kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۷۵۱
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴
معاون جوانان وزیر ورزش: 

خانواده‌ها و دانش‌آموزان باید آموزش سواد رسانه‌ای ببینند

 
 
 
 
معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: مدارس باید دوره‌های آموزش سوادرسانه‌ای برای خانواده‌ها را جدی بگیرند و بچه‌ها باید به همان وزنی که تحصیلات در مدرسه را فرامی‌گیرند در حوزه سواد رسانه هم آموزش ببینند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وحید یامین‌پور در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره رسانه‌های دانش‌آموزی(رسانش) که در خبرگزاری فارس برگزار شد، درباره آموزش سواد رسانه‌ای در مدارس و نقش پررنگ آن در زندگی نوجوانان اظهارداشت: به نظر من در دوران متوسطه اول و دوم هم وزن تحصیلات مرسومی که اتفاق می‌افتد باید این‌چنین رویدادهای فوق‌برنامه و فرهنگی هم تدارک دیده و طراحی شود. تفاوت کسانی که در این سن به رشته خاصی ورود پیدا می‌کنند با کسانی که دیرتر ورود پیدا می‌کنند زیاد است. نوجوانی سنی است که انسان‌ها را به طور جهشی در رشته‌ها و حرفه‌ها جلو می‌اندازد.
یامین‌پور افزود: پیچیده‌ترین مسئله عصر ما رسانه است. رسانه توانایی این را دارد که یک نفر را به طور کامل زمین‌گیر کند، تمام عمرش را تلف کند و استعدادهایش را از بین ببرد. از آن طرف رسانه مفید این امکان را دارد که فرد را به اوج برساند و استعدادهای او را شکوفا کند و او را تبدیل به یک شخصیت اثرگذار و پرفایده کند. این به نوع مواجهه ما با رسانه و نیاز ما به آموزش برمی‌گردد. دانش‌آموزان ما باید در سن مناسب آموزش ببینند که چه‌‌طور با رسانه مواجه بشوند.
وی در پاسخ به این سؤال که نقش خانواده‌ها در آموزش و تربیت صحیح در حوزه سواد رسانه‌ای برای نوجوان چیست گفت: بسیاری از خانواده‌ها نمی‌دانند که در فضای مجازی چه می‌گذرد. وقتی من دانش‌‌آموز بودم اینکه کسی بتواند با کامپیوتر کار کند به عنوان یک مزیت به حساب می‌آمد. خانواده‌ها به دنبال این بودند که بچه‌های خود را با کامپیوتر آشنا کنند و خیلی به عوارض بعد از آن آگاه نبودند چون عوارض زیادی هم برای آن مترتب نبود. اما الان با ظهور پدیده گوشی‌های هوشمند، خانواده‌ها باید نسبت به این موضوع آموزش ببینند. چه از نظر صرف وقت و زمان در این ساحت‌ و جهان موازی و چه از نظر تاثیرپذیری که بچه‌های ما در این حوزه دارند، خانواده‌ها باید مثل ویتامین و غذا و ورزشی که رعایت آن را برای فرزندان خود مهم می‌دانند، بسیار مهم‌تر از این، متوجه چگونگی رشد روحی و فرهنگی فرزندان خود باشند.
معاون جوانان وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: مدارس باید دوره‌های آموزش سوادرسانه‌ای برای خانواده‌ها را جدی بگیرند و از سنی به بعد بچه‌ها باید به همان وزنی که تحصیلات در مدرسه را فرامی‌گیرند در حوزه سواد رسانه هم باید آموزش ببینند.
یامین‌پور درباره کتابی که این روزها در مدارس تحت عنوان سوادرسانه‌ای تدریس می‌شود و مکفی بودن آن برای دانش‌آموزان گفت: خیلی روشن است که یک کتاب و یک کلاس و یک معلم نمی‌تواند این هدف را پیش ببرد. حرف من این است که همه معلمین ما معلم هردرسی که هستند باید معلم سوادرسانه‌ای هم باشند. همه دانش‌آموزان پای هر درسی که نشسته باشند، یک کاربر فضای مجازی هم هستند. بنابراین سواد رسانه باید به عنوان آموزش‌های اصلی برای همه تبدیل بشود.  چون بدون این آموزش‌ها امکان زیست در دنیای جدید را نداریم و آسیب خواهیم دید.