رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد
تجارت ایران و روسیه بدون ارزهای خارجی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش ۷۰ درصدی ظرفیت صادرات ایران به کشور روسیه طی ششماهه اول امسال گفت: این امکان فراهم شده که بدون هیچگونه واسطهگری ارزهای کشورهای دیگر، امکان مبادلات اقتصادی را به شکل روان داشته باشیم.
محمدرضا پورابراهیمی، در مصاحبه با رادیو در مورد اجلاس خزر و فصل جدید روابط بانکی و تجاری ایران و روسیه اظهار کرد: با توجه به اتفاقات چند ماهه اخیر و تغییر روابط اقتصادی کشور روسیه با کشورهای اروپایی، ظرفیتهای جدیدی برای همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه فراهم شد.
وی با بیان این مطلب افزود: البته این ظرفیتها قبلاً هم ایجاد شده بود اما یا عملیاتی نشده بود یا آنها را کامل اجرایی نکرده بودیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همکاریهای مشترک بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی روسیه و توافقات شکلگرفته برای تبادلات تجاری بین ایران و روسیه را ظرفیتی برای افزایش سطح روابط اقتصادی بین دو کشور و پوشش بخشی از نیازهای ایران قلمداد کرد.
پورابراهیمی با اشاره به افزایش 70 درصدی ظرفیت صادرات ایران به کشور روسیه طی ششماهه اول امسال گفت: این میزان افزایش نشان میدهد که حرکت جدیدی در افزایش همکاریهای مشترک اقتصادی شروع شده اما با این تفاوت که ما قبلاً در تراز منفی حرکت میکردیم اما الان به تدریج میتوانیم تراز منفی را هم جبران کنیم.
این نماینده مجلس توافق بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه را فصل جدیدی از روابط اقتصادی بین دو کشور خواند و افزود: در حال حاضر این امکان فراهم شده که بدون هیچگونه واسطهگری ارزهای کشورهای دیگر، امکان مبادلات اقتصادی را به شکل روان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در اجلاس خزر هم تأکید بر تقویت همکاریهای اقتصادی بین دو کشور بود یادآور شد: در حال حاضر بهویژه بعد از برگزاری این اجلاس، فصل جدیدی از همکاریها آغاز شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که بهصورت موازی با دیگر کشورهای دنیا نیز روابط اقتصادی داشته باشیم.
عضویت تجاری ایران
در منطقه آزاد اوراسیا
علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به مزایای اقتصادی مجمع اقتصادی خزر، اظهار کرد: دومین اجلاس اقتصادی خزر با حضور معاون اول رئیسجمهور و نخستوزیران چهار کشور حاشیه دریای خزر برگزار و توافقهای خوبی در زمینه همکاریهای انرژی، بحث سوآپ و سرمایهگذاریهای مشترک انجام شد.
وی در پاسخ به این پرسش که درباره ایده ایجاد منطقه آزاد مشترک گفتوگویی صورت گرفت؟ به ایلنا گفت: ایده اولیه را آقای مخبر دزفولی، معاون اول رئیسجمهور برای ایجاد یک منطقه آزاد مشترک مطرح کرد از اینرو مذاکره در این زمینه با روسها را پیگیری کردیم و اگر دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر بخواهند به ما اضافه شوند درخواست آنها را مورد بحث و بررسی قرار میگیرد؛ همچنین عضویت تجاری ما در منطقه آزاد اوراسیا نهایی شده است و بهزودی در آنجا عضو خواهیم شد. در این منطقه از کشور حاشیه دریای خزر، قزاقستان و روسیه عضو هستند از اینرو آذربایجان و ترکمنستان میتواند به این توافقهای منطقهای بپیوندند.
رئیس سازمان توسعه تجارت پیرامون مذاکرات در زمینه پول مشترک افزود: ایجاد سازوکارهای مالی و بانکی براساس پولهای ملی با ایران مطرح شد و از آنجایی که مسئولان بانک مرکزی نیز در این نشستها حضور داشتند صحبتهای تخصصی با تمرکز بر حذف دلار و یورو انجام شد تا تجارت براساس پول مشترک دو کشور صورت بگیرد.