kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۰۷۲
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲

آمریکا به بهانه مبارزه با داعش مردم سوریه را بمباران کرد.

جنگنده‌های آمریکایی به بهانه مقابله با داعش 200 بار مناطق مختلف سوریه از جمله منازل مردم را بمباران کردند، همزمان رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد این حملات تا آینده نامعلوم ادامه می‌یابد.

 سرویس خارجی-

جنگنده‌های آمریکایی و هم‌پیمانان عرب آن روز سه‌شنبه 200 حمله هوایی در سوریه انجام دادند که علاوه بر هدف قرار دادن مواضع داعش منازل مردم نیز هدف قرار گرفت و دست‌کم 10 غیر نظامی سوری از جمله 8 زن و کودک کشته شدند و ده‌ها تن دیگر مجروح شدند.
این حملات چند ساعت قبل از سفر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به نیویورک انجام شد.
وی روز سه‌شنبه اعلام کرد که پایان زمان عملیات علیه داعش ممکن نیست.
اوباما در عین حال مدعی شد که جنگ علیه داعش همچنان ادامه خواهد یافت و در این مسیر ائتلاف بزرگ‌تری نیز شکل خواهد گرفت. باراک اوباما مشارکت پنج کشور عربی در جبهه ائتلاف علیه داعش را یک پیروزی غیرمنتظره عنوان کرد.
کشورهای قطر، بحرین، عربستان سعودی، اردن و امارات متحده عربی در حملات هوایی علیه مواضع داعش در سوریه مشارکت دارند. همکاری با کشورهای عربی به صورت چشمگیری بر تلاش‌های اوباما برای ایجاد ائتلاف بین‌المللی به‌منظور مبارزه با گروه داعش تأثیر مثبت گذاشت. جان‌کری وزیر خارجه آمریکا طی اظهاراتی اعلام کرد که بیش از 50 کشور جهان به ائتلاف بین‌المللی مبارزه علیه داعش پیوسته‌اند. وی افزود، واشنگتن پیش از این اعلام کرده بود که اقدام نظامی علیه داعش به مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شود.
در پی همکاری کشورهای عربی با آمریکا برای مقابله باداعش و حمله به خاک سوریه و عراق، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با اعلام حمایت کشورش از حملات هوایی آمریکا علیه داعش خواستار اعلام منطقه پرواز ممنوع در خاک سوریه شد.
در همین رابطه نماینده آمریکا در سازمان ملل در واکنش به برخی از انتقادها برای حمله به سوریه از جمله بان‌کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که این حملات براساس بند 51 منشور سازمان ملل انجام شده است.
از سوی دیگر شبکه سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد وزارت امنیت داخلی این کشور به نیروهای امنیتی و پلیس اعلام کرده است احتمال حملات خرابکارانه و تروریستی در خارک آمریکا وجود دارد.به همین دلیل تدابیر امنیتی را افزایش داد.
از جمله کشورهایی که حمله هوایی آمریکا به سوریه را محکوم و خواستار رعایت مقررات و اصول منشور سازمان ملل از سوی این کشور شدند برزیل و چین هستند که با انتشار بیانیه‌های جداگانه اعلام کردند که این حملات موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع منطقه خواهد بود.
حمله تروریست‌ها
 به دمشق
همزمان با حمله گسترده ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا علیه داعش تروریست‌های مورد حمایت آمریکا درصدد تصرف جنوب دمشق برآمدند که بااقدام به موقع نیروهای ارتش مجبور به عقب‌نشینی شدند.
منابع خبری سوریه اعلام کردند همزمان با حمله ائتلاف بین‌المللی علیه مواضع داعش در سوریه در اطراف منطقه الدخانیه در جنوب دمشق درگیری شدیدی میان تروریست‌های مورد حمایت آمریکا و نیروهای ارتش صورت گرفت که با واکنش به موقع ارتش مجبور به فرار و عقب‌نشینی شدند.
نیروهای ارتش با پشتیبانی توپخانه و نیروی هوایی در مناطق اطراف دمشق پیشروی کردند و مواضع تروریست‌ها را هدف قرار دادند.
تروریست‌های جبهه النصره و جبهه اسلامی هنوز در بخش‌هایی از این منطقه حضور دارند اما ارتش سوریه این منطقه را از شرق و غرب  و جنوب محاصره کرده است.
ارتش سوریه به حملات غافلگیرانه در مناطق دیگر حومه دمشق ادامه می‌دهد.
این در حالی است که ائتلاف مخالفان سوریه از آمریکا خواسته است که علیه دولت بشار اسد اقدام نظامی انجام دهد.
تحلیلگران معتقدند حمله ائتلاف بین‌المللی به سوریه به بهانه مقابله با داعش موجب شده که تروریست‌های تکفیری به حملات خود علیه مواضع دولت سوریه شدت بخشند و امیدوار باشند که از حمایت بین‌المللی برخوردار شوند.
در همین حال بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در دیدار با مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق تاکید کرد که سوریه به نبرد خود با تروریسم تکفیری که از چند سال پیش آغاز شده ادامه خواهد داد.
گروه‌های مسلح تروریستی همچون داعش که با حمایت غرب و برخی از کشورهای همپیمان آمریکا در منطقه ایجاد شده‌اند جنایات هولناکی را در سوریه مرتکب شده‌اند از سوی دیگر وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای از سرنگونی یک هواپیمای نظامی سوریه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
روسیه همچنین از کشورهای منطقه خاورمیانه و قدرت‌های دیگر به حداکثر خویشتن‌داری برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در منطقه دعوت کرد.
نیروهای رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه یک هواپیمای نظامی سوری را در بلندی‌های اشغالی جولان هدف قرار داده سرنگون کردند.
وزارت خارجه روسیه افزود: در شرایطی که تروریسم بین‌المللی منطقه خاورمیانه را به عنوان هدف اصلی فعالیت‌های خود انتخاب کرده است، نباید جبهه جدید رویارویی گشوده شود و همه طرف‌های ذی‌نفع باید تلاش‌های خود را برای مقابله با این تهدید منسجم کنند.
رژیم صهیونیستی با سرنگونی هواپیمای نیروی هوایی سوریه، یک بار دیگر در عمل نشان داد از تروریست‌های افراط‌گرا در منطقه به ویژه گروه تروریستی داعش حمایت می‌کند و از امکانات خود برای جلوگیری از نابودی یا ضربه به آنها استفاده می‌کند.
سایر رویدادها
* منابع سازمان ملل متحد اعلام کردند که شمار پناهندگان کرد سوری به ترکیه به 150 هزار نفر رسید.
* نیروهای ارتش اردن با افراد مسلح ناشناس در مرزهای شمالی خود با سوریه درگیر شدند.
* کمیته بین‌الملل صلیب سرخ از آمریکا و هم‌پیمانانش خواست به قوانین بین‌المللی جنگ و کنوانسیون ژنو ملزم باشند.
* هماهنگ‌کننده اروپا در مبارزه با تروریسم از حضور 3000 اروپایی در عراق و سوریه برای جنگ در کنار گروه‌های تروریستی خبر داد.
* راشا تودی اعلام کرد، با حمله آمریکا به سوریه شمار کشورهایی که در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما هدف بمباران قرار گرفتند به هفت مورد رسیده است.