، چرا که نگاه تیزبینانه اعضای مجمع (به عنوان نخبگان ورزش) در همه فدراسیونها میتواند موثر واقع شده و گامهای اصلاحی و موثر در پیشبرد اهداف رشتههای متعدد ورزشی این آب و خاک را بردارد.
جواد داوری در گفتوگوی کوتاهی که بیشباهت با صحبتهای شهابالدین عزیزی خادم (رئیسمعزول فدراسیون فوتبال ) در روزهای واپسین دوره مدیریتیاش نبود، عنوان کرد: «موضوع(برکناری) به قدری بیاهمیت است که بدون توجه به آن، پیگیر سایر امور و فعالیتهای فدراسیون هستم چون اینها به مراتب مهمتر و تعیینکنندهتر هستند.»
لازم به ذکر است، حتی اگر شایعات پیرامون برگزاری مجمع فوقالعاده، صحت نداشته باشد، ادامه روند مدیریتی که ایشان در طول این 239 روز در پیش گرفته است و همواره با انتقادات جدی روبهرو بوده، به صلاح نیست و نگاه ریزبینانه، منصفانه و به دور از حمایتهای قومیتی وزارت ورزش و جوانان نسبت به عملکرد فدراسیون بسکتبال را میطلبد. اتفاقات زیر تنها بخشی از کارنامه چند ماهه فدراسیون بسکتبال است:
۱- تیمهای ملی بسکتبال سه نفره زنان و مردان کشورمان از صعود به جام جهانی بازماندند.
۲- تیم زیر ۱۶ سالههای دختران بسکتبال ایران با حضور یک مربی مرد که به صورت پنهانی اعزام شده بود، در بین ۸ تیم دسته دوم آسیا پنجم شد و نتوانست به دسته اول صعود کند.
۳- یکی از بهترین تیمهای تاریخ بسکتبال ایران که به گواه اکثر کارشناسان میتوانست حتی در مسابقات جام جهانی مالاگای اسپانیا هم چشم همگان را خیره کند در ششمین دوره مسابقات قهرمانی نوجوانان کمتر از ۱۶ سال پسر آسیا به عنوانی بهتر ازهشتمی نرسید و جهانی نشد.
۴-تیم ملی بسکتبال سه نفره بانوان که حدود ۲ ماه در اردوها بود به علت تاخیر و اهمالکاری فدراسیون و به بهانه عدم صدور روادید سنگاپور،شانس حضور در مسابقات جام آسیایی را از دست داد.
۵- سینا واحدی(ستاره جوان بسکتبال ایران) به دلیل عدم صدور ویزا از حضور در رقابتهای کاپ آسیا بازماند و تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران هم بدون او به مسابقات، اعزام و بعد از دو بازی حذف شد.
6-شکست مقابل تیمهای قزاقستان و تیم سوم استرالیا (با اختلاف زیاد)در پنجرههای انتخابی جام جهانی.
7- تیم ملی بزرگسالان برای برگزاری تنها یک بازی تدارکاتی در اردوی صربستان شرکت کرد که آن هم با پرواز غیراستاندارد، تغذیه نامناسب و معطلی چندین ساعته در سالن ترانزیت فرودگاه همراه بود و هزینه گزافی هم روی دست فدراسیون گذاشت.
8- تیم ملی بسکتبال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی کاپ آسیا مقابل اردن نتیجه را واگذار کرد و از رسیدن به نیمه نهایی بازماند.
9- شایعه پرواز اختصاصی برای تیم ملی بسکتبال در بوق و کرنا شد اما آنچه منابع خبری موثق تایید کردهاند این است که پروازهای طولانیمدت و اردوهای نامناسب و نامطلوب تیم بزرگسالان کشورمان برای سفر به استانبول قبل از حضور در کاپ آسیا 2022، صدای خیلی از ملیپوشان را درآورده بود. اخذ پروازهای بیکیفیت برای صفآرایی مقابل استرالیا و مسیری که نزدیک به دو شبانهروز طول کشید، در شکست سنگین مقابل حریف بیتاثیر نبود.
9- انتصابات و تغییرات غیرکارشناسانه (در ردههای مختلف)، جذب دوتابعیتیهای حاشیهساز که سالها از بسکتبال ایران دور بودند، عدم رعایت شایستهسالاری، برکناری کادر فنی تیم ملی به بهانه تقویت و... که دل هر عاشق و علاقهمند به بسکتبال را به درد آورده است.
10- بسکتبال بدون مرز آسیا یک رویداد مهم در تقویم بینالمللی جوانان است که به ورزشکاران جوان نخبه و مربیان با کیفیت از سراسر منطقه فرصتی باورنکردنی برای حضور در یکی از بهترین برنامههای بسکتبال با عملکرد بالا در جهان را میدهد. در چنین کمپی که بارها جوانان ایرانی حضور یافتهاند جای دو بازیکن جوان کشورمان (محمد امینی و صارم جعفری، بازیکنان تیم جوانان ایران) که قرار بود در آن حاضر شوند خالی بود و فدراسیون بسکتبال هیچ توضیحی درخصوص این اهمالکاری منتشر نکرده است.
11- حواشی زشت و غیرقابل باوری که در اردوی ترکیه برای تیم جوانان ایران اتفاق افتاد.
12- تعلل فدراسیون و عدم حضور دختران بسکتبالیست زیر 18 ساله کشورمان در مسابقات سطح دوی آسیایی.
13 -ناکامی تیم بسکتبال سه نفره بانوان در مسابقات کشورهای اسلامی قونیه 2022.
14- درگیری بازیکنان و سعید ارمغانی(سرمربی تیم ملی) چند روز قبل از دیدار با ژاپن و استرالیا در پنجره چهارم انتخابی جام جهانی.
15- در رقابتهاي بسكتبال قهرماني جوانان آسيا به ميزباني تهران، مقابل لبنان و كره جنوبی شكست خورديم. اين در شرايطي است كه نه تنها در جمع چهار تيم برتر مسابقات قرار نگرفتیم، بلكه جواز حضور در جام جهاني جوانان (مجارستان 2023 ) را هم از دست داديم و به عنوان پنجم رسیدیم.
16- حذف تیمهای پسران و دختران ۳×۳ زیر ۱۷ سال در رقابتهای کاپ آسیا.
17- و بالاخره قابل تامل و تاسفتر از همه، به کارگیری افراد مجهولالهویه که بعضا در میان اهالی بسکتبال«خوشنام» نیستند، به عنوان مشاور و تصمیم ساز و همچنین دعوت و حمایت سؤالبرانگیز از بعضی عناصر خارج نشین (به عنوان مدیر فنی و مربی و...!)که کوچکترین دلبستگی به ایران، انقلاب و... ندارند و حتی در جریانات اخیر با انتشار پُست و پیامهای تحریککننده، جوانان را به درگیری و آشوب تشویق میکردند.
18- و...