وزیر اقتصاد اعلام کرد
انتشار صورتهای مالی ۴۰۰ شرکت غیربورسی برای بهبود عملکرد مدیران
وزیر اقتصاد با اشاره به انتشار صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ شرکت غیربورسی گفت: با انتشار این صورتهای مالی مدیران دولتی و عمومی چارهای جز بهبود عملکرد ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید احسان خاندوزی در صفحه شخصی خود خبر از انتشار صورت مالی 400 شرکت غیربورسی داد و گفت: «همانطور که وعده داده بودیم، پای شفافیت ایستادیم و صورتهای مالی سال 1400 مربوط به قریب 400 شرکت غیربورسی را منتشر کردیم تا مدیران دولتی و عمومی، چارهای جز بهبود عملکرد نداشته باشند».
به اعتقاد صاحبنظران، یکی از دلایل اصلی بازدهی پایین شرکتها و مدیران دولتی، پنهانبودن عملکرد آنها است، چرا که امکان بررسیهای کارشناسی و رسانهای درباره آنان وجود ندارد. یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم، همین شفافیت عملکرد بخشهای مختلف بوده که امکان نظارت عمومی را فراهم نموده است.
در همین راستا، وزارت اقتصاد از شهریورماه سال گذشته بررسی و انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی را از وزارتخانه متبوع خود آغاز کرد.
در فاز نخست در انتهای فروردینماه امسال، ۳۲۰ صورت مالی حسابرسیشده به همراه گزارش حسابرس برای دو سال ۹۸ و ۹۹ در سامانه کدال منتشر شد و در دسترس عموم قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در این زمینه با بیان اینکه انتشار این صورتهای مالی بهعنوان کار مشترک میان دولت و مجلس اتفاق افتاد، اظهار کرد: وزارت امور اقتصاد و دارایی از شهریورماه سال قبل، از خود شرکتهای وزارت و بانک و بیمههای دولتی بحث شفافیت را شروع کرد اما چون یک خلأ قانونی برای دسترسی به اطلاعات شرکتهای سایر نهادهای دولتی وجود داشت ادامه کار امکانپذیر نبود.
وی افزود: با اینکه قانون دسترسی آزاد به اطلاعات تکتک دستگاهها را بهصورت مستقل مکلف به انتشار صورتهای مالی میکند اما در گذر زمان این قانون بسیار ضعیف و کمرنگ اجرا شده بود از همینرو دولت و مجلس به این نتیجه رسیدند که باید مرجع دیگری مانند وزارت اقتصاد چنین برنامهای را اجرا کند و متولی رسیدگی به صورتهای مالی شود.
رمضانی به نتیجه صورتهای مالی منتشرشده درخصوص سودآور و زیانده بودن شرکتهای دولتی اشاره کرد و گفت: اطلاعات ۶۲ شرکت اصلی و مادرتخصصی بررسی و منتشر شد و فرض بر این است که در این نوع رسیدگی بهصورت مالی تمامی ۳۲۰ شرکت رسیدگی میشود. وی تأکید کرد: در نتیجه این بررسی به سود تلفیقی ۱۰۵ هزار میلیارد تومانی و زیان تلفیقی ۶۸ هزار میلیارد تومان رسیدیم.
شفافیت تاریکخانه شرکتهای دولتی
شفافیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی با واکنش مثبت جمعی از فعالان و کارشناسان اقتصادی و سیاسی همراه شده و این اتفاق زمینهساز برخی از خوشبینیها برای بهبود فعالیت شرکتها بوده است. مهمترین نکته در زمینه انتشار صورتهای مالی، اعداد و ارقام نجومی زیان انباشته این شرکتها است که نشان میدهد در سالهای گذشته مدیریت دولتی چه بر سر داراییهای دولت آورده است. متأسفانه تاکنون نورافکنی بر تاریکخانه شرکتهای دولتی تابانده نشده بود و صورتهای مالی شرکتها در معرض دید عمومی مردم بهویژه کارشناسان، تحلیلگران و نخبگان قرار نگرفته است که این اتفاق باعث سوءمدیریت و نیز مداخلات از ناحیه سیاستگذار در امر حاکمیت شرکتی شده است.