طبق تصمیم جدید بانک مرکزی
سقف تراکنش کارگزاریهای بورس ۱۰ برابر شد
بانک مرکزی برای تسهیل معاملات در بازار سهام تصمیم جدیدی اتخاذ کرده که بر اساس آن سقف تراکنش کارگزاریهای بورس ۱۰ برابر شده است.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام بانک مرکزی با مصوبه هیئتعامل این بانک و به منظور تسهیل معاملات در بازار سهام، سقف تراکنش درگاههای پرداخت اینترنتی و کارتخوان کارگزاریهای بورس از ۵۰۰ میلیون ریال (50 میلیون تومان) به پنج میلیارد ریال (500 میلیون تومان) یعنی۱۰ برابر افزایش مییابد. به گفته سخنگوی بانک مرکزی، این مصوبه یکی از مطالبات سازمان بورس و اوراق بهادار بود که چندی پیش در کارگروه مشترک سازمان بورس و بانک مرکزی مطرح شده بود. قمری وفا افزود: تصمیم هیئت عامل بانک مرکزی در راستای همافزایی بازار پول و بازار سرمایه بود که با افزایش سقف تراکنش کارگزاریهای بورسی، نقل و انتقال وجوه بین مشتریان کارگزاران و صندوقهای سرمایهگذاری تسهیل خواهد شد، ضمن آنکه معاملات اوراق بهادار نیز روانتر میشود.
ادامه کفسازی شاخص کل بازار سرمایه
وضعیت بازار بورس همچنان در شیب نزولی است. به گزارش خبرگزاری فارس، رکود بورس هر روز بیشتر میشود و معاملات با افت شدید همراه شده و خروج پول حقیقی از بازار سرمایه نیز شتاب گرفته است.
بورس در دو هفته گذشته، به دلیل شرایط اجتماعی پیش آمده، تحت تأثیر قرار گرفته و سرمایه حقیقیها در حال خروج از بازار سهام است. معاملهگران حقیقی در جریان معاملاتی مهر ماه نشان دادند که تمایل به فروش به شدت افزایش پیدا کرده و البته تعداد زیادی از حقیقیها نیز ترجیح دادند که دست نگه دارند و معاملات خود را به شرایط معمول بازار موکول کردند. طی روزهای اخیر، کاهش حجم معاملات و مخصوصا حجم معاملات خُرد سبب افت در شاخصهای بورس شده است. رکود موجود در بازار سرمایه، بازار را همواره قرمزپوش کرده بود. با این وجود دولت، سازمان بورس و شرکتهای حقوقی تلاش خود را برای مثبت کردن یا کاهش صفهای فروش آغاز کرده است. جلسه وزیر اقتصاد با شرکتهای بزرگ بورسی و بررسی شیوه استفاده از الگوریتمها در روزهای گذشته را میتوان نمونهای از این تلاش دانست. تحلیلگران تکنیکال از سطح حمایت شاخص و کفسازی شاخص صحبت میکنند. با این حال نباید فراموش کرد که ریسکهای سیستماتیک بازار همچنان قدرتمند هستند و میتوانند بازار را قرمز نگه دارند.
بررسی تکنیکال برخی نمادها
«راضیه آرمند»؛ کارشناس بازار سرمایه درباره رشد شاخص فرآوردههای نفتی در روزهای گذشته گفت: چند روزی است نمادهای پالایشی مورد توجه اهالی بازار قرار گرفته و تقاضای خوبی حتی در صفهای خرید برای این نمادها ایجاد شده است. به نظر میرسد شاخص فرآوردههای نفتی در محدوده 50 درصدی دنباله فیبوناچی مورد حمایت قرار گرفته است. همچنین در این محدوه و با رسم خط روند میان مدت میتوان تقابل سطح 50 فیبو را به همراه خط روند دید.
وی ادامه داد: در مجموع این تقابل برای تکنیکالیستها محدوده حمایتی خوبی است که میتواند هم این گروه را رشد دهد و رشد این گروه نیز میتواند باعث رشد بازار سرمایه شود.
کارشناس بازار سرمایه افزود: شاید بتوان گفت الگوی هارمونیک هدف 50 فیبو را برای خود انتخاب کرده است و حالا باید در یک کانال صعودی بلندمدتتر آن را دید. کانال صعودی که تا اینجا شاخص فرآوردههای نفتی واکنش خیلی خوبی به سطوح آن داشته است.
گفتنی است، شاخص کل بورس در پایان معاملات روز یکشنبه، نسبت به روز کاری قبل 11 هزار و 639 واحد ریزش کرد و به رقم یک میلیون و 305 هزار و 83 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 88 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با نزول 5627 واحدی در سطح 376 هزار و 20 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی یک و 47 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، 138 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 824 واحد قرار گرفت.