kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۰۶۹۷
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۴

بدهی ملی آمریکا از 31 بیلیون دلار عبور کرد

براساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، مجموع بدهی‌های دولت این کشور با ثبت رکوردی جدید از مرز 31 هزار میلیارد دلار گذاشت تا بار دیگر نگرانی‌ها نسبت به آینده اقتصادی در میان یانکی‌ها افزایش یابد.



سرویس خارجی-

طبق جدیدترین گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا، مجموع نرخ بدهی‌های ملی این کشور روز سه‌شنبه از مرز 31،000،000،000،000 دلار گذشته و لحظه به لحظه این عدد در حال زیادتر شدن است. شیب افزایش نرخ بدهی ملی آمریکا در دو سال اخیر شدیدا تند شده، تا جایی که تنها در دو سال اخیر مجموع بدهی‌ها، 8 تریلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
شیوع ویروس کرونا در مقیاس جهانی و عدم اتخاذ راهبرد سازنده و اختلاف نظر شدید ایالت‌ها بر سر اجرای دستورالعمل‌های دولت موجب شده تا خسارت‌های اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا، ضربات مهلک‌تری به این کشور وارد کند. کاخ سفید در این دوران مجبور شده برای سرپا نگه‌داشتن اقتصاد خود، مبالغ هنگفتی را از فدرال رزرو (بانک مرکزی) استقراض کند. استقراض دولت آمریکا آن‌هم از بانک مرکزی، در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز شد و همچنان کم‌وبیش ادامه دارد، اما مطلب بسیار تاثیرگذار این است که طی سال‌های اخیر نرخ بهره که شامل بدهی‌های دولت آمریکا هم می‌شود با سرعت بسیار زیادی در حال افزایش است و بدان معناست که مجموع بدهی‌ها با سرعتی تصاعدی رو به افزایش است. گفتنی است، تعیین نرخ بهره فدرال رزور به طور مستقیم با نرخ تورم در این کشور رابطه دارد و به دلیل افزایش روزافزون تورم در آمریکا، نرخ بهره هم افزایش پیدا می‌کند. همچنین در گزارش اخیر کمیته بودجه فدرال که آن هم اخیرا منتشر شده، سیاست‌های بایدن می‌تواند بدهی‌های آمریکا را تا 5 تریلیون دلار آن هم در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۱ افزایش دهد. طبق همین گزارش پیش‌بینی شده که نرخ بدهی آمریکا تا سال 2030 رکورد جدیدی را در تاریخ این کشور ثبت کند. البته بدهی‌های دولت مرکزی تنها مربوط به استقراض از بانک مرکزی این کشور نمی‌شود. این بدهی‌ها شامل همه پول‌هایی است که کاخ سفید موظف است به صاحبان اصلی آن بازگرداند. دولت‌های خارجی مثل ژاپن و انگلیس و بسیاری از کشورها که مبالغی را نزد خزانه‌داری آمریکا به امانت دارند، بانک‌ها و سرمایه‌گذاران، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های بیمه، همه و همه شامل نهادهای طلبکار از آمریکا هستند. در این بین سرمایه‌گذاران برجسته آمریکایی معتقدند که نرخ واقعی بدهی آمریکا بسیار بیشتر از این حرف‌هاست. «جیم راجرز» سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی چند ماه پیش و در جریان یک مصاحبه تاکید کرده بود که بدهی اعلامی از سوی خزانه‌داری آمریکا آن‌چیزی است که در مکاتبات رسمی قید شده، اما ده‌ها تریلیون بدهی‌های دیگری است که در حقیقت وجود دارد اما جایی ثبت نشده‌اند. به گفته راجرز حجم بدهی‌های آمریکا به احتمال زیاد مبلغی حدود 200 تریلیون دلار باشد!
شکایت ترامپ از سی‌ان‌ان
خبر دیگر از آمریکا این که دونالد ترامپ روز سه‌شنبه، از شبکه ‌سی‌ان‌ان به دلیل تهمت و افترا شکایت کرده است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفته که سی‌ان‌ان طی سال‌های گذشته علیه او کارزار تهمت و افترا به‌راه‌انداخته و به همین دلیل باید مبلغی معادل با 475 میلیون دلار غرامت بپردازد. ترامپ در شکایت خود ذکر کرده سی‌ان‌ان از نفوذ خود به‌عنوان یک نهاد خبری سوءاستفاده کرده.