در ماجرای مهسا امینی دنبال این بودیم که دیده شویم!
سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان ملی در گزارش صفحه اول خود با عنوان «نوبت شنیدن است نه گفتن» در مطلبی به نقل از محمدعلي نمازي فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «اکنون فرصت خوبي است که بخشهاي آسيبديده به خصوص در حوزه اجراي قانون اساسي ترميم شود و از سوي ديگر احزاب احيا شوند و اجازه کار به آنها داده شود تا شاهد رقابتهاي سياسي باشيم که در صورت انجام همه اينها شاهد آشتي ملي باشيم. تا اين پيام به همه برسد که فاصله ميان مسئولان و مردم در حال کمترشدن است. واقعيت اين است که بايد به سمت آشتي ملي حرکت کنيم.»
در ادامه این مطلب، عضو حزب کارگزاران گفته است: «براي من جاي سؤال است که چرا سران اصلاحات که نسبت به مرگ خانم مهسا اميني واکنش نشان دادند، در ادامه هيچ موضعي نگرفتند. اما ميتوانستند درباره رخدادهاي اخير موضعي بگيرند يا تحليلي ارائه دهند که حداقل مردم آنها را ببينند. به هر حال اينکه ديگر آقاي خاتمي در هيچ عرصهاي حضور ندارد، طبيعي است که او و اصلاحات را از مردم دور ميکند.»
مدعیان اصلاحات و فرصتطلبان سیاسی صریحاً میگویند که در ماجرای درگذشت مهسا امینی و اغتشاشات اخیر دنبال آن بودهاند که از آب گلآلود ماهی بگیرند! عضو حزب کارگزاران و روزنامه زنجیرهای اعلام میکنند که نسبت به عدم موضعگیری برخی سران اصلاحات در ماجراهای اخیر معترض هستند چه آنکه اگر موضعگیریهای فعالان اصلاحطلب ادامه داشت، نتیجه این بود که «حداقل مردم آنها را ببينند»!
از نظر اصلاحطلبان حمله با سلاح به پلیس و رهگذران اغتشاش نیست
روزنامه شرق در مطلبی که به «اسرا پناهی» اختصاص داده با مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل گفتوگو کرده است. در این گفتوگو موارد قابل تامل و البته تاسفآوری نیز وجود دارد.
در بخش ابتدای این متن آمده است: «اسرا پناهی» نامی است که این روزها بارها و بارها شنیده است. دختری کم سن و سال که نامش به عنوان یکی از جان باختگان اعتراضات در استان اردبیل منتشر شد. مرگی که تا این لحظه دلیلش هنوز مبهم است.[!!] او تا سال گذشته دانشآموز بود ولی مدیران استان اردبیل تاکید دارند که اسرا امسال برای حضور در مدرسه ثبتنام نکرده بود.»
متن روزنامه شرق در ادامه آورده: «ابتدا برخی اخبار از حضور او در مدرسه شاهد حکایت داشت ولی مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به «شبکه شرق» گفت که او سال گذشته دانشآموز مدرسه سبلان بوده و امسال به دلیل مشکلات خانوادگی حاضر به ثبتنام در این مدرسه نشده است. مدیران اردبیل تاکید دارند که درگذشت او ربطی به برخوردهای صورت گرفته با اعتراضات[!!] ندارد اما حداقل افکار عمومی و شبکههای اجتماعی حاضر به پذیرش روایت آنان نیستند.»
در ادامه این مطلب مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل توضیحاتی را در این باره ارائه کرد که اسرا پناهی اولا دانشآموز مدرسه شاهد نبوده و مدرسه وی تا سال گذشته سبلان نام داشته است. ثانیاً مدرسه شاهد مقطع تحصیلی که آن مرحومه در آن مقطع مشغول تحصیل بوده را ندارد. ثالثاً اسرا پناهی سال گذشته به دلیل مشکلات خانوادگی که برایشان پیش آمده بود با نمرات بسیار پایین رفوزه شده ولی مادربزرگش به مدیر مدرسهاش گفته که اسرا دیگر نمیخواهد ادامه تحصیل دهد. این یعنی او اکنون نه تنها دانشآموز مدرسه شاهد نبوده بلکه حتی دانشآموز هیچ مدرسه دیگری نیز نبوده است.
به جز اینها فیلمی از عموی اسرا پناهی در فضای مجازی هست که او خطاب به افرادی که از مرگ برادرزادهاش برای اهداف سیاسیشان سوءاستفاده کردند میگوید برادرم [پدر اسرا] حدود یک ماه قبل از دنیا رفت. خود اسرا هم که از زمان تولد با یک نارسایی مادرزادی قلبی همراه بوده سه شب قبل ساعت 12:30 حالش بد شده و با اورژانس به بیمارستان منتقل شده و در بیمارستان جان سپرده است.
سپس عموی اسرا پناهی میگوید: از همه کسانی که در فضای مجازی از فوت برادرزاده من سوءاستفاده کردند میخوام که خودشون رو بذارن جای ما. چرا بعضیها با احساسات ما در این شرایط بازی میکنن؟
با وجود همه این موارد باز هم روزنامه شرق مینویسد: «مرگی که تا این لحظه دلیلش هنوز مبهم است.» این روزنامه با چنین سطرهایی خیلی زیرکانه در همان مسیری حرکت میکند که تلویزیون ابو اره (ایران اینترنشنال آلسعود) و بیبیسی فارسی انگلیس و من و تو و... در حال حرکت در آن هستند. رسانههای مذکور در یک هجمه رسانهای همهجانبه و به عنوان بازوی رسانهای اغتشاشها در حال پی ریزی پروژه «کشته سازی» بوده و هستند. روزنامه زنجیرهای شرق هم با آوردن آن سطر میخواهد با زیرکی تمام میخواهد پیش از ارائه سخنان مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل میخ این انگاره را در ذهن مخاطب محکم کند که همه چیز در ابهام است و تا در ادامه تلویزیونهای فارسی زبان خارج از کشور در این فضای مبهم ذهن مخاطب روایت برساخته خود را به خورد مخاطبان دهند.
نکته دیگر در متن شرق این است که همه وقایع رخ داده در حدود یک ماه گذشته را اغتشاش و آشوب نمیدانند لذا از واژه اعتراض استفاده میکند. به عبارتی از نظر اصلاحطلبان آتش زدن حدود 60آمبولانس، حمله به پلیس و حتی حمله به رهگذران با سلاحهای جنگی و شکاری و نیز سلاح سرد، آتش زدن بانکها، آتش زدن خودروهای دولتی و شخصی، بریدن گلوی مامور پلیس، زنده زنده سوزاندن مامور پلیس، آتش زدن پرچم که هویت ملی ماست و نیز آتش زدن قرآن کریم، چادر از سر زن محجبه کشیدن، کشتن چند ده نفر از ماموران تامین امنیت و... در شمار موارد عادی است و با این قبیل مصادیق نمیتوان حکم بر اغتشاش و آشوب داد! حالا اینکه در تعاریف اصلاحطلبان اغتشاش و آشوب چیست و شامل چه کنشها و افعالی میشود نمیدانیم.
موضوع قابل تامل این است که برای برخی از فوتبالیستها و سلبریتیها و نیز روزنامه شرق و... گویا اگر خود آن مرحومه هم زنده شود و شرح دهد باز چیزی تغییر نخواهد کرد.
اقتصاد ایران از زمان دولت روحانی دچار فرسايش زيرساختي شد
روزنامه اعتماد روز پنجشنبه در گزارش اقتصادی خود به چالشهای سرمایهگذاری در اقتصاد ایران پرداخت و نوشت: «اتفاقي كه از سال 1397 در ايران افتاد باعث شد اقتصاد كشور دچار فرسايش زيرساختي شود، به گونهاي كه براي اولينبار از زماني كه حسابهاي ملي در ايران تنظيم شد رشد هزينههاي استهلاك از رشد سرمايهگذاريها پيشي گرفتند... اين اتفاق نادر باعث فرسودگي در ماشينآلات و زيرساختهاي توليدي و صنعتي و اقتصادي كشور شده است و از سوي ديگر ناترازيهاي اقتصاد ايران نيز در حال افزايش است»
گفتنی است این تنها بخشی کوچکی از کارنامه فضاحت بار دولت تدبیر و امید است که با حمایت تام و تمام طیف مدعی اصلاحات نتیجهای جز مشکلات اقتصادی و تورمهای کمرشکن و افزایش نارضایتیها و بروز و ظهور مشکلات و گرههای کوری مانند «حقوقهای نجومی»، «ارز 4200 تومانی»، «اختلاس صندوق ذخیره ارزی فرهنگیان و بانک سرمایه»، «برخورد گازانبری با منتقدان»،
«فساد در خودروسازی»، «عدم شفافیت»، «کاهش ارزش پول ملی»، «افزایش شاخص فلاکت»، «بدهیهای هنگفت دولتی»، «افزایش چندصددرصدی حجم نقدینگی»، «واردات بیرویه و رکود در صادرات» و «تعطیلی کارخانجات و کارگاههای تولیدی» و... برای مردم نداشت.
این در حالی است که رئیسی از ابتدای آغاز بهکار بدون لحظهای درنگ و تأمل آستین همت را بالازده و وارد میدان شد و با تلاش مجدانه، مجاهدانه و شبانهروزی، یکبهیک در پی باز کردن گرههای کور مدیریتی فاجعهبار گذشته و سامان دادن به اوضاع آشفته کشور برآمده و در چند بخش ازجمله کنترل موفق کشتار کرونا با واردات انبوه واکسن، افزایش چند برابری فروش نفت بدون برجام و FATF و افزایش تجارت خارجی کشور به رقم 90 میلیارد دلار پس از 8 سال، تأمین چند میلیارد دلار ارز ترجیحی برای خرید دارو و کالاهای اساسی مایحتاج مردم، دیپلماسی فعال اقتصادی، مدیریت میدانی و کارآمد، اصلاح نظام توزیع اقلام ضروری و کوتاه کردن دست دلالان و واسطهها در تأمین مایحتاج مردم، حضور فعال در اجلاس اقتصادی اکو و امضای قرارداد مهم سوآپ گازی و همچنین عضویت دائم در پیمان شانگهای و...به دستاوردهای ملموس و قابلملاحظهای هم رسیده است.