نشست رئیس قوه قضائیه با گروهی از متخصصان و نخبگان حوزههای مختلف
رئیسقوه قضائیه با گروهی از متخصصین و نخبگان حوزههای مختلف علمی، دانشگاهی، فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و پزشکی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در این دیدار که روز پنجشنبه برگزار شد، با اشاره به اهمیت مقوله کارآمدی و انتخاب و انتصاب متخصصین برای تصدی و پیشبرد امور و نخبهپروری، اظهار داشت: باید مقوله کارآمدی و تخصصگرایی را در متن و بطن جامعه جا بیندازیم و تثبیت کنیم؛ وقتی افرادی به خود اجازه میدهند بدون داشتن تخصص و مهارت و تجربه در هر حوزه و زمینهای به اظهارنظر بپردازند و این انتظار را نیز دارند که به حرف و نظر آنها جامه عمل پوشانده شود، همین امر بیانگر آن است که مقوله تخصصگرایی در جامعه ما جا نیفتاده است.
محسنی اژهای افزود: باید در امر عدم کارآمدی و عدم استفاده از نیروهای متخصص و نخبه، گِره و اِشکال کار را شناسایی کنیم؛ آیا در کشف افراد نخبه و نابغه مشکل وجود دارد؟ آیا مشکل در میدان ندادن به آنهاست؟ آیا مشکل به عدم تلاش و پشتکار خود آنها باز میگردد؟ آیا در امر حمایت از آنها عیب و نقص وجود دارد؟
وی با اشاره به مبحث کارآمدی و تخصصگرایی و نخبهپروری، گفت: به فرض مثال وقتی به کاندیدایی در انتخاباتی از ناحیه فردی، کمک مالی میشود، آیا این کمک مالی دلیلی برای انتصاب و انتخاب فرد غیر متخصص کمککننده از جانب آن کاندیدای پیروز در سمت و منصبی است؟ آیا آن کاندیدای پیروز میتواند بدون توجه به مقوله تخصصگرایی، فرد هم حزبی و هم جناحی خود را در مصدر امری قرار دهد؟
رئیسعدلیه بیان داشت: اینکه بگوییم متخصصانی از جناحها و گرایشهای مختلف، جمله و گزاره غلط و اشتباهی است؛ یک متخصص به واسطه تخصص خود در حوزه و رشته مربوطه باید در جامعه شناخته و ارزشگذاری شود؛ گرایش و سلایق سیاسی و فکری یک متخصص به جای خود؛ اما ارزش و بهای یک متخصص در جامعه باید به اعتبار تخصص او در حوزه مربوطه باشد.
اژهای با اشاره به موضوع بسیار بااهمیت و پرارزش امنیت در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی و ... گفت: همه متفقالقول هستیم که بدون وجود و استقرار مقوله امنیت، حرکت و پیشرفت در هیچ حوزه و زمینهای ممکن و میسّر نیست؛ درخصوص اتفاقات اخیر نیز بارها و مکرراً اعلام کردهایم که صف معترضین را از اغتشاشگران جدا میدانیم؛ همچنین معتقدیم که باید علل این اتفاقات را ریشهیابی کنیم و اگر به دنبال منشا مشکل نرویم دوباره تکرار میشود و ایرادات کار را در هر بخش و ساختاری و کارکردی که وجود دارد رفع کنیم؛ اما در عین حال نباید اجازه دهیم عناصری اغتشاشگر به ایجاد اخلال در زندگی روزه مره و کسب و کار مردم بپردازند و امنیت جانی و روانی آنها را تهدید کنند.
وی با اشاره به اهمیت مقوله تقویت بنیه اقتصادی کشور، اظهار داشت: اقتصاد مقوله بسیار مهم و اثرگذاری است و استقلال کشور نیز به نوعی به این مقوله بستگی دارد؛ فلذا باید زمینههای امنیت سرمایهگذاری را فراهم کنیم و برای فردی که میخواهد سرمایه خود را به کشور منتقل کند و در چارچوب مقررات داخلی، ضمن کمک به پویایی و تقویت اقتصاد و تولید ملی، نفع و سود شخصی نیز ببرد، تمهیدات لازم را فراهم گردانیم.
رئیسقوه قضائیه با اشاره به موضوع ایرانیان مقیم خارج از کشور که برای بازگشت به میهن خود تمایل دارند، گفت: در ابتدای تصدی مسئولیت ریاست دستگاه قضا یکی از اولویتها را فراهم کردن مقدمات و تمهیدات بازگشت ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار دادم که در این زمینه نیازمند کمک همه دستگاهها هستیم.
اژهای با اشاره به جنگ اقتصادی تحمیل شده به ایران اسلامی از ناحیه دشمنان، بیان داشت: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی باید جهش تولید و تقویت بنیه اقتصادی را در اولویت قرار دهیم و در این شرایط از امکانات موجود نیز بهره ببریم؛ یکی از این امکانات موجود، ایرانیان دارای تخصص مقیم خارج از کشور است؛ باید برای جذب آنها برنامه و ایده و ابتکار داشته باشیم.
وی بیان داشت: ما در دستگاه قضایی برای کمک به رونق تولید و اشتغال دارای برنامه و راهبرد هستیم؛ ما درصدد آن هستیم چنانکه صاحب یا متولی یک کارخانه یا بنگاه تولیدی مرتکب فساد یا جرمی شد، در عین رسیدگی به پرونده او از حیث مبارزه با مفاسد، تمهیداتی اتخاذ کنیم که به چرخه تولید و اشتغال در آن کارخانه یا بنگاه مزبور صدمه و آسیب وارد نشود؛ برخی از شما متخصصان نیز که در مقولههای اقتصادی و صنعتی دارای ایده و تخصص هستید، میتوانید در این امر خطیر ما را کمک کنید و ما از کمک و نقطه نظرات شما استقبال میکنیم.
پیش از سخنان رئیسقوه قضائیه، ۱۴ نفر از متخصصان حوزههای مختلف علمی، دانشگاهی، صنعتی، فرهنگی، اقتصادی و پزشکی به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.